Ανένηψε ο δεσπότης

και καλεί σε σχολαστική τήρηση των μέτρων

“…Διαβεβαιώνει ότι δέχθηκε την ασθένεια ως παιδαγωγία Θεού, ως αφορμή πνευματικής προόδου και ως ανεκτίμητη ποιμαντική εμπειρία…”

 

 

 

 

 


Κατερίνη, 8 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντά του, μετά από πολυήμερη απουσία λόγω νοσηλείας του κατόπιν προσβολής από τον covid-19.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος:

α) Απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για τις πολύτιμες πατρικές ευχές τους. Επίσης, ευχαριστεί τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και άλλους κληρικούς και μοναχούς, τις τοπικές Αρχές και τους κατοίκους της Πιερίας, τους συναδέλφους καθηγητές, υπαλλήλους και φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, συγγενείς, φίλους και γνωστούς, που εκδήλωσαν με ποικίλους τρόπους τη συμπαράστασή τους, κυρίως για την προσευχητική συμμετοχή όλων στη δοκιμασία της ασθένειας.

β) Εκφράζει τη βαθειά ευγνωμοσύνη του στη Διοίκηση, στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και όλους τους εργαζομένους στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,για την εξειδικευμένη  φροντίδα και μέριμνα, που φανερώνουν επαγγελματισμό, προσήλωση στο καθήκον, αυτοθυσία και αγάπη για όλους τους ασθενείς συνανθρώπους μας.

γ) Διαβεβαιώνει ότι δέχθηκε την ασθένεια ως παιδαγωγία Θεού, ως αφορμή πνευματικής προόδου και ως ανεκτίμητη ποιμαντική εμπειρία, με την πεποίθηση ότι την επέτρεψε ο Κύριος «ο πάντα ποιών επ’ ευεργεσία της ημετέρας ζωής».

δ) Εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων των ασθενών, ανάπαυση όσων έφυγαν από τη ζωή και παραμυθία των πενθούντων.

ε) Καλεί όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως ορίζονται κάθε φορά από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

στ) Εκφράζει θερμές ευχές με την ευκαιρία των Αγίων Εορτών για Ευλογημένα Χριστούγεννα, ευτυχές και δημιουργικό το Νέο Έτος.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ