Η πραγματικότητα παράγει ευθύνες,

κε δήμαρχε

όχι οι απόψεις, ειδικά οι απόψεις που ποστάρονται στο Fb

Πρόσφατα, μηδενίσατε το Fb και τις καταγγελίες που δημοσιεύονται εκεί, ακόμη κι αν προέρχονται από εν ενεργεία αιρετό, τον οποίο -σε άλλες περιπτώσεις- συγχαίρετε και ευχαριστείτε -μέσω Fb-. Το πράξατε με χαρακτηριστική άνεση και ταυτόχρονα διαψεύσατε ότι υπάρχει θέμα για το οποίο ρωτούσε επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Ενώ γνωρίζατε ότι το θέμα είναι υπαρκτό ΚΑΙ λόγω της ήδη εμπλοκής αρμοδίων υπηρεσιών και του εισαγγελέα. Η δε άκρως παραπλανητική ενημέρωσή σας διαψεύστηκε και κατέρρευσε, από τον ίδιο τον συγκυβερνήτη σας. Κι όλα αυτά, δεν συνέβησαν …στο Fb, ούτε σε κάποιο καφενείο/cafe, ούτε σε φιλική ομήγυρη εορτάζουσα την κραταιά νίκη επί της πανδημίας, αλλά ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Το δε Fb πάντα το χρησιμοποιούσατε και το χρησιμοποιείτε, από την ώρα που ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας ως και σήμερα που είστε δήμαρχος, έχετε δύο προσωπικούς λογαριασμούς συν τον επίσημο του Δήμου, τον οποίο διοικείτε. Και φυσικά διαθέτετε και οργανωμένο Γραφείο Τύπου, στελεχωμένο και με επαγγελματία δημοσιογράφο. ΑΛΛΑ για το θέμα των πρόσφατων καταστροφών από μια ανώνυμη κακοκαιρία, διαλέξατε να μιλήσετε μέσω του Fb. Για να μας πείτε ότι

  • “ Οι ζημιές που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία στο Δήμο μας είναι τεράστιες “
  • “Οι προσπάθειες αποκατάστασης ξεκίνησαν από το Δίον και θα συνεχιστούν σε όλη την Ενότητα” και κυρίως
  • “Βέβαια, θα έρθει σύντομα και η ώρα της κριτικής, για να δούμε γιατί αυτό το πρόβλημα επαναλαμβάνεται τόσο συχνά και τι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την επίλυσή του”.

Εξαιρετικά δομημένη άποψη, κε δήμαρχε, περιέχει ένα στοιχείο παρελθοντικό (τεράστιες ζημιές που έγιναν ήδη), ένα του παρόντος (οι εργασίες αποκατάστασης) και ένα μελλοντικό (σύντομα θα ‘ρθει κι η ώρα της κριτικής για να δούμε πως επαναλαμβανόμενα πνιγόμαστε). Ειδικά αυτό το “σύντομα” είναι μεγάλο εφεύρημα.

Διότι περί εφευρήματος και μόνο πρόκειται. Είναι πλέον γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι η κατάσταση αυτή διαρκεί πολλά-πολλά χρόνια και απλώς σε κάποιες πρόσφατες μεγαλύτερες κακοκαιρίες-νεροποντές, οι ζημιές ήταν -φυσικά- μεγαλύτερες. Αλλά είναι σημαντικές και τεράστιες, ακόμη και μετά μικρότερες-ανώνυμες κακοκαιρίες-νεροποντές, όπως η πρόσφατη.

Επίσης γνωστό και δεδομένο είναι και το γεγονός ότι η Πιερία είναι μόνιμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 20 Νοεμβρίου 2017 ως σήμερα και ίσως στο διάστημα αυτό να υπήρξαν και κάποιες μικρές περίοδοι μη έκτακτης ανάγκης. Τι πράξατε από τότε ως σήμερα, κε δήμαρχε; Από τον Φεβρουάριο του 2018 που εκθέσατε υποψηφιότητα, ως σήμερα που είστε δήμαρχος; Τι έπραξε η Περιφέρεια/Αντιπεριφέρεια; Ήταν και είναι το έργο-σκάνδαλο των Αγιασμάτων του Πλαταμώνα το μόνο έργο τέτοιου κόστους που επέλεξε να υλοποιήσει η Περιφέρεια/Αντιπεριφέρεια, το οποίο στηρίξατε και συνυπογράψατε με χέρια και με πόδια; Δεν επιμένετε ακόμη και σήμερα (Δήμος και Περιφέρεια) να τηρείτε σιγή ιχθύος για την ταυτότητα των ευεργετημένων με έργο-σκάνδαλο 850.000 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) και το ποιος γνωμοδότησε ότι ο κίνδυνος από τα τερατώδη παράνομα κτίσματα ΔΕΝ είναι ο κίνδυνος από αντιμετωπίζει το έργο-σκάνδαλο, αλλά … οι κατολισθήσεις;;; Τι πράξατε μετά τις νεροποντές πχ της φετινής άνοιξης ως σήμερα για να μην επαναληφθούν οι ίδιες καταστροφές, πέρα απ’ το να παρακολουθείτε την Περιφέρεια/Αντιπεριφέρεια να σπαταλά πολύτιμο χρήμα σταθερά για εργάκια-παρεμβάσεις-πασαλλείματα και να στηρίζει κατασκευαστές και εργολάβους; Στην προχθεσινή νεροποντή, χρειάστηκε -με ενέργειές σας- να ξηλωθούν τέτοια πασαλείμματα για να μην γίνει μεγαλύτερη πλημμύρα, οπότε και καταστροφές;;; Επ’ ευκαιρία… ισχύει ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η αυτοδιοίκηση και η διοίκηση μπορούν να χρησιμοποιούν και μέσα του Στρατού ή μόνο τα δικά τους και ιδιωτών;

Είναι πολλά που μπορεί να διακρίνει όποιος θέλει να βλέπει την πραγματικότητα, κε δήμαρχε.

Είναι και πολλά που ΔΕΝ έγιναν για πολλά χρόνια.
Και εύκολα προκύπτουν και οι ευθύνες των αρμοδίων.

Οι οποίες είναι τουλάχιστον ίδιου μεγέθους με τις ζημιές, τις οποίες εσείς μόνος σας περιγράψατε -στο Fb- ως “τεράστιες”.

Ένα επίσης λογικό ερώτημα που προκύπτει από όλη αυτή την κατάσταση, έχει ήδη απαντηθεί και απαντάται καθημερινά: όχι, δεν υπάρχει εισαγγελέας στην Πιερία. Και φροντίσατε ΚΑΙ γι’ αυτό, μέσω των άοκνων προσπαθειών του συγκυβερνήτη τη σας, οποίος σε δύο σημαντικότατες ευκαιρίες διάλεξε να διαφύγει με το γνωστό “εμένα ο εισαγγελέας δεν με απασχολεί…”.

Αυτά που δημοσιεύατε σήμερα στο Fb, κε δήμαρχε, επιλέξατε να τα δημοσιεύσετε στο ΜΚΔ γιατί εκεί όλα είναι τυπικώς ανεπίσημα και -κυρίως- γιατί δεν υπάρχει αντίλογος, αλλά ελεύθερη, κατά βούληση δημοσίευση. Ούτε καν δελτίο Τύπου δεν τα κάνατε. Βολεύει απίστευτα να διοχετεύσεις στο πλέον εύπιστο κοινό την άποψη που θες να διακινηθεί μέσω ενδιάμεσων χωρίς βασικές ικανότητες κρίσης. Το γνωρίζετε πολύ καλά και πάντα το χρησιμοποιήσατε και το χρησιμοποιείτε. Κατά το κοινώς λεγόμενο, θέλετε να το ‘χετε δίπορτο.

Αλλά οι ευθύνες δεν πηγάζουν από τις απόψεις κανενός, κε δήμαρχε.

Από την πραγματικότητα πηγάζουν και αυτή τις κατανέμει.

Με την κατάσταση στην Πιερία όπως έχει σήμερα, η ΕτΟ ένα εύχεται: να έχουμε όλοι τα μάτια μας ανοιχτά γιατί αν υπάρξει ανθρώπινη απώλεια και μάλιστα από ανώνυμη κακοκαιρία… δύσκολα θα “βγαίνουν” οι τίτλοι, κε δήμαρχε. Και πιθανά χαρακτηριστικά πιθανώς 30ετή θα καταργηθούν εν ριπή οφθαλμού.

 

ΥΓ: αυτό το “σύντομα” για τον απολογισμό και την κριτική… πότε το βλέπετε, κε  δήμαρχε;;;
Σύντομα με μέτρο του χρόνου το πόσο καιρό τώρα πνίγεται η Πιερία;
Γιατί ακόμα κι αν μέτρο του χρόνου είναι μικρότερο, πχ η δημαρχία σας… βρισκόμαστε ήδη στον 15ο μήνα των 48 συνολικά. Δηλαδή, πάμε για το δεύτερο τρίτο της θητείας σας.
Πότε το βλέπετε αυτό το “σύντομα”;
Αφού περάσει ο χειμώνας;
Αφού ολοκληρωθεί το αίσχος των Αγιασμάτων με κρατικό χρήμα; Στην επόμενη προεκλογική περίοδο;
Κάποια στιγμή στο μέλλον, γενικώς;