“Δουλεύετε για τους μεγάλους”

Ζορπίδης και Ρέχας συμφωνούν

ότι ο Άδωνις κι η κυβέρνηση “τελείωσαν” τους μικρομεσαίους…

 

 

 

Μιχ. Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας:
Δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα της Αγοράς – υπάρχει πλήγμα και εύνοια

 

Μετά τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις ο Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αποφάσεις που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση αποτελούν πλήγμα για τον κόσμο της Αγοράς και της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και ευνοούν με τρόπο προκλητικό τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολυεθνικές εταιρίες με τις αλυσίδες καταστημάτων.

Η Κυβέρνηση δεν επέτρεψε την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, όπως της έχουμε ζητήσει και θα περίμενε κανείς. Γιατί δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στην τήρηση των μέτρων υγιεινής για τον καταναλωτή που επισκέπτεται μία Τράπεζα, ένα σούπερ- μάρκετ ή ένα κατάστημα τροφίμων από αυτόν που εισέρχεται σε ένα κατάστημα δώρων, υποδημάτων ή ρούχων.
Επίσης, είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν μεθόδους “click away”, ενώ για τους μεγάλους της Αγοράς αυτό θα γίνει ένα μέσο προς απαράδεκτες και άδικες ολιγοπωλιακές – μονοπωλιακές καταστάσεις».

Κώστας Ρέχας, πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Κατερίνης:
Λειτουργείτε ως υπάλληλοι των 5-6 μεγάλων αλυσίδων
Click away!
Το ανέκδοτο των Χριστουγέννων. Για άλλη μία φορά αποφασίσατε και λειτουργείτε ως υπάλληλοι των 5-6 μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης, κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικών ειδών, παιχνιδιών και ενδυμάτων. Το click away μόνο αυτούς θα εξυπηρετήσει γιατί το 90% των μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν eshop και φυσικά ούτε ασύρματο μηχάνημα συναλλαγών μιας και οι τράπεζες το δίνουν μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις με μεγάλο τζίρο. Άρα λοιπόν κύριε Γεωργιάδη αποδεικνύεται περίτρανα για ποιους έχετε εφεύρει και νομοθετήσει το click away.
Τα μικρά καταστήματα τα έχετε τελείωσει με τα φοβερά μέτρα στήριξης τα οποία δυστυχώς είναι ανεπαρκή και χρειάζονται άμεσα ενίσχυση. Τέλος όταν κλείνετε δύο και τρεις μήνες τα καταστήματα θα πρέπει να δίνονται άμεσα οι όποιες αποζημιώσεις και όχι φιλοδωρήματα μετά από καιρό. Γιατί δεν μπορείτε να γνωρίζετε εάν ο κάθε καταστήματάρχης θα έχει χρήματα για τις βασικές ανάγκες, τις δικές του και της οικογένειας του, για όσο διαρκεί το lockdown. Κρίμα γιατί για ακόμη μία φορά είστε κατώτεροι των περιστάσεων.