Καψούρα

ή Πατώματα

και έτερον ουδέν…

 

 

 

 

Και η επιτροπή πολιτών της Κατερίνης “Δυσαρεστημένοι Δημότες από την Μπόχα τα βράδυα-I can’t breath” εντόπισε το θέμα με καθυστέρηση και αφού η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε και ενέκρινε την διπλή επένδυση. Έστω και τώρα όμως θέτει κάποια αναμενόμενα ερωτήματα. Και ανησυχούν.

Εμείς;;;

Ανησυχούμε για κάποιο λόγο;

Ή μας αρκεί ότι ο Δήμος βεβαίωσε ότι η επένδυση που μας αφορά βρίσκεται σε έκταση της ενδεδειγμένης ΖΟΕ, στην περιοχή Καψούρα ή Πατώματα αγνώστων λοιπών στοιχείων τοπικής κοινότητας και ΔΕ;;

Και παλιότερα που υπήρξαν ανησυχίες, πρώτα στην Κατερίνη και μετά στο Λιτόχωρο, κάποιοι έλεγαν ότι όλα είναι όπως πρέπει και σύννομα.

Ανησυχείτε για κάτι, κε δήμαρχε;

 

Την Παρασκευή 18.12 ήλθε σε γνώση μας, η συνημμένη πρόσκληση προς τα μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας & Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να ληφθεί απόφαση γνωμοδότησης επί των θεμάτων 5 και 6, που αφορούν την εγκατάσταση δύο νέων πτηνοτροφικών μονάδων στη Δ.Ε. Κορινού και στην περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου από τους επιχειρηματικούς φορείς ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΚΕ και JOANNA AMBROSIO PC. με εισηγητές την κ. Σ. Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και υπηρεσιακά στελέχη.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ομάδας μας, αντέδρασε άμεσα, συνέταξε & απέστειλε έγκαιρα τη συνημμένη επιστολή στην Επιτροπή, κάνοντας γνωστό με τεκμηριωμένες αναφορές το “βεβαρημένο παρελθόν” του ομίλου της Εταιρίας «Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ», σχετικά με την παραβίαση περιβαλλοντικών κανόνων και ρυθμίσεων από τις εν λειτουργία ανάλογες επιχειρησιακές της δραστηριότητες, όπως προκύπτει από δημόσια έγγραφα και αποφάσεις επιβολής κυρώσεων και προστίμων που εκδόθηκαν εις βάρος της. Δυστυχώς, η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για το 5ο θέμα, ενώ ανέβαλε τη συζήτηση για το 6ο λόγω τυπικών κωλυμάτων. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και θα επανέλθουμε όταν με αυτό θα ασχοληθεί η αδειοδοτούσα αρχή. Στόχος μας είναι και παραμένει, η αδειοδοτούσα αρχή να προσμετρήσει τη σταθερά επαναλαμβανόμενη παραβατικότητα της εταιρίας στην αξιολόγηση των αιτήσεών τους.

 

 

amvropkmpepier