15 μήνες μετά…

και Δήμο δεν έχουμε

και οι εκτροπές έγιναν ανησυχητικά συχνές – κάποτε, νομικός σύμβουλος του Δήμου ήταν ο …δήμαρχος, τώρα έχουμε δύο -νομικούς συμβούλους-, τον εξής κανέναν?

Κάτι συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιό μας.

Κάτι προοδευτικώς ανησυχητικό.

Δηλαδή, κάτι που πιθανώς δεν μας απασχολεί τώρα ως πρόβλημα, αλλά που σίγουρα θα μας ανησυχήσει στο άμεσο μέλλον κι όπως πάνε τα πράματα, μετά 15 μήνες δημαρχίας Γερολιόλιου.

Μετά εννιά -9- μήνες πανδημίας, ο πρόεδρος του σώματος επαναλαμβάνει με απόλυτη σιγουριά ότι μία συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς ή εκ του τήλε, ενώ έχουν γίνει πάμπολλες και τους Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών και των ΔΣ των δημοτικών επιχειρήσεων. Αλλά επιμένει πως…μία ήταν.

Λίγο αργότερα στην ίδια συνεδρίαση, αξιοποιώντας μια δυνατότητα της τεχνολογίας που επιστρατεύτηκε για να είναι δημοκρατικότερες οι διαδικασίες που επλήγησαν από τον πανδημία και τα μέτρα προστασίας, με άνεση ολοφάνερη και αποφασιστικότητα σαμουράι, πατάει το κουμπί και φιμώνει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτερο σώμα αυτο-διοίκησής μας…. για να δώσει στον δήμαρχο την πλήρη ευκαιρία να συνεχίζει -να μιλάει-.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο χρόνος που μίλησε ο δήμαρχος και η αντιπολίτευση είναι μια αναλογία ξεφτίλας, εκατέρωθεν. Και προσβλητική για την αντιπολίτευση και τέτοια που εκθέτει την διοίκηση/προεδρία.

Μεταξύ των ρεκόρ που καταγράφηκαν στην συνεδρίαση αυτή, καταγράψαμε δύο ΠΟΛΥ σημαντικά:

  • θέμα που μεθοδεύτηκε να περάσει χωρίς αντίλογο και με το σώμα ελλιπώς ενημερωμένο στην προηγούμενη -τηλεφωνική- συνεδρίαση, επανήλθε, συζητήθηκε πάνω από δύο ώρες και κατέληξε με την διοίκηση να αγωνίζεται να … αναβληθεί και πάλι, κυρίως γιατί στην διαδικασία ΔΕΝ προσήλθε κανείς από τους δύο νομικούς που υπηρετούν πλέον το Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Περισσότερα και λεπτομέρειες, λίαν προσεχώς.

  • αντιδήμαρχος απεύθυνε έκκληση ανθρωπιστική στην αντιπολίτευση -την οποία κοιτούσε στα μάτια- να στηρίξει την απόφαση και την πρόθεση της διοίκησης και να υπερψηφίσει θέμα που αναβλήθηκε σε δύο συνεδριάσεις και από απλή μεθόδευση έχει εξελιχθεί ήδη σε συνολικό “Βατερλώ” προθέσεων, ικανοτήτων, δυνατοτήτων και εκπεφρασμένων δεσμεύσεων περί ισονομίας, ισοπολιτείας, δημοκρατίας και νοικοκυρέματος. Και μόνο για την παγκόσμια μοναδικότητα της σκέψης και εφεύρεσης πρέπει τον συγκεκριμένο αιρετό να τον ανακηρύξουμε ισόβιο και εκτός εκλογικής διαδικασίας (Βασίλη, μεταξύ μας… επειδή από έργο πραγματικό δεν βλέπουμε πια ούτε καν φωτογραφίες στο Fb με δενδροφυτεύσεις και διανομές ΔΗΚΕΔΟ, κάνε καμιά χρήσιμη δουλειά γιατί έχουμε αρχίσει και φρικάρουμε με όλα τα αρνητικά και την έπαρση και την …άνεση. Αν δεν βρεις κάτι άλλο, βρες τα απορριμματοφόρα που χάθηκαν στην βάρδια σου).

Τέλος και ως χριστουγεννιάτικο bonus, η ατάκα του δημάρχου -μετά ώρες τοποθετήσεων, αντεγκλήσεων, διαφωνιών και εντάσεων- που εξηγεί ότι, παρά τα όσα είπε… δεν μπήκε στην ουσία της πολύ σοβαρής υπόθεσης που αφορά και ζωές και περιουσίες και πολλά άλλα σημαντικά.

Ο χειρότερος εχθρός της όποιας διοίκησης και διακυβέρνησης δεν είναι ούτε η αντιπολίτευση, ούτε τίποτα άλλο. Η πραγματικότητα είναι και μ’ αυτή σαν να χάνουμε επαφή. Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές και ευτυχώς θα έχουμε πολλά να τηλε-ασχοληθούμε από το Διαδίκτυο, τώρα που θα ‘μαστε στο σπίτι αναγκαστικά. Την υγειά μας να ‘χουμε και από ενημέρωση…όση.

ΥΓ: για όλα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν εξέφρασε καμία άποψη ή κριτική/προβληματισμό/καταγγελία, δημόσια.-