Οι πρώτοι που τον τίμησαν

ήταν

ξένοι, αλλόθρησκοι, παράνομα εισελθόντες στην Ιουδαία αλλοδαποί και για μερικές μέρες καταζητούμενοι από τις τοπικές αρχές με εντολή του ίδιου του βασιλιά της χώρας

 

 

Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός· ἀκολουθήσωμεν λοιπόν, ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετὰ τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν βασιλέων. Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδὴν ἐπάξιον, Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου, καὶ Θεοτόκου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας.

 

Πρόσφυγες υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα και σήμερα, Χριστούγεννα του 2020, συνεχίζουν να υπάρχουν. Στην πρωτεύουσα της χώρας και στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ελλάδας. Η  διαφορά μεταξύ πρωτευουσών και αντιλήψεων είναι ότι, στην πρωτεύουσα της χώρας, η Πρώτη Πολίτης της Ελλάδας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τίμησε το αξίωμά της και τους σημαντικότερους φιλοξενουμένους μας, τους “απογόνους” των τριών Μάγων, ενώ σε άλλες πρωτεύουσες παραμένουν ξένοι, “επενδυτές” και απόβλητοι, για Έλληνες πολίτες και άρχοντες, το ίδιο Χριστιανούς με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Καλά Χριστούγεννα. 

 

Διαδικτυακά κάλαντα και επίσκεψη στην κοινωνική κουζίνα “Άλλος Άνθρωπος”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αντάλλαξε ευχές και άκουσε τα διαδικτυακά κάλαντα από μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, από παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου, από εθελοντές εφήβους πρόσφυγες κι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από παιδιά δημοτικών σχολείων και του εκκλησιαστικού γυμνασίου Ξάνθης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε επίσης την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», συνομίλησε με τους εθελοντές και τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, συμμετείχε στη διαδικασία διανομής του συσσιτίου και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά.