Σκούφα: τι έγινε με τα “αλεξίπτωτα”;

ποιος ευθύνεται;

“…για τις τερατώδεις αστοχίες, όσο και για την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την ακαταλληλότητά τους…” – ερώτηση Σκούφα και 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

 

 

 

 


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία)
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 28/12/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπ. Σκούφα: «Δύο μήνες μετά το φιάσκο με τις μάσκες «αλεξίπτωτα» των μαθητών, η κυβέρνηση δεν έχει πει ούτε κουβέντα για ευθύνες και αποζημιώσεις»

 

Μια σειρά ερωτημάτων  που δεν έχουν απαντηθεί έως σήμερα  στους πολίτες, θέτουν προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας, Εσωτερικών και Παιδείας,  με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, 40 ακόμη βουλευτές του κόμματος, αναφορικά με το φιάσκο των υφασμάτινων μασκών που μοιράστηκαν το Σεπτέμβριο στους μαθητές των σχολείων. Μια αποτυχία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των αρμόδιων υπουργείων, αποτυχία την οποία παραδέχθηκαν και στελέχη της Ν.Δ.

Οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν τα έγγραφα και τα στοιχεία από τα οποία θα προκύπτουν οι απαντήσεις–εξηγήσεις όσον αφορά την όλη διαδικασία για την κατασκευή των μασκών, (τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών, τις οδηγίες για την κατασκευή τους κλπ).

Από τότε που εμφανίστηκαν οι εν λόγω μάσκες, ουδεμία ευθύνη ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας ή και κάποιο συναρμόδιο Υπουργείο, τόσο για τις τερατώδεις αστοχίες, όσο και για την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την ακαταλληλότητά τους.

Οι βουλευτές ψέγουν την κυβέρνηση, διότι η δωρεά πλήρως ακατάλληλων κι εν τέλει άχρηστων «μασκών» στους μαθητές, πέραν του ότι ζημίωσε κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, ήταν κίνηση εντυπωσιασμού τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο πέντε μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν προχώρησε σε κανένα σχεδιασμό και καμία ουσιαστική προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Δείτε την Ερώτηση κι Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων εδώ.