Ευχές για το 2021

απ' όλους

για όλους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ευχετήριο μήνυμα.

Αγαπητοί μου συμπολίτες

Το 2020 αποδείχτηκε μία χρονιά που ανέτρεψε βεβαιότητες, πλάνα ζωής, δεδομένα, μία χρονιά που λόγω της επέλασης του covid-19, η ανθρωπότητα βίωσε συνθήκες πολέμου σε καιρό ειρήνης.

Η πανδημία που ενέσκηψε σαν τρομακτική καταιγίδα στις ζωές μας, κλόνισε την αισιοδοξία μας, τις σχέσεις μας, διασάλευσε την ομαλότητα και την κανονικότητα της καθημερινότητάς μας.

Συνάμα όμως, οδήγησε στον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και επαναξιολόγηση των στόχων και των αξιών μας. Η διαφύλαξη της υγείας έγινε το πρωταρχικό ζητούμενο, επανακαθορίζοντας την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και την προσφορά της επιστήμης.

Σήμερα, στην εκπνοή του 2020, ένα ουράνιο τόξο προβάλλει στην πιο φωτεινή και αισιόδοξη εκδοχή του. Με τη βοήθεια της επιστήμης, η ανθρωπότητα μπορεί να ελπίζει και πάλι. Το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους. Η απαρχή της ελπίδας.

Κυρίως όμως, η νέα χρονιά  θα μας βρει όλους πιο δυνατούς και σοφότερους.

Θα έχουμε αποκτήσει τη σύνεση να εκτιμάμε την καθημερινότητά μας, τις στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους μας, την ίδια τη ζωή.

Το 2020 φεύγει και σε λίγο θα είναι ανάμνηση.

Εύχομαι το 2021, ελεύθεροι πια από τον φόβο να  χαρούμε τη ζωή με υγεία, δημιουργία, προκοπή και αγάπη.

Εύχομαι από καρδιάς, να είναι η χρονιά αυτή μία νέα αρχή.

Καλή, ευλογημένη χρονιά!

 

 

Το νέο έτος να είναι χρονιά νίκης της Επιστήμης και της Ανθρωπότητας ενάντια στην πανδημία!
Κι ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
και τη στήριξη κάθε ευάλωτου, πληγέντα συνανθρώπου μας,
κάθε πληττόμενης επιχείρησης.
Η Ζωή μας ανήκει.

 

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νομού Πιερίας

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2021

 † ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος
πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας

 

Ἕνας ἀκόμα χρόνος εἶναι παρελθόν: τό 2020. Κι ἕνας νέος χρόνος προβάλλει στόν ὁρίζοντα σάν ἥλιος: το 2021.

Ἡ φετινή ἀλλαγή τοῦ ἔτους μᾶς πλημμυρίζει μέ ποικίλα συναισθήματα: Κατά τό παρελθόν ἔτος αἰσθανθήκαμε

  • Ἀνασφάλεια ἀπό τήν ἀπροσδόκητη ἀπειλητική πανδημία.
  • Ἀπόγνωση γιά τήν ἀδυναμία τῆς ἐπιστήμης νά ἀντιμετωπίσει μιά ἀσθένεια, τή στιγμή πού εἴχαμε πιστέψει στήν παντοδυναμία της.
  • Πόνο γιά πρόσωπα ἀγαπημένα, πού ἔφυγαν ἀπό αὐτή τή ζωή.
  • Λύπη γιά τά κακά πού συμβαίνουν στόν κόσμο καί βυθίζουν χιλιάδες καί ἑκατομμύρια συνανθρώπων μας στή δυστυχία καί τήν ἀπόγνωση.
  • Ἀπογοήτευση γιά ὅσα εἴχαμε προγραμματίσει καί δέν τά πραγματοποιήσαμε.

Εἶναι ἀκόμα κι αὐτά πού ματώνουν τό εἶναι μας κι ἔχουν σχέση μέ τήν πατρίδα μας, πού, ἀντί νά πηγαίνει μπροστά, βρίσκεται σέ μιά στασιμότητα μέ ὅλα τά δεινά πού τή συνοδεύουν (φτώχεια, φυγή τῶννέωνστόἐξωτερικό, ἀνεργία σέ ὑψηλά ποσοστά, ληστεῖες, ἐγκληματικότητα, ὑποβάθμιση τῆς παιδείας, ἀνασφάλεια, ἐθνικά θέματα πού καῖνε καί ἄλλα).

Ἀπό τήν ἄλλη πλευρά, ὅλα αὐτά τά ἀρνητικά καί δυσάρεστα συναισθήματα μετριάζονται μέ τήν ἔλευση τῆς νέας χρονιᾶς.

Κάθε καινούργιο μᾶς φέρνει χαρά. Εἶναι ἡ ὥρα τῆς ὀνειροπόλησης. Ἡ ὥρα τοῦ ἀπολογισμοῦ γιά ὅσα πράξαμε καί τοῦ προγραμματισμοῦ γιά ὅσα σκεφτόμαστε να κάνουμε. Νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τό παλαιό καί να ντυθοῦμε το καινούργιο.

Εἶναι ἡ ὥρα τῆς ἐπανεκκίνησης καί τῆς ἀφετηρίας. Ἡ στιγμή πού γεννιοῦνται ἐλπίδες γιά ὅσα ἔχουμε κατά νοῦ νά πραγματοποιήσουμε.

  • Παίρνουμε δύναμη καί ἀκολουθοῦμε μιά νέα πορεία στή ζωή μας.
  • Θεωροῦμε κάθε ἀποτυχία ὡς εὐκαιρία νά διορθώσουμε πάθη καί σφάλματα.
  • Μαθαίνουμε νά διαχειριζόμαστε τίς καταστάσεις καί νά διώχνουμε τά ἀρνητικά αἰσθήματα καί τίς ἀπαισιόδοξες σκέψεις πού μᾶς βαραίνουν.
  • Ὑπομένουμε μέ καρτερία τίς θλίψεις καί τίς δοκιμασίες τῆς ζωῆς.
  • Ἀλλάζουμε τίς προτεραιότητες κα ίυἱοθετοῦμε μιά πιό ἀνθρώπινη στάση ζωῆς.
  • Ἀποφεύγουμε τούς ἐξωτερικούς περισπασμούς καί ἐπιδιώκουμε τήν ἐσωτερική εἰρήνη καί τόν προσωπικό καθαγιασμό.
  • Καλλιεργοῦμε τόν «ἔσω» ἄνθρωπο καί αὐξάνουμε τήν προσευχή, ὥστε νά δυναμώσουμε τήν πίστη μας.
  • Ἐμπιστευόμαστε τήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ κι ἀφήνουμε τή ζωή μας στά χέρια Του.

Ξέρουμε ὅτι ὅλα δέν εἶναι ρόδινα καί ὅτι πολλά προβλήματα τοῦ προηγούμενου ἔτους θά συνεχιστοῦν καί κατά τή νέα χρονιά. Εἴμαστε ἀποφασισμένοι ὅμως νά ἀγωνισθοῦμε, νά καλλιεργήσουμε τίς ἠθικές ἀξίες τοῦ Εὐαγγελίου, νά ἐφαρμόσουμε τήν ἐντολή τῆς ἀγάπης, πού θά φέρει τήν ἀνθρωπιά στήν κοινωνία μας.

Οἱ τριακόσιες ἑξῆντα πέντε ἡμέρες, πού ξανοίγονται μπροστά μας, νά εἶναι καθεμιά  τους καί μιά εὐκαιρία γιά νά φθάσουμε πιό κοντά στόν Χριστό. Κάθε ἡμέρα καί μιά σελίδα τοῦ βιβλίου πού θά γεμίσει μέ ὅ,τι καλύτερο. Μόνο ἔτσι θά ἔρθει ἡ εὐτυχία.

Χρόνια πολλά, καλά καί εὐλογημένα!

Δημιουργική καί χαρούμενη ἡ Νέα Χρονιά!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 

†  Ὁ  Κ ί τ ρ ο υ ς  Γ ε ώ ρ γ ι ο ς

 

 

 

 

 

 

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου

 

 

 

 

 

 

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στην ανατολή του νέου έτους του 2021 είναι κοινό το συναίσθημα ότι η χρονιά που φεύγει αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η υγειονομική κρίση και οι συνεπαγόμενες επιπτώσεις του κοινωνικού περιορισμού και της οικονομικής δυσπραγίας κλόνισαν το χαμόγελό μας αλλά δεν λύγισαν την αποφασιστικότητά μας ούτε αποπροσανατόλισαν την πορεία μας. Με την επιστήμη οδηγό, η χώρα μας θα βγει τη νέα χρονιά από την κρίση της πανδημίας .

Η χρονιά που φεύγει γιγάντωσε την αλληλεγγύη μας για τον συνάνθρωπο, μεγέθυνε την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής σε υγεία, κοινωνική πρόνοια, εθνική άμυνα και προστασία των πολιτών και πολλαπλασίασε το αίσθημα ευθύνης της κάθε μιας και του καθενός από εμάς για την προάσπιση του κοινωνικού συνόλου.

Η χρονιά που έρχεται, φέρνει τον άνεμο της αισιοδοξίας, του χαμόγελου, και της ελπίδας. Εύχομαι να είναι μια χρονιά κοινωνικής δημιουργικότητας, οικονομικής άνθισης, οικογενειακής ευτυχίας και προσωπικής γαλήνης για όλους μας.

Το 2021 ας είναι η χρονιά που θα θερίσουμε τους καρπούς των θυσιών μας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

Κωνσταντίνος Κιτιξής
Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Πιερίας

 

 

ΕΥΧΕΣ

Το 2020 δοκίμασε τις αντοχές μας, μας υπενθύμισε τις αξίες της ζωής και δίδαξε πολλά σε όλους. Πολίτες,  κοινωνία, κράτος. Θα χαραχτεί στη μνήμη μας με ανάμικτα συναισθήματα, όσα κι αυτά που νιώσαμε στη διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς.

Νιώσαμε πικρία και θλίψη, γιατί από όλες τις πληγές που αφήνει πίσω του το 2020, οι πιο μεγάλες και αυτές που πονούν περισσότερο, είναι αυτές που δεν γίνεται να επουλωθούν ποτέ και έχουν αναφορά σε αγαπημένους ανθρώπους, συγγενείς και φίλους που έφυγαν για πάντα από κοντά μας.

Νιώσαμε όμως και την αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, της ατομικής ευθύνης. Προσευχηθήκαμε για εκείνους που πονούσαν, ανοίξαμε την καρδιά μας στους συνανθρώπους μας και ανταλλάξαμε όμορφα λόγια με όσους βρεθήκαμε ξαφνικά σε απόσταση.

Η προσμονή του νέου έτους γεννά προσδοκίες, νιώθουμε όλοι την ανάγκη το 2021 να ανατείλει με την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε.

Τώρα ήρθε η ώρα όλοι μαζί, ενωμένοι να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η πανδημία.

Με ένα χαμόγελο που ελπίζω σύντομα να μην κρύβεται πίσω από μάσκες, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, το νέο έτος να φέρει υγεία, ευτυχία και όση χαρά μας στέρησε το 2020 να μας την ανταποδώσει πολλαπλάσια!

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!

Σπύρος Κουλκουδίνας
Φαρμακοποιός MSc -Πολιτευτής Ν.Δ.