Άρχισαν τα πρόστιμα

και συνεχίζετε η έρευνα

όπως λέμε … “άρχισαν τα όργανα”

Σήμερα το μεσημέρι το Τμ. Περιβ/ντος Π.Ε. Πιερίας, έστειλε στο email της ομάδας μας, έγγραφο για τις ενέργειες που έγιναν σχετικά με τις καταγγελίες που κάναμε την 26/10 & 9/12 και απαντά σε ερωτήματα που είχαμε θέσει την 11/11.
Ως προς το σκέλος των καταγγελιών:
Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο, σε αυτοψίες που έγιναν κατόπιν των καταγγελιών, πάρθηκαν δείγματα από το ρέμα & την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού του πτηνοσφαγείου. Στις αναλύσεις που έγιναν από το Νοσοκομείο Κατερίνης, ανιχνεύθηκε αιμοσφαιρίνη, στο δείγμα α) του ρέματος και τις δύο φορές β) στο δείγμα του βιολογικού μόνο σε εκείνο του Οκτωβρίου. Επιπλέον, ανιχνεύθηκε από ιδιωτικό εργαστήριο, ρυπαντικό οργανικό φορτίο που υπερβαίνει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια. Ως εκ τούτου, εκδόθηκε την 30/12/2020, με βάση το δείγμα του Οκτωβρίου, απόφαση επιβολής προστίμου στο πτηνοσφαγείο, ύψους 19.250Ευρώ (το υψηλότερο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα- τα προηγούμενα χρόνια το υψηλότερο ήταν 7.000Ευρώ).
Επιπλέον, μας ενημερώνει η υπηρεσία ότι, τον Νοέμβριο επιβλήθηκε πρόστιμο στην αγελαδοτροφική μονάδα ύψους 2.750 Ευρώ για υπερβαίνον ρυπαντικό οργανικό φορτίο στα υγρά απόβλητα που ρίχνονται στα όμορα αγροτεμάχια. (Η απόφαση προέκυψε μετά από έρευνα που διατάχτηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών τον φετινό Ιούλιο).
Θα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, εάν οι συμπολίτες μας κ. Αμβροσιάδης & κ. Κούζας, ως ένδειξη καλής θέλησης και ειλικρινούς μεταμέλειας για όσα μαρτυρήσαμε, ειδικά φέτος, δεν προσέφευγαν, αυτήν τη φορά, κατά των προαναφερόμενων αποφάσεων & επαναπροσδιορίζονταν ως σύγχρονοι επιχειρηματίες, με τον δέοντα σεβασμό προς το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και τους επιχειρηματίες άλλων κλάδων, προς όφελος όλων.