Τα καλύτερα του 2020 (#1)

για να πάει καλά και το 2021

η έρευνα συνεχίζεται…

 

 

 

Η “Εφημερίς του Ολύμπου” παρουσιάζει σήμερα τις τρεις καλύτερες δηλώσεις της χρονιάς που πέρασε, προκειμένου να συμβάλει στο γενικότερο κύμα αισιοδοξίας που -κυρίως λόγω της πανδημίας- έπληξε την χώρα και την περιοχή μας. Συνειδητοποιώντας πόσο καλή ή κακή ήταν η χρονιά που πέρασε, μπορούσε να καθορίσουμε και το ύψος και το εύρος των ευχών μας για την χρονιά που έρχεται, η οποία ήταν πράγματι μια από τις χειρότερες της σύγχρονης Ιστορίας μας. Και δυστυχώς είναι βέβαιο ότι τα χάλια της θα καθορίσουν και την χρονιά που ήδη διανύουμε. Γιατί οι ευχές και οι προθέσεις είναι εύκολες, όπως τα λόγια. Τα οποία όταν ξεπερνούν το μέτρο και την λογική, καταστρέφουν και το σήμερα και το αύριο. Και σ’ ανώτερα.

 

17.7.2020

17.7.20: η μέρα της ανακήρυξης του Δήμου μας, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, σε Δήμο-πρότυπο ανακύκλωσης, πανελλαδικά. Όχι από κάποιον ελληνικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο οργανισμό, όχι από κάποιο διαγωνισμό του τάδε Ιδρύματος, της έρευνας κάποιου πανεπιστημίου, την ένωση των Δήμων της χώρας ή κάποιο συνέδριο ειδικών επιστημόνων, όχι. Από τον καθ΄ύλη Καθαριότητας αρμόδιο αντιδήμαρχο. Κωνσταντίνο Κουριάτη. Ο οποίος απάντησε σε ερώτηση της συναδέλφου του της αντιπολίτευσης, Κατερίνας Κουρίτα, για το αν “πέφτουν” παράνομα απορρίμματα στο νταμάρι της ΔΕΑΔΟ. Και ιδού τα αποτελέσματα. Πολλά μπορεί να παρατηρήσει κανείς για την απάντηση. Πχ ότι στο Δήμο μας η ανακύκλωση μετριέται σε ντουζίνες κάδους ανακύκλωσης, ενώ στον υπόλοιπο πλανήτη σε ποσοστό επί της εκατό των σκουπιδιών που δεν γίνονται σκουπίδια καν. Η διοίκησή μας συνεχίζει το αφήγημα “καλύτερα να υπάρχει κάτι, απ΄το να μην υπάρχει τίποτα”, ως τα σκουπίδια μας να πλουτίσουν έναν ήδη ισχυρό  του χρήματος. Στην δε ερώτηση ΔΕΝ απάντησε ο τότε πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Νίκος Λαμπονίκος, αν και η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ο κύριος λόγος της παραίτησής του, η οποία κατατέθηκε λίγο αργότερα, αλλά υλοποιήθηκε μήνες αργότερα. Όσον αφορά το ενδεχόμενο που απέκλεισε με ζηλευτή θεατρικότητα και πολλά λάθη εκ ορμητικής παραδρομής ο κος Κουριάτης… η ΕτΟ τον προκαλεί να δεχτεί να γίνουν μερικές τομές σε σημεία απόρριψης στο νταμάρι. Με έξοδα της ΕτΟ και όποτε το δεχτεί. Για την εγκυρότητα της αυτοψίας, ας καλέσει να παραβρεθούν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

 

 

30.10.2020

30.10.2020: ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαταμώνα έχει γεμίσει το Fb με καταγγελτικά κείμενα ΚΑΙ φωτογραφίες για το τι επικρατεί στο θέρετρο του Δήμου μας, σε ότι αφορά αποχέτευση, δίκτυο και παρανομίες δεκαετιών ή και νεότερες. Ο της αντιπολίτευσης Πέτρος Κιάφας (που δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία που γνωρίζει η διοικηση) ρωτά με βάση τα όσα -και αυτός- διαβάζει στο κυριαρχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που και ο δήμαρχος χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Ο δήμαρχος επιλέγει να μηδενίσει τις από Fb καταγγελίες ως μη σοβαρές και να προσπεράσει το θέμα ως μη γενόμενο. Μάλιστα, ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ότι αν κάτι τυπικότερο και σοβαρότερο προκύψει… θα προβεί χωρίς κανένα δισταγμό στην θεραπεία και την τιμωρία του, χωρίς διακρίσεις και καθυστέρηση. Όλα θα ήταν τέλεια, αν δεν υπήρχε ο συγκυβερνήτης του δημάρχου και πρόεδρος του ΔΣ της αρμόδιας με ανάλογα θέματα ΔΕΥΑΔΟΛ, Στέργιος Φαρμάκης. Ο οποίος παίρνει τον λόγο και κάνει την τοποθέτηση του δημάρχου “πέντε παράδες” και μάλιστα κάλπικους. Ο δε Κιάφας έπαθε τέτοιο σοκ που ούτε καν ζήτησε εξηγήσεις… Το βίντεο με την συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι ήδη στον κατάλογο με τα καλύτερα της θητείας Γερολιόλιου, όποτε και όπως ολοκληρωθεί.

 

 

23.12.2020

23.12.2020: Η χρονιά έκλεισε με το σοβαρότερο γεγονός για την Πιερία, την επίσκεψη Τσίπρα στην Κατερίνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ ήρθε για το νοσοκομείο μας και την κατάσταση ου επικρατεί εκεί και συμπλήρωσε τον πανδημικό τοπικό απολογισμό σε σύσκεψη με λίγους, στο Επιμελητήριο. Το κλίμα ήτο καλό και συνεναιτικό, η σύσκεψη ευδοκίμησε κριτικώς και -στην αποχώρηση- η ομήγυρις των επισκεπτών και των οικοδεσποτών εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων (που λέγαμε επί χούντας) βγήκε στην βεράντα, χωρίς  ιδιαιίτερο λόγο, αλλά με εμφανή πρόθεση ανθρωπινότερης επαφής και χαλαρότερου επηρεασμού. Εκεί λέχθηκαν διάφορα αναπτυξιακά που ο πρόεδρος απέφυγε εντέχνως με ερωτήσεις γεωγραφίας, ένεκα που η συννεφιά έκρυβε το αντικείμενο του πόθου του προέδρου του Επιμελητηρίου (τον Όλυμπο). Εκεί βρήκε και την ευκαιρία εις κακός δημοσιογράφος να θέσει θέμα αναπάντεχον και ανίερον, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του ενός προέδρου (ΣΥΡΙΖΑ), την υπέρ της Κατερίνης μεσολάβηση του άλλου προέδρου (Εμπορικού Συλλόγου) και την …ρουκέτα του τρίτου προέδρου: δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα ρύπανσης η θάλασσά μας, η οποία είναι εφάμιλλος της απέναντι Χαλκιδικής, απλώς έχουμε την ατυχία να υπάρχει εδώ -και όχι στην Χαλκιδική- μια ιδιαιτέρως ψιλή σκόνη εις τον αβαθέστερον της Χαλκιδικής πυθμένα (της θαλάσσης), η οποία -όπως  μπαίνουν μέσα αι κολυμβηταί και κουνούν χέρια-πόδια)  ανακινείται κατά βούληση, θολώνοντας τα νερά (της θαλάσσης), δίδοντας τελικώς την εντύπωσιν της μη καθαρής, της ρυπασμένης. Ενώ κάποια ρύπανση δεν έχει (η θάλασσά μας) και τέτοια δεν πρέπει να λέμε γιατί τα ακούν οι υποψήφιοι επισκέπτες μας και δεν έρχονται. Ενώ όσοι έρθουν και παραπονεθούν για ρύπανση όταν δούνε την θολούρα ή μυρίσουν μια σκατίλα (με το συμπάθιο) ή φουσκάλες ιριδίζουσες ή πλαστικά μπλε βαρέλια θα σκεφτούν αμέσως…. “μα δεν κάνουν κάτι για αυτή την ρημάδα την τόσο ψιλή άμμο τους πχια;;;;” A propos… τα βαρέλα μέταλλα τα λένε έτσι γιατί όσοι και να κολυμπάνε, όσο και να κουνάνε χέρια-πόδια, αυτά δεν ξεκουνάνε απ’ τον βυθό, γι΄αυτό τα λένε και βαρέα. Πέρα από το καλαμπούρι, η δήλωση έχει τεράστια αξία ως αποκαλυπτική των αρχόντων μας και των επιδόσεων τους και θα επανέλθουμε σ’ αυτήν ΚΑΙ γιατί πέρασε εντελώς στα βουβά, παρά την αθρόα παρουσία του Κατερινιώτικου βαρέως Τύπου στην σύσκεψη και στο ενσταντανέ.

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.