Σωστικές -των αδιάφορων- ενέργειες

και φωτοαυτοψίες...

ενώ πάλι βρέχει…

 

 

 

Ενώ ο προβληματισμός για την εγκατάλειψη της περιοχής μας σε ότι αφορά την αντιπλημμυρική της θωράκιση αυξάνεται, Δήμος Δίου-Ολύμπου και Αντιπεριφέρεια Πιερίας συνεχίζουν να δημοσιεύουν στοιχεία για τις ενέργειές τους και τα ποσά που δόθηκαν και πρόσφατα για την άρση των καταστροφών και τα αιωνίως συνεχιζόμενα έργα-παρεμβάσεις-σωστικές  ενέργειες (την ευθύνη για την επιλογή των όρων έχουν οι συγγραφείς τους) και τις αυτοψίες επί αυτών. Ενέργειες πραγματικά σωστικές, ειδικά όσες είναι απλές ευκαιρίες φωτογράφησης…

Η ΕτΟ συνεχίζει να αναδεικνύει το τεράστιο θέμα-πρόβλημα-έγκλημα και καλεί τους παρεμβαίνοντες και σωτήρες (που εκτελούν παρεμβάσεις και σωστικές ενέργειες) να ενημερώσουν:

  • τι ποσά δόθηκαν συνολικά για την άρση των συνεπειών και των καταστροφών στην Πιερία, από τον Νοέμβριο του 2017 ως σήμερα
  • πως κατανεμήθηκαν τα ποσά αυτά (πόσα σε πχ καθαρισμούς ρεμάτων, αποζημιώσεις για περιουσίες πληγέντων κι ό,τι άλλο)
  • τι ποσά δόθηκαν  για ενέργειες που αφορούσαν και αφορούν ίδια  σημεία και
  • ποιοι εργολήπτες υλοποίησαν τα έργα-παρεμβάσεις-σωστικές ενέργειες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σωστικές ενέργειες και καθαρισμοί σε ρέματα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 

Αυτοψία στις σωστικές ενέργειες, που υλοποιεί η Περιφερειακή  Ενότητα Πιερίας, μετά από τα πρόσφατα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, που έπληξαν την Πιερία, πραγματοποίησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτης Μαυρίδης.

Οι σωστικές ενέργειες, αφορούν, παρεμβάσεις καθαρισμού  του οδοστρώματος και τεχνικών οδού (φερτά υλικά, λάσπες κ.ά.) στην 4η επαρχιακή οδό στο τμήμα από τη διασταύρωση του Π. Κεραμιδίου έως το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και  καθαρισμού του ρέματος ΄΄Καναπίτσα΄΄(Λαγκάδα), που εκβάλει στη συλλεκτήρια τάφρο Λιτοχώρου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, από φερτά υλικά και  αυτοφυή βλάστηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή απορροή των υδάτων.