“σήμερα κιόλας…”

ξενώνα για τους άστεγους

ανακοίνωση της “Λαικής Συσπείρωσης” Κατερίνης

 

 

 

 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Λόγω των μετερεολογικών προβλέψεων  για επικράτηση ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων και με δεδομένο ότι στο δήμο μας υπάρχουν άστεγοι που θα κοιμηθούν έξω αυτές τις μέρες σ αυτές τις συνθήκες

Απαιτούμε : από τον Δήμο Κατερίνης, σήμερα κιόλας, την άμεση καταγραφή των αστέγων, την μέριμνα για τη σίτισή τους και τη χορήγηση κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου για να καταλύσουν με ασφάλεια, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα των χαμηλών θερμοκρασιών.

Απαιτούμε: εδώ και τώρα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει σε μόνιμη βάση υπνωτήριο –ξενώνας αστέγων με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και και τις απαιτούμενες υποδομές.

Ας παραδειγματιστούμε από το Δήμο της Πάτρας που έχει μεριμνήσει για τη φροντίδα αυτών των ανθρώπων.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο παραχωρούνταν χώροι από τον ΟΑΕΔ για χρήση που να εξυπηρετεί δημόσιο και κοινωφελή σκοπό και να αφορά δράσεις που αποφασίζονται από το Δήμο και υλοποιούνται αποκλειστικά από αυτόν. Η διοίκηση, εκτός ενός χώρου, δεν εισηγήθηκε κάποιο σκοπό ή δράση για την αξιοποίηση των υπολοίπων χώρων.

Χώροι, λοιπόν, για να στεγάσουν τον ξενώνα υπάρχουν, το κόστος λειτουργίας αυτών μπροστά στην μικρή ανακούφιση που μπορούμε να δώσουμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι μικρό και μπορεί να διεκδικηθεί από την κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι: πολιτική βούληση υπάρχει;

Φτώχια, ανεργία, προσφυγιά, μετανάστευση, απώλεια στέγης.. Όλα αποτέλεσμα της πολιτικής που γεννά και θα γεννά ο καπιταλισμός μέχρι την ανατροπή του.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης

Νίκος Τσουπέης

Δημοτικός Σύμβουλος