Ήταν και είναι “μούφα”

κι όλα τ' άλλα είναι

γραπτές, άσκοπες, προσβλητικές κουβέντες που σας εκθέτουν περισσότερο

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου : “Μούφα” η αξιόπιστη ενημέρωση του pierianews.gr

 

 

Στις 15 τρέχοντος αναγγείλατε ότι “το αργότερο έως τη Δευτέρα 18/1 θα έχουν αποχωρήσει οι νεαροί πρόσφυγες από το ξενοδοχείο στον Παντελεήμονα”. Το αργότερο στις 18 τρέχοντος, όπως γράψατε.

Στις 23 τρέχοντος, ήτοι οκτώ -8- πλήρεις ημέρες μετά, δημοσίευσα όσα δημοσίευσα.

Στο ίδιο διάστημα, ΔΕΝ δημοσιεύσατε ουδέν νεώτερον και κοντινότερο στην πραγματικότητα, ανασκευάζοντας -έστω- τις …πληροφορίες. Τα συμπεράσματα, οι κρίσεις και τα συγχαρητήρια μπορείτε να τα δίνετε όπου θέλετε και όπως θέλετε. Και μεις οι υπόλοιποι να κρίνουμε και τα μεν και τα δε. Δεν πράξατε όμως τίποτα ως τις 23 που η “Εφημερίς του Ολύμπου” εντόπισε με δημοσίευμά της την “μούφα”. ΜΕΤΑ το δημοσίευμα, ανακαλύψατε και έναν ΠΙΘΑΝΟ λόγο καθυστέρησης του κρατήματος του λόγου του όποιου λογοδότη τον έδωσε -τον λόγο- (εντοπισμός κρουσμάτων COVID). Τα οποία κρούσματα…πότε εντοπίστηκαν;;; Μεταξύ 15 και 18 τρέχοντος ή μεταξύ 18 και 23 τρέχοντος;;; Πότε έγιναν δηλαδή τα όποια κρούσματα λόγος καθυστέρησης του κρατήματος του λόγου και μετατροπής των πιέσεων του δημάρχου σε αναποτελεσματικές;;; Αν δεν κάνω λάθος, για τον λόγο που δεν κρατήθηκε τελικά ο λόγος, ως -το αργότερο- τις 18 τρέχοντος, δεν κάνετε κανένα λόγο σε κανένα δημοσίευμα, ούτε σ’ αυτό με το οποίο με διαβάλλετε ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΑΤΑ.

Πολλά θα μπορούσα να πω για τα ετερόκλητα που περιέχει η απάντησή σας στο ρεπορτάζ μου.

Θα μείνω σε ένα: όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι στα κείμενά τους τα εννοούν και τα υποστηρίζουν πλήρως. Κυριολεκτικά. Καλά θα κάνετε να αποταθείτε στα αρμόδια όργανα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, καταγγέλλοντάς με για όσα κρίνετε ότι αποτελούν το όποιο θέμα. Ταυτόχρονα, να προσφύγετε και στη Δικαιοσύνη, γιατί -είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε- η απειλή (ειδικά η δημόσια) κατά δημοσιογράφου, μπορεί να εκληφθεί και ως απειλή ή/και απόπειρα λογοκρισίας, αμφότερα σημαντικά αδικήματα για δραστηριοποιούμενη στο χώρο του Τύπου και της Ενημέρωσης που απονέμει συγχαρητήρια για αναμενόμενα, αλλά μη γενόμενα, τελικώς. Σας διαβεβαιώ ότι θα προσέλθω και στις δύο διαδικασίες, χωρίς νομικό παράσταση και μόνο με την επίκληση των δύο δημοσιευμάτων σας. Το δικό μου θα το έχετε προσκομίσει εσείς.

Ως τότε, μπορείτε σίγουρα, έστω και καθυστερημένα, να διορθώσετε ή απαλείψετε την “μούφα” που δημοσιεύσατε και να συνεχίσετε τις προσπάθειες για ακόμη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα. Προς τούτο, έχετε τις θερμότερες ευχές μου, αλλά και την ενεργό συμβολή μου ήδη (πριν καιρό επεσήμανα και ένα παγκοσμίως νέο είδος δημοσκόπησης που δημοσιεύσατε σε μια στήλη σας που δεν είχε συνέχεια, χωρίς να παραπονεθείτε, εκτός κι αν δεν το αντελήφθην, οπότε και δεν απάντησα).

ΥΓ: A propos… θέτουμε εντός εισαγωγικών κείμενο/λόγο άλλου για να το μεταφέρουμε αυτούσιο ή για να δείξουμε ότι δεν το εννοούμε κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά (θαλάσσιο κύμα, “κύμα” βίας). Οπότε, βάζοντας το εκδικητικό σε εισαγωγικά, εννοείτε ότι είτε άλλος το είπε ή ότι το λέτε ειρωνικά και το δημοσίευμα δεν είναι πραγματικά εκδικητικό. Και μια και επικοινωνούμε δημόσια: για ποιο λόγο… σας εκδικούμαι ή “εκδικούμαι”;;;

 

Οι κρατημένοι λόγοι