Και Μάνη και Σκούφα

για την Αστυνομία της Πιερίας

αναφορές για την ενίσχυσή της

 

 

 

 

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη

 

Κατά τη συνάντηση η Βουλευτής συνεχάρη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, για την ανανέωση της θητείας του στην ηγεσία του Σώματος και τον ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη και την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που προασπίζουν καθημερινά με αυτοθυσία και αυταπάρνηση την ασφάλεια όλων των Ελλήνων πολιτών αλλά και τη δημόσια υγεία στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοιού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Βουλευτής έθεσε επίσης στον Αρχηγό τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, όπως ενδεικτικά:

– Την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό μέσω τακτικών μεταθέσεων, ενόψει μάλιστα των εργασιών που θα εκτελεστούν στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

– Την ενίσχυση με δίκυκλες μοτοσικλέτες και τον απαραίτητο εξοπλισμό (στολές και κράνη) για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

– Την προμήθεια τουλάχιστον δύο περιπολικών και την αντικατάσταση του λεωφορείου μεταφοράς της διμοιρίας.

– Τη χορήγηση επαρκούς αριθμού αλεξίσφαιρων γιλέκων.

– Τη θεσμοθέτηση της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ο Αρχηγός ευχαρίστησε τη Βουλευτή για την εποικοδομητική συνάντηση και τη διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει περαιτέρω την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και το προσωπικό της στο σημαντικό έργο που επιτελούν.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κοινοβουλευτική Αναφορά για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας με προσωπικό ενόψει των τακτικών μεταθέσεων του 2021

Η Βουλευτής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κοινοποιώντας του έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας με προσωπικό, ενόψει του προσεχούς συμβουλίου τακτικών μεταθέσεων για το έτος 2021.

Αυτό είναι άλλωστε κάτι που είχε επισημάνει η Βουλευτής και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Η ενδυνάμωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας με ικανό αριθμό αστυνομικών θα βελτιώσει τη λειτουργία της και θα επιτύχει την επαρκή αστυνόμευση και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους κατοίκους της Πιερίας.

 

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2021

 ΑΝΑΦΟΡΑ

 Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 Θέμα: «Ενίσχυση της Δ. Α. Πιερίας με τις τακτικές μεταθέσεις αστυνομικών»

Η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα καταθέτει Αναφορά κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, για την από 27.01.2021 Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), κοινοποιούμενη προς τους Βουλευτές του Νομού Πιερίας, με την οποία τονίζεται ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας (ΔΑ) Πιερίας και η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεών της με τις τακτικές μεταθέσεις αστυνομικών του έτους 2021. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις των ετών 2019 και 2020 κανένας συνάδελφός τους δεν μετατέθηκε προς την Πιερία, ενώ η κομβική θέση του νομού αυτού στις μετακινήσεις μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας, ο ευρωπαϊκός αυτοκινητόδρομος που διέρχεται και ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες επιτάσσουν αυξημένη στελέχωση με προσωπικό.

Επισυνάπτεται η στην αρχή μνημονευθείσα, από 27.01.2021 Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας

Παρακαλούμε για την απάντησή σας, για τις ενέργειές σας και τη σχετική ενημέρωσή μας αναφορικά προς αυτές.

 

Η καταθέτουσα Βουλεύτρια
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

 

1/2/2021

 Μπ. Σκούφα:  «Αναγκαία η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Πιερίας και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων»

Την ανάγκη  ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Πιερίας και την  κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεών της με τις τακτικές μεταθέσεις αστυνομικών του  έτους 2021, αναδεικνύει η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία), Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, η οποία κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από την Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας, στην οποία επισημαίνεται ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις των ετών 2019 και 2020 κανένας συνάδελφός τους δεν μετατέθηκε προς την Πιερία.  Η  κομβική θέση του νομού στις μετακινήσεις μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας, ο ευρωπαϊκός αυτοκινητόδρομος που διέρχεται και ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες, επιτάσσουν αυξημένη στελέχωση με προσωπικό.

Η κα Σκούφα ζητά ενημέρωση από τον υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει.

 

 

 

upopierast