Άλλαξαν την διαδικασία,

άλλαξαν το οικόπεδο,

και εξαπάτησαν το Δημοτικό Συμβούλιο???

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας επέμενε στην παραπλάνηση του σώματος, ακόμη κι όταν ο δήμαρχος είχε επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Κουρίτα, σε τοποθετήσεις που επαναλάμβανε δήθεν για να αποκαταστήσει την αλήθεια και την ψυχραιμία.

Τα συγχαρητήρια που έλαβε η διοίκηση από όλους και την αντιπολίτευση συνολικά, έγιναν λόγος για να κρύψουν την mega-γκάφα; Η διοίκηση με όλα τα στελέχη και τους βοηθούς της (δήμαρχο, ειδικό συνεργάτη/νομικό, νομικό τμήμα του Δήμου με δύο νομικούς, προϊσταμένους και υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λιτοχώρου/απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ.) παρά την ολική κινητοποίηση και την απ’ ευθείας συνεννόηση με την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, κατέληξαν στην γκάφα αυτή και μόνο μετά τα συγχαρητήρια που εισέπραξαν, ανακάλυψαν ότι η ανταλλαγή εκτάσεων για την δημιουργία του νέου ΑΤ Δίου-Ολύμπου, ΔΕΝ μπορούσε να γίνει. Σιωπηλά και χωρίς καμία ενημέρωση, άρχισε η μετατόπιση προς την διαδικασία της παραχώρησης δημοτικής γης για την οικοδόμηση του νέου ΑΤ, σε άλλο, κοντινό χώρο. Διαδικασία-κλειδί, η δια τηλεφωνικής περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νοεμβρίου, με την οποία το σώμα της διοίκησής μας επανήλθε σε ένα παλιότερο πανδημικό υποκατάστατο συνεδρίασης, ενώ ήδη είχε υιοθετηθεί η δια περιφοράς με κάμερες. Πέραν όλων των παραπάνω, η Κ. Κουρίτα εντόπισε και λάθος επίσημη καταγραφή της/των ψήφων της στην ψηφοφορία για τα θέματα.

ΟΛΑ αυτά…πέρασαν μπροστά από τα μάτια της αντιπολίτευσης και -πέρα από κάποιες ερωτήσεις και τοποθετήσεις για την τιμή των όπλων- άλλη αντίδραση δεν υπήρξε και τελικά το θέμα εγκρίθηκε (και καλώς εγκρίθηκε). Δικαιολογεί όμως η κοινή πρόθεση όλων για μεταφορά του ΑΤ και ανάπλαση του κεντρικότερου κόμβου προς τον Όλυμπο ΚΑΙ λαθροχειρίες;;; Δικαιολογεί εξαπάτηση του σώματος;

Τεράστια είναι και τα ερωτηματικά που αφορούν την αντιπολίτευση.

Και τις μόνιμες απουσίες δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις, με μονιμότερη και σημαντικότερη αυτή του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Δημόπουλου. Του οποίου η παράταξη είναι πια πλήρως συμπολιτευόμενη, περισσότερο κι απ΄ την παράταξη του Στέργιου Φαρμάκη (κορυφαία η σκηνή στο βίντεο της συνεδρίασης, η εικόνα του Φαρμάκη να συζητά με κάποιον, ενώ η αντιπαράθεση μαίνεται και η “πέρα και μακρύτερα βρέχει” τοποθέτησή του, πριν την ψηφοφορία). Το δρόμο του Δημόπουλου φαίνεται να ακολουθεί και η -δύο συμβούλων- παράταξη Μυλωνέρου. Άσχετα από την φυσική παρουσία ή απουσία… πολλές μέρες μετά την συγκεκριμένη συνεδρίαση και τα δείγματα απαράδεκτης κατάπτωσης που περιείχε, καμία παράταξη και κανείς σύμβουλος δεν βρήκε να πει το παραμικρό, με τον οποιονδήποτε τρόπο, για το συγκεκριμένο ή για τα άλλα απογοητευτικότατα δείγματα. Η δε διοίκηση δεν επανήλθε για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πλήρως το παραμικρό. Με δελτίο Τύπου, post στο Fb ή όποιο άλλο τρόπο και μέσο. Η τελευταία συνέντευξη Γερολιόλιου, εκτός από γραπτή, αφορούσε γενικά και αφηρημένα θέματα. Κανένα απ’ όσα ο ίδιος και η δημαρχία του δημιουργεί. Μόνο αντικείμενο ενασχόλησης και προβολής της διοίκησης… τα κλαδέματα, η καθαριότητα, καμία βράβευση μαθητή και η μόνιμη οχύρωση πίσω από το “μην ενοχλείτε, φτιάχνουμε Δήμο”, το “τοποθετούμε κάδους” και το ξεχασμένο προεκλογικό “θα επαναφέρουμε την νοικοκυροσύνη, την διαφάνεια, την ισονομία” και άλλα ήδη φαιδρά και προδομένα.

Η τελευταία τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας ήταν και η “ταφόπλακα” της όποιας αξίας των εκπροσώπων του τοπικού “Τύπου”. Αν και προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν και διαφήμισαν με πολλούς τρόπους την παρουσία τους στην συνεδρίαση… τίποτα δεν βρήκαν να δημοσιεύσουν για όσα πληροφορήθηκαν και έζησαν ιδίοις όμμασι. Υπάρχουν μόνο για να αντιγράφουν post του δημάρχου και να του απονέμουν συγχαρητήρια όταν ο ίδιος προβάλει γεγονότα των οποίων η δημοσιοποίηση απαγορεύεται δια νόμου/νόμων. Κι αυτό είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό των μεταξύ τους σχέσεων: συγχαρητήρια ακόμα και στις παρανομίες. Τις πιο ανώδυνες. Στις πλήρως επώδυνες… σιωπή και ξεφτίλα και λεονταρισμοί κούφιοι, αλλά εξαιρετικά δύσοσμοι.Ειδικά όσων αναζητούν σκάνδαλα στο παρασκήνιο που θέλουν να απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης πριν εντοπιστούν και εξακριβωθούν όπως πρέπει, ΑΛΛΑ δεν έχουν μάτια να δούνε σκάνδαλα που εκτυλίσσονται δημόσια, σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου.