LIVE

 

 

 

Παρακολουθείστε τη σημερινή e-διάλεξη της Ρένας Μόλχο με θέμα “Προβλήματα της ενσωμάτωσης του Ολοκαυτώματος στην ελληνική συλλογική μνήμη” που συνδιοργανώνουν το UCLA και το UCLA-Κέντρο Μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Ένα 10ήμερο διαδικτυακών εκδηλώσεων
εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA)

Ο οργανισμός του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Ελληνικό Προξενείο στο Λος Αντζελες, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, το Κέντρο Εβραϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA) και το Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,  με αφορμή την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του IHRA από την Ελλάδα, διοργανώνουν ένα πλούσιο δεκαήμερο διαδικτυακών εκδηλώσεων –με δωρεάν παρακολούθηση-  αφιερωμένων στους Έλληνες Εβραίους, την ιστορία και την παράδοσή τους.

Με τίτλο «HERITAGE AND MEMORY: A FOCUS ON JEWISH GREECE THROUGH CINEMA», από τις 27 Ιανουαρίου 2021 –Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος- έως τις 6 Φεβρουαρίου 2021,  το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, διαλέξεις και μία βιβλιοπαρουσίαση.

– Οι 12 ταινίες που προσφέρονται αποτελούν μια αντιπροσωπευτική συλλογή που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από την ιστορία, την πολιτισμική κληρονομιά και το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων. Η Καστοριά, η Ρόδος, τα Ιωάννινα, η Ζάκυνθος το νησί των Δικαίων, η Θεσσαλονίκη, αλλά και ο διωγμός, το Άουσβιτς, τα κρυμμένα παιδιά, όπως και η μεγάλη ρεμπέτισσα Ρόζα Εσκενάζυ, είναι μόνον ορισμένα από θα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες του αφιερώματος. Δείτε εδώ πληροφορίες και τρέιλερ για όλες τις ταινίες, και επιλέξτε τις προβολές που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν.

– Οι διαλέξεις, με ομιλητές τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και πρόεδρο της Ι.Κ. Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ (27.1., ώρα Ελλάδος 8 μ.μ., δηλώστε συμμετοχή εδώ), τη Διευθύντρια του Μουσείου Kehila Kedosha Janina Μάρσια Χαντάντ-Οικονομοπούλου (29.1. ώρα 8 μ.μ., δηλώστε συμμετοχή εδώ), τον Δρα Λεόν Σαλτιέλ (1.2., ώρα 8 μ.μ., δηλώστε συμμετοχή εδώ) και την ιστορικό Ρένα Μόλχο (3.2., ώρα 8 μ.μ., δηλώστε συμμετοχή εδώ), θα γίνουν μέσω Zoom. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

– Η βιβλιοπαρουσίαση αφορά το δοκίμιο ιστορικής βιογραφίας «Λούνα», με τη συμμετοχή της συγγραφέως του Ρίκας Μπενβενίστε. Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: szenios@humnet.ucla.edu  

 

 

Ρένα Μόλχο – βιογραφικό (κλικ εδώ)