“Ακαδημαϊκή ελευθερία

και αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος

χωρίς ασφάλεια δεν νοείται” – η Μάνη στην Ολομέλεια για το ν/σ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

 

 

 

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:
Ομιλία στην Ολομέλεια στο Νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Η Βουλευτής επισήμανε ότι σε μια περίοδο όπου η σύγχρονη πραγματικότητα προβάλλει ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες, οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναζητήσουν στα θέματα της παιδείας το δρόμο της σύνθεσης και του σταθερού προσανατολισμού που θα δίνει προοπτικές για μια ποιοτική και αποδοτική εκπαίδευση.

 Τόνισε δε ότι:

«Αν θέλουμε να έχουμε πανεπιστήμια σύγχρονα, εξωστρεφή και ασφαλή, ικανά να ανταγωνιστούν τα πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου του εξωτερικού, αν με απλά λόγια θέλουμε να έχουμε καλύτερα πανεπιστήμια, απαιτούνται μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που εισάγει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας».

«Ο ελληνικός λαός που εμπιστεύεται στα πανεπιστήμια τα παιδιά του και καταβάλει από το υστέρημα του τα χρήματα για τη λειτουργία τους, δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο την βία και την ανομία, δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τις ομάδες που επιβουλεύονται το δημοκρατικό, ελεύθερο πανεπιστήμιο, που επιβουλεύονται δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις την ίδια τη δημοκρατία.

Ακαδημαϊκή ελευθερία και αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος χωρίς ασφάλεια δεν νοείται. Το σημερινό νομοσχέδιο δεν είναι απλά η υλοποίηση του αυτονοήτου, είναι ακόμα ένα βήμα προς το πανεπιστήμιο του αύριο, ένα πανεπιστήμιο που θα αξίζει στα παιδιά μας. Και έχουμε όλοι το ιστορικό καθήκον να το υποστηρίξουμε».