Εύγε!!!

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ

και δόξα και τιμή στους ανιδιοτελείς εθελοντές, με πρώτο τον Παναγιώτη Κωτούλα

 

 

 

 

 

Ο Νίκος Κωτούλας και ο γιος του Παναγιώτης είναι γνωστοί για την εθελοντική τους προσφορά στην κοινωνία του Πλαταμώνα και -εκ τούτου- της Πιερίας, γενικότερα.

Σε μεγάλο βαθμό, η ανάδειξη του Κωτούλα σε πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του γνωστού παρολύμπιου θέρετρου, οφείλεται στην δραστηριότητα αυτή.

Δραστηριότητα που συνεχίζεται παράλληλα με τα καθήκοντα του αιρετού.

Και στους τομείς που ο εν ενεργεία αιρετός δεν προλαβαίνει να προσφέρει, ευτυχώς ο γιος του σπεύδει και συμπληρώνει τα κενά. Και διαχειρίζεται πάντα και το κορυφαίο οικογενειακό επίτευγμα, την εθελοντική πυροσβεστική ομάδα. Ως τώρα, τον είδαμε (τον γιο) να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στις εργασίες εξωραϊσμού του Πλαταμώνα (δενδροφυτεύσεις, πεζούλια, κλαδέματα, εντοπισμός παρανομιών, κτλ), αλλά και στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της προβολής του έργου της κοινότητας και της σημερινής δημαρχίας. Δυστυχώς, το παράτυπο αίτημα της εθελοντικής ομάδας να αποκτήσει χώρο στάθμευσης με βάση παράνομη απόφαση του τοπικού συμβουλίου του Πλαταμώνα, αποσύρθηκε από την προς έγκρισή του συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ήταν φυσικό και επιβεβλημένο. Υπάρχει όμως πάντα χρόνος για πραγματική και μεγαλύτερη επιβράβευση…

Όπως βλέπουμε σε ανάρτηση του ίδιου του γιου Κωτούλα στο αγαπημένο του Fb, η ανιδιοτελής και σταθερή διάθεση του για προσφορά έφτασε σε νέα υψηλά επίπεδα και μάλιστα σε ένα έργο ζωτικό για τον Πλαταμώνα. Ο κύρια και απαρέγκλιτα εθελοντής Παναγιώτης προσφέρει τις υπηρεσίες του ως εθελοντής ΚΑΙ στο έργο κατά της διάβρωσης των ακτών του Πλαταμώνα, αυτό για το οποίο ο πατέρας του εκτιμά ότι θα καταστήσει τον Πλαταμώνα, Ντουμπάι. Η συγκεκριμένη εθελοντική προσφορά του αεικίνητου Παναγιώτη δεν είναι μόνο κοπιαστική, αλλά ενέχει και προσωπικό κίνδυνο, αλλά -ως γνωστόν- τίποτα δεν σταματάει τον Παναγιώτη…

Είναι πλέον επιβεβλημένο και απαραίτητο, η απαράμιλλη εθελοντική προσφορά του Παναγιώτη Κωτούλα να επιβραβευτεί, πανηγυρικά και δημόσια. Από τον Δήμο και την Περιφέρεια, ίσως και άλλους φορείς διοίκησης. Και στο πρόσωπό του να επιβραβευτεί συμβολικά και η εθελοντική προσφορά και του πατέρα του και εν ενεργεία προέδρου της κοινότητας Πλαταμώνα, Νίκου, αλλά και των όποιων άλλων μελών της οικογένειας μετέχουν στην πάγια ανθρωπιστική προσφορά.

Άμεσα.

Γρηγορείτε, κε δήμαρχε.

Και για να έχει η επιβράβευση τον προσήκοντα πάνδημο χαρακτήρα, επιβάλλεται η σχετική πρόταση να προέλθει απ’ ευθείας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προς το σώμα, σε ειδική συνεδρίαση, ώστε το θέμα να μην έχει καμία σύνδεση με τα συνήθη, τα πρακτικά και τετριμμένα των τακτικών συνεδριάσεων.

Εύγε, Παναγιώτη.

Εύγε, κε πρόεδρε.

Εύγε και σε όσους το αξίζουν και μπορεί να αγνοώ.