Υφιστάμενοι ευχαριστούν προϊσταμένους;

μη αρμόδιοι ευχαριστούν τους υπεύθυνους;;;

αρκετά με το “ξεκάρφωμα” των ευχαριστηρίων και την υπερπροβολή των ελάχιστων ως μέγιστα επιτεύγματα – η προβολή και η εικόνα σας σας απασχολεί περισσότερο απ΄την προστασία μαθητών από την πανδημία? – μας προσβάλλετε

 

 

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας (29.1.2021), η δημοτική σύμβουλος της “Ολύμπιας Συμμαχίας 2” του Κ. Δημόπουλου και πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας σε παλιότερη διοίκηση και εκπαιδευτικός, Μαρία Τσιμήτρη, ζήτησε να ενημερωθεί από τον δήμαρχο, Βαγγέλη Γερολιόλιο, για το αν έχει ληφθεί μέριμνα για την -σύμφωνη με τους κανονισμούς περί πανδημίας- μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εν όψει και του -τότε- ανοίγματος των σχολείων, μετά λίγες μέρες. Στην ερώτηση απάντησε ο δήμαρχος υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας/Αντιπεριφέρειας, αλλά και ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος ΔΕ Δίου, συνάδελφός της Τσιμήτρη και επίσης πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας, Θανάσης Καλαϊτζής. Ο οποίος διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους και -αν παρουσιαστεί ανάγκη- θα προστεθούν περισσότερα δρομολόγια στα δύο που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός.

 

 

 

 

 

Το βράδυ της 8ης.2.2021, ο αντιδήμαρχος Δίου, η αντιδήμαρχος Παιδείας και οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κονταριώτισσας, με δελτίο Τύπου, εξέφρασαν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης “για την παραχώρηση τριών επιπλέον δρομολογίων μαθητών της Δ.Ε. Δίου από και προς το Λύκειο και Γυμνάσιο Κονταριώτισσας.”.

 


Δήμος Δίου-Ολύμπου
Αγίου Νικολάου 15
60200 Λιτόχωρο                                                                                                                            
Τηλ: 2352350112
Fax: 2352350128

Δελτίο Τύπου

Ευχαριστήριο προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ. Μαυρίδου και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης Αρ. Οφίδη για την παραχώρηση 3 επιπλέον μαθητικών δρομολογίων

Ο Αντιδήμαρχος Δίου Αθανάσιος Καλαϊτζής, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Δίου-Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα, ο Διευθυντής του Λυκείου Κονταριώτισσας Γεώργιος Παπαβασιλείου και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κονταριώτισσας Ταξιάρχης Κατσαμάγκας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης Αριστείδη Οφίδη για την παραχώρηση τριών επιπλέον δρομολογίων μαθητών της Δ.Ε. Δίου από και προς το Λύκειο και Γυμνάσιο Κονταριώτισσας.

Με την προσθήκη των επιπλέον δρομολογίων διασφαλίζεται η ασφαλέστερη μεταφορά των μαθητών, στο πλαίσιο της προστασίας από τη νόσο Covid-19, παρότι τα μαθητικά δρομολόγια πραγματοποιούνταν ήδη με τις ενδεδειγμένες παραμέτρους υγειονομικής προστασίας.


 

Σήμερα, με δικό της δελτίο, η Μαρία Τσιμήτρη επιρρίπτει ευθύνες στην διοίκηση του Δήμου και των όποιων άλλων αρμοδίων για αμέλεια και περιγράφει πως η ίδια κινητοποιήθηκε -την ημέρα επαναλειτουργίας της Δευτεροβάθμιας- και έθεσε το πρόβλημα στην Αντιπεριφέρεια. Και πως τελικά οι αρμόδιοι πείστηκαν και αυξήθηκαν τα δρομολόγια.

 


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ -ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
ΚΑΙ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ  COVID 19

Γράφει η Μαρία Τσιμήτρη Δημοτική Σύμβουλος

Μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα των σχολείων  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 1-2-2021  και πιστεύοντας ότι  κάτω από  τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας θα έπρεπε κάποιος  να μεριμνήσει ώστε να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, έθεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 29 -1-2021.

Η απάντηση βέβαια του Δημάρχου ήταν ότι «δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι»  και εκεί έκλεισε το θέμα.

Οι Δημοτικές Αρχές  που ζουν κοντά στους δημότες , θα πρέπει να βλέπουν το σύνολο των προβλημάτων που τους  απασχολούν ,  να αναζητούν λύσεις και να εισηγούνται προς τους αρμόδιους φορείς ,  ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που τα βλέμματα όλων  είναι στραμμένα στα ζητήματα που δημιουργεί η πανδημία.

Δεν μπορεί από τη μία,  να απαιτούμε  από τους  μαθητές να φορούν  μάσκες, να κρατούν αποστάσεις, να βγαίνουν διάλλειμα σε καθορισμένα σημεία, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό, να αερίζονται οι αίθουσες διδασκαλίας κάθε 20 λεπτά και από την άλλη να μεταφέρονται στα σχολεία τους  σε συνθήκες  συνωστισμού. Αναφέρομαι στη μεταφορά 500 περίπου  μαθητών της Δ.Ε. Δίου προς και από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κονταριώτισσας .

Ενημέρωσα επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο  ότι το πρωί της Παρασκευής,   συζήτησα το πρόβλημα με τον Δ/ντή του Γυμνασίου Κον/σσας  κ. Ταξιάρχη  Κατσαμάγκα , ο οποίος  με διαβεβαίωσε ότι  θα έθετε  το θέμα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην  συνάντηση  τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιούνταν την ίδια μέρα στις 1:30 το μεσημέρι.

Αντιλαμβανόμενη ότι το θέμα δεν απασχόλησε κανέναν  από τους τοπικούς άρχοντες ,  τη Δευτέρα επικοινώνησα με την Περιφέρεια ( αρμόδια υπηρεσία για τη διεκπεραίωση της  μεταφοράς μαθητών) και τον συνεργάτη της  κας  Σοφίας Μαυρίδου ,  Δημήτρη Ρουκά  , θέτοντας  το  πρόβλημα. Μάλιστα εξέφρασα την άποψή μου ότι  θα πρέπει να δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο το πράσινο  φως στις Περιφέρειες που χειρίζονται τη μεταφορά των μαθητών, για την αύξηση των δρομολογίων που έχουν πρόβλημα, με  συμπληρωματικές συμβάσεις  με τους αναδόχους  και με τη διαδικασία της απ΄ ευθείας ανάθεσης,  λόγω του covid 19 .

Ως δια μαγείας και μετά από όλα αυτά , εκ των υστέρων ενεργοποιήθηκαν οι «αναρμόδιοι» του Δήμου, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, εκφράζοντας βέβαια  ευχαριστίες    για τα αυτονόητα, δεδομένου  ότι όσο διάστημα  ήταν κλειστά τα σχολεία δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια και στα πλαίσια της καλής συνεργασίας ο ανάδοχος «θα έβαζε πλάτες»   για την ανεύρεση  λύσης,  με την προσωρινή αύξηση τουλάχιστον των μεσημεριανών δρομολογίων  από την Τρίτη  9-2-2021, χωρίς να  γνωρίζουμε για πόσο διάστημα.

Ευχής έργο θα είναι  οι «αναρμόδιοι» του Δήμου να αφήσουν τους εντυπωσιασμούς  και  να ασχοληθούν με την  ουσία του προβλήματος, πιέζοντας  το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση, μιας και το θέμα της πανδημίας δεν προβλέπετε να τελειώσει σύντομα.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Η άποψη της ΕτΟ

 

Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη θέμα αμέλειας και αδιαφορίας των αρχόντων μας, από τα πολλά που μπορεί να εντοπίσει κανείς καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα. Αλλά δεν είναι τέτοιο. Είναι μέγα θέμα προστασίας μαθητών από την πανδημία, σχεδόν ένα χρόνο μετά το ξέσπασμά της και ενώ υπάρχει εμπειρία από την προηγούμενη περίοδο έκτακτων μέτρων για τις μεταφορές μαθητών και ζωτική ανάγκη να γίνει το καλύτερο. Δυστυχώς δεν έγινε, ΠΡΙΝ ξανανοίξουν τα σχολεία. Με ενέργειες της Τσιμήτρη ή και της Τσιμήτρη, για κάποιες μέρες, πράγματι οι μαθητές μεταφέρονταν με απαράδεκτο τρόπο. Απόδειξη: τα δύο δρομολόγια έγιναν …πέντε. Κατόπιν εορτής. Και ενώ ένας -έστω- αιρετός έθιξε το θέμα, ΠΡΙΝ το κακό συμβεί.

Οι αιρετοί είναι αιρετοί και έχουν συνηθίσει και στις αντιπαραθέσεις και στην απουσία ελέγχου και στην εξασφαλισμένη ατιμωρησία. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται στο θέμα είναι επίσης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Αντί να έχουν φροντίσει από την μέρα του ανοίγματος των σχολείων να έχουν υπάρξει τα πέντε απαραίτητα δρομολόγια… εμφανίζονται να προσυπογράφουν ευχαριστήρια. Ευχαριστήρια ποιου σε ποιον;;; Χρειάζεται η εμπλοκή αιρετών για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους ή διστάζουν να πιέσουν και να απαιτήσουν από τους αιρετούς τα δέοντα;

Η μόδα των ευχαριστηρίων και της υπερπροβολής εκπλήρωσης πάγιων υποχρεώσεων των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας που δημιούργησε και συνεχίζει να εξασκεί η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας είναι μια πολλαπλή προσβολή. Και της νοημοσύνης μας και των πολιτικών ηθών. Κυρίως όμως είναι μια τεράστια ασχήμια με τον τρόπο και την αισθητική που διακρίνει τις αποκρουστικές αυτές εκφράσεις μαυρογυαλουρισμού. Προσβλητική για τους πολίτες και τους γονείς ειδικότερα είναι και η εμπλοκή -στο συγκεκριμένο κρούσμα που αφορά και την δημόσια Υγεία- των δύο διευθυντών. Και δεν έπραξαν όσα έπρεπε, όταν έπρεπε και πολύ αργά θυμήθηκαν να εκφράσουν κάτι και τελικά αντί απολογίας, συνυπέγραψαν… συγχαρητήρια και ευχαριστήρια. Είναι ώρα το καραγκιοζιλίκι των ευχαριστηρίων να πάψει άμεσα και οι αρμόδιοι, υπηρεσιακοί και αιρετοί, να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, χωρίς παράτες. Κανείς πυροσβέστης δεν περιγράφει τον κίνδυνο της δουλειάς του με δελτία Τύπου και κανείς γιατρός δεν ευχαριστεί τον προϊστάμενο όταν τον εφοδιάζει καθυστερημένα με γάζες.

ΥΓ: ο δήμαρχος δεν φάνηκε να έχει διάθεση να ασχοληθεί με το θέμα στις 29.1.2021, ούτε η αρμόδια αντιδήμαρχος. Η δεύτερη συνυπογράφει το ευχαριστήριο. Αληθεύει ότι τα τρία δρομολόγια προστέθηκαν στα δύο αρχικά, στις 9.1.2021;;; Αν “τα μαθητικά δρομολόγια πραγματοποιούνταν ήδη με τις ενδεδειγμένες παραμέτρους υγειονομικής προστασίας“… γιατί υπερδιπλασιάστηκαν; Για να δημοσιευτούν ευχαριστήρια ή είχαμε πλεόνασμα για σπατάλη;