Χρηματοδοτήθηκαν τα ΤΧΣ του Πλαταμώνα

κι ο δήμαρχός μας "κάνει την πάπια";;;

γιατί;;; ούτε καν μια ενημέρωση για να ευχαριστήσει τον εκ Λαρίσης μεσολαβητή;;;; – αύριο περισσότερα, μόνο στην Ε τ Ο

 

 

Οι σχέσεις Θεσσαλίας/Λάρισας και Πλαταμώνα είναι γνωστές, ιστορικές και οι καλύτερες δυνατές.

Ως τώρα, τα αιτήματα παραγόντων όλων των επιπέδων της Πιερίας μετέφεραν προς την κυβέρνηση, οι βουλευτές του νομού. Τώρα, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, “σπάει” την παράδοση και βρίσκει έναν άξιο υποστηρικτή στο πρόσωπο του αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα.

Όπως ενημερώνει δελτίο Τύπου του κου Κέλλα της 13ης.2.2021 -που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε Μέσα του γειτονικού μας νομού- ο βουλευτής Λάρισας μετέφερε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Νίκο Ταγαρά, αίτημα “για την ένταξη των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου, με έμφαση την Κοινότητα Πλαταμώνα, στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια (Τ.Χ.Σ.)”, μετά και από συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο Δίου–Ολύμπου, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου έκανε πρόσφατα μια λακωνική αναφορά στα ΤΧΣ και την διαδικασία χρηματοδότησης των σχετικών μελετών στο Δημοτικό Συμβούλιο και με αφορμή τρέχοντα προβλήματα, αλλά -μέχρι στιγμής- καμία αναφορά στην συγκεκριμένη εξέλιξη και στην συνεργασία του με τον κο Κέλλα. Ούτε και μετά το δελτίο Τύπου του υποστηρικτή του και τα δημοσιεύματα ο δήμαρχός μας επεδίωξε να ενημερώσει για κάτι σχετικό με το θέμα. Ούτε καν -όπως το εφαρμόζει και ο ίδιος και πολλοί αιρετοί και παράγοντες της Πιερίας- για να ευχαριστήσει τον μεσολαβητή του αιτήματος προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Η Θεσσαλία/Λάρισα και ο Πλαταμώνας έχουν σχέσεις γνωστές και ιστορικές.

Και μπορεί το αίτημα του κου Κέλλα να μην έγινε δεκτό στο σύνολό του, αλλά ο ίδιος αποχώρησε ευχαριστημένος αφού έγινε δεκτό το αίτημα σε ότι αφορά τον Πλαταμώνα, όπως μας ενημερώνει ο ίδιος στο δελτίο του: “Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, μάλιστα, αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Χρήστου Κέλλα για ένταξη της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα στην πρώτη φάση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων. … Εμφανώς ικανοποιημένος από τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Χρ. Κέλλας χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη την ένταξη και της Κοινότητας Πλαταμώνα στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια…”. Οπότε, Λάρισα και Πλαταμώνας έχουν έναν ακόμη λόγο να διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις.

Όσον αφορά τα ΤΧΣ που έμειναν χωρίς χρηματοδότηση… ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου μπορεί να αναζητήσει πάντα την βοήθεια των βουλευτών Πιερίας και να εκδώσει το γνωστό “ευχαριστούμε κτλ διότι, δι ενεργειών του ….”. Και να μας ενημερώσει, έστω και καθυστερημένα. Για το τι επέλεξε ο ίδιος και τι υιοθέτησε η κυβέρνηση, χωρίς καμία δημόσια συζήτηση για το ζωτικό και κρίσιμο θέμα των ΤΧΣ, των ΖΟΕ και -κυρίως- όλων αυτών που βήμα-βήμα αποκτούν την γη μας.

 

«Να ενταχθεί ο Πλαταμώνας

στα τοπικά Χωρικά Σχέδια»

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την ένταξη των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου, με έμφαση την Κοινότητα Πλαταμώνα, στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια (Τ.Χ.Σ.), ζήτησε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας κ. Νίκο Ταγαρά, μετά και από συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο.

Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή υπάρχουν οι ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) εδώ και 30 χρόνια, που εμποδίζουν την χρήση γης και την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη του Δήμου. Τα Τ.Χ.Σ. αποτελούν σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, που αντιμετωπίζουν συνολικά τα ζητήματα της δόμησης στο τρίπτυχο “αρτιότητα – όροι δόμησης – χρήση γης”, με στόχο την δημιουργία τράπεζας γης, την επιτάχυνση των πολεοδομικών σχεδίων με την απόδοση πολεοδομημένης γης στους πολίτες, τον καθορισμό των παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ανά περιοχή και τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης. Η άρση των προβλημάτων που δημιουργούσαν οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, θα οδηγήσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου, την αναβάθμιση της περιοχής και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, μάλιστα, αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Χρήστου Κέλλα για ένταξη της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα στην πρώτη φάση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων.

Εμφανώς ικανοποιημένος από τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Χρ. Κέλλας χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη την ένταξη και της Κοινότητας Πλαταμώνα στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια, δηλώνοντας:

«Για μια περιοχή όπως ο Πλαταμώνας που σφύζει πολεοδομικά, η επέκταση του Πολεοδομικού Σχεδίου μέσω των ΤΧΣ θα επιλύσει πολλά προβλήματα. Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών κι επισκεπτών του Πλαταμώνα, με σεβασμό στο περιβάλλον και ορίζοντα αειφόρου ανάπτυξης, διατηρώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Δημιουργείται ασφάλεια δικαίου για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ διασφαλίζεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

 

 

 

Αύριο στην Ε τ Ο

 

Ποιος είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων της Λάρισας στην Πιερία;

Τι δεν μας λέει ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος;

Με ποιον τρόπο συνεχίζει τα έργα του -άφαντου πια- προκατόχου του Κ. Δημόπουλου ΚΑΙ σε ότι αφορά τον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους;;;

Ποιος “έκλεισε” την πρωτοποριακή οικοτουριστική επιχείρηση που προστάτευε έναν μοναδικής αξίας βιότοπο του Δήμου μας και γιατί δεν “έκατσε ποτέ στο σκαμνί”, αν και οι ευθύνες του είχαν εντοπιστεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και την αρμοδιότερη Αρχή;

Και το καλύτερο: έχει ο Πλαταμώνας Πολεοδομικό Σχέδιο;;;

Αύριο, μόνο στην Ε τ Ο