Υφιστάμενοι ευχαριστούν προϊσταμένους; (2)

η διοίκηση ευχαριστεί ...την διοίκηση;;;

τα κρούσματα συνεχίζουν και αυξάνονται – ποιος ενορχηστρώνει? (αύριο στην Ε τ Ο)

 

 

Χθες (15.2.2021), πριν καν περάσει η “Μήδεια” και ολοκληρωθούν οι ενέργειες μιας διοίκησης (Δήμου) να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματά της, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Βροντούς, Δημήτρης Κορινιώτης, δημοσίευσε (σε δύο sites) ευχαριστήριο προς… τον Δήμο, στην διοίκηση του οποίου μετέχει ως  αιρετός τοπικού συμβουλίου, ψηφισμένος με την παράταξη του δημάρχου. Δίνοντας μάλιστα και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει την συνεργασία με την διοίκηση … στην οποία μετέχει!!! Στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος της Βροντούς είχε και πάλι δημοσιεύσει ευχαριστήριο, αυτή την φορά προς την αντιπεριφερειάρχη, γιατί τοποθέτησε πινακίδες οδικής σήμανσης!!! Σε ένα χωριό που αποκόπτεται από τον υπόλοιπο πλανήτη με την παραμικρή ψιχάλα και μετά δεκαετίες διοικήσεων της Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας από τους ίδιους ανθρώπους-δέκτες των συγχαρητηρίων που σπαταλούν πολλά χρήματα κάθε χρόνο σε …σωστικές ενέργειες, αλλά ένα γεφυράκι δεν αξιώθηκαν ακόμη να κατασκευάσουν…

Η δημόσια συμπεριφορά και οι επιδόσεις του τοπικού προέδρου θα είχαν περάσει -κατά πολύ- απαρατήρητες, αν δεν εντοπιζόταν δημόσια από μέλος του τοπικού συμβουλίου της Βροντούς, στέλεχος της παράταξης του Κ. Δημόπουλου. Του οποίου την άποψη μπορείτε να διαβάσετε μαζί με το ευχαριστήριο. Περισσότερα περί ευχαριστηρίων, αύριο στην Ε τ Ο.

 

Ε   Υ   Χ   Α   Ρ   Ι   Σ   Τ   Η   Ρ   Ι   Ο

Προέδρου  Κοινότητας  Βροντούς

 

        Ο  Πρόεδρος  της  Κοινότητας  Βροντούς,  ευχαριστεί  θερμά  το  Δήμαρχο  κ.  Γερολιόλιο  Ευάγγελο, τους  Αντιδημάρχους  κ.κ.  Κουριάτη  Κων/νο,  Καλαϊτζή  Αθανάσιο  και  τους  εργαζόμενους  του  Δήμου  Δίου – Ολύμπου, για  την  άμεση  αντιμετώπιση  νυχθημερόν  των  ακραίων  καιρικών  φαινομένων  (χιονόπτωση, παγετός)  που  επικράτησαν  τις  τελευταίες  ημέρες, με  την  αποστολή  μηχανημάτων  και  αλατιέρων  για  τον  καθαρισμό  του  χιονιού  και  του  πάγου  όλων  των  δρόμων  του  χωριού  και  των  σταβλικών  εγκαταστάσεων.

      Πολλά  συγχαρητήρια  και  από  τη  μεριά  μας  σας  υποσχόμαστε  ότι  η  Κοινότητα  Βροντούς  θα  κάνει  ότι  είναι  δυνατό  για  τη  συνέχιση  της  συνεργασίας  μας  και  να  συνεχίσετε  με  τον  ίδιο  ζήλο  το  σημαντικό  έργο  που  επιτελείτε.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Κορινιώτης  Δημήτριος

 

 

και η άποψη του τοπικού συμβούλου

 

ΑΠΟΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

ΚΑΘΗΚΟΝ ή ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ;

Άλλη μια  δημοσίευση  ευχαριστηρίων  του Προέδρου Βροντούς  προς τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους για την παρέμβαση  και την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Βλέποντας το δημοσίευμα, προέκυψαν κάποιες απορίες. Τι σκοπό έχουν  οι ευχαριστίες; Δεν είναι υποχρέωση –  καθήκον του Δήμου η πολιτική προστασία; Με τις παρεμβάσεις προστατεύουν μόνο τους δημότες ή και τους ίδιους τους εαυτούς τους, ως αρμόδιοι και υπεύθυνοι  για την ασφάλεια των δημοτών, που σε διαφορετική περίπτωση κωλυσιεργίας τους, θα τους επιρριφθούν ευθύνες; Οι επιχορηγήσεις που έρχονται κατά καιρούς   στους Δήμους  δεν αφορούν την κάλυψη τέτοιων  εργασιών;

Εάν πάλι δεν είναι στις υποχρεώσεις τους, να μας πουν ποιες είναι αυτές και το λόγο που εκλέγεται κανείς…..

Από την άλλη, ανέκαθεν και σε κάθε είδους καιρικά φαινόμενα βλέπαμε την προσπάθεια του Δήμου και των Κοινοτήτων να αποκαταστήσουν την  πρόσβαση των  δημοτών, τόσο μέσα στους οικισμούς όσο  και στις κτηνοτροφικές μονάδες που είναι διάσπαρτες. Ακόμη και σε ακραία καιρικά φαινόμενα όταν χιόνιζε επί μέρες και όχι με 30 πόντους χιόνι.Εάν θυμάμαι καλά σε μερικές περιπτώσεις σοβαρών φαινομένων, μετά από ενέργειες του δήμου, παρενέβαινε  ο   στρατός   για τον αποχιονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων. Πόσοι Πρόεδροι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Σύμβουλοι, Υπάλληλοι αλλά και ιδιώτες δεν δούλεψαν με αυταπάρνηση νυχθημερόν σε τέτοιες περιπτώσεις; Ποτέ δεν δημοσιεύτηκαν ευχαριστίες.   Ας μην τα ξεχνάμε αυτά και ας  κρίνει ο καθένας μας.

Καλή η ενημέρωση όχι όμως όταν στοχεύει στην αυτοπροβολή. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα προβληματίσουν τους δημότες μας.

 

Ο Τοπικός Σύμβουλος Βροντούς

Κωνσταντίνος Τσιμήτρης