Χρηματοδότηση για 4 μελέτες

του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας

από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021

 

 

 

Λιμενικό Ταμείο Πιερίας

Δελτίο τύπου

 

Υπουργική απόφαση Ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021
τεσσάρων (4) μελετών του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας

 

 

Ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας, Αστέριος Μπουσνάκης ανακοινώνει ότι υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη η απόφαση έγκρισης της ένταξης/τροποποίησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021, των έργων που περιλαμβάνονται στην πρόταση με αρ. 2812.1/4175/ 2021 19/01/2021 του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Οι εγκρίσεις αυτές θα περιληφθούν στην τροποποίηση 01 της ΣΑΜ 989.

 

Όπως σημείωσε ο κος Μπουσνάκης «περιμέναμε αυτή την υπουργική απόφαση. Είναι σημαντική για τη Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας και τους στόχους μας. Οριστικοποιεί την πρώτη μας χρηματοδότηση. Προσωπικά, επιθυμώ να μοιραστώ τη χαρά του ευχάριστου νέου, με τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, τα οποία και ευχαριστώ άλλη μία φορά για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους, καθώς επίσης και με όλους τους συνεργάτες μου.

Η στόχευσή μας αφορούσε στη διεκδίκηση πόρων για την εκπόνηση μελετών αντιμετώπισης χρόνια καταγεγραμμένων αναγκών, αλλά και στη δημιουργία δυναμικής προοπτικής για την εξέλιξη του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες υλοποίησης των μελετών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής».

 

Οι τέσσερις (4) μελέτες του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας που χρηματοδοτούνται είναι:

 

Εκβαθύνσεις λιμένων Πιερίας

Αντικείμενο της μελέτης θα είναι ο προσδιορισμός των απαραίτητων επεμβάσεων αποκατάστασης λειτουργικών βαθών των πέντε (5) λιμένων αρμοδιότητας Λιμενικού Ταμείου Πιερίας.

Υδατοδρόμιο Παραλίας

Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η κατασκευή υδατοδρομίου στην Παραλία.

Η διερεύνηση των απαιτούμενων συνθηκών, χώρων και κατασκευών για τη λειτουργία του.

Ενεργειακή αναβάθμιση λιμένων και κτιρίων Λιμενικού Ταμείου Πιερίας

Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η διερεύνηση δυνατοτήτων αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να υπάρξει ενεργειακή αυτοτέλεια στις λιμενικές υποδομές και στα κτίρια του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας. Επίσης θα μελετηθεί η εξοικονόμησης ενέργειας με παρεμβάσεις στα κελύφη των κτιριακών υποδομών.

Ανάπλαση χερσαίας ζώνης λιμένα Παραλίας

Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η διερεύνηση δυνατοτήτων αξιοποίησης αναξιοποίητων εκτάσεων στο χώρο της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Παραλίας και χερσαίων διαμορφώσεων ποιοτικής ανάδειξης του συνόλου της χερσαίας ζώνης με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του τόπου (Όλυμπος, βουνό των θεών της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας).