Να εμμείνει στις αντιρρήσεις ο Δήμος

να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση

η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Πιερίας για το φωτοβολταϊκό της Γουμαριάς

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

25.02.2021

ΘΕΜΑ : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΓΟΜΑΡΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 

Μετά από σχετική έρευνα της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Πιερίας και μετά από την επεξεργασία των εξής εγγράφων:

Α. τοπογραφικό απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη  με την ακριβή τοποθεσία.

Β. την υπ. αριθμ. πρωτ. 1019/26.01.21 αντίρρησης που κατατέθηκε από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Γ. την ορθή επανάληψη της προηγούμενης αντίρρησης με αριθμ. πρωτ. 1019/11.02.21.

Δ. Το άρθρου 11 του Ν. 4685/20.

Ε. την αντίρρηση προς την Διεύθυνση Δασών με αρ. πρωτ. 1789/11.02.21

Ζ. την Διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης κτήσης κυριότητας ακινήτου εκ του άρθρου 1 του Ν.2074/1920, με τη μεταγραφή της, απ’ την οποία προκύπτει η κυριότητα του κτήματος 3 εμβαδού 1.985,00 στρ. ως Δημοτικής έκτασης

διαπιστώθηκε ότι η ένσταση από πλευράς του Δήμου έγινε εμπρόθεσμα (26/1/2021) και σύμφωνα με τον Δήμαρχο, εμπρόθεσμη είναι και η ορθή επανάληψή της που κατατέθηκε στις 11/2/2021.

Σε συνάντηση της βουλεύτριας Ε.Σκούφα και του συντονιστή Ο.Μ. Νότιας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κ. Χασιώτη με τον Δήμαρχο Ε.Γερολιόλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 24/02/21 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε την ύπαρξη πράξης παραχώρησης που έλαβε χώρα στις 20/12/84 με την οποία η τότε Νομάρχης Πιερίας Μ. Αρσένη μεταβιβάζει 1.285 στρέμματα έκτασης στη θέση Γουμαρά προς το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο τεκμηριώθηκε η αρχική ένσταση. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η παραπάνω έκταση των 1.285 στρ. (από το σύνολο των  1.985 στρ. που είναι το κτήμα 3) φέρεται ως δημόσια έκταση και υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα τη διεκδικήσει δικαστικά δηλώνοντας το κτήμα 3 στο κτηματολόγιο.

Ρωτήθηκε από τον Νομικό Σύμβουλο της κ. Σκούφα, αν έκανε αντίρρηση στην εφορία δημόσιων κτημάτων. Ο Δήμαρχος απάντησε αρνητικά.

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή να εμμείνει στις αντιρρήσεις κατά της συγκεκριμένης επένδυσης και καλούμε την τοπική κοινωνία σε συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση ώστε αν χρειαστεί με όποιον τρόπο να ματαιώσει την βάναυση αυτή καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας. Καλούμε επίσης τη δημοτική αρχή σε διάλογο για τη συγκρότηση κεντρικού σχεδιασμού σχετικά με το πλαίσιο και το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου, καθώς ένα από τα επιχειρήματα της ένστασης εστιάζει στην πρόθεση του Δήμου να αξιοποιήσει την εν λόγω περιοχή για τουριστικούς σκοπούς.