Δεν προσέρχεσαι, γιατί…

(σιγά-σιγά) απέρχεσαι

απ’ τα όρια που τάχα έθεσες

 

 

Δεν προσέρχεσαι να μας πεις με ποιο τρόπο …η δύναμη του Διαδικτύου και ένα άγνωστο -αν και τοπικό- δικηγορικό γραφείο “ανακάλυψαν” ένα θέμα ήδη γνωστό στο Δήμο και ποιος και γιατί ακόμα και τώρα κάνει “μασσαζάκι” σε δημοτικούς συμβούλους -πιθανώς και άλλους- για το θέμα που σ’ έκανε να στείλεις δυο ενστάσεις, η μία πιο αποκαλυπτική από την άλλη.

Δεν προσέρχεσαι να μας πεις για ποιο λόγο παραπλάνησες σε βαθμό εξαπάτησης το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ανταλλαγής/παραχώρησης, ΜΕΤΑ τα συγχαρητήρια που προκαταβολικώς εισέπραξες κορδωνόμενος ως να μην πω τι. Βολεύει και η αμνησία της Κουρίτα που έκρινε ότι το θέμα της υπογραφής και της ψήφου της είναι πιο σημαντικά απ΄ την παραπλάνηση ενός αιρετού σώματος, ένα μήνα μετά που εντόπισε το θέμα.

Δεν προσέρχεσαι γιατί ξέρεις ότι το κόλπο του Δημόπουλου, να παραπέμπονται όλα τα θέματα απ’ τη μια  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη, έχει τεράστια αποτελεσματικότητα, αφού σε δυο μήνες έχουν μαζευτεί άπειρα θέματα που αναμένουν απάντηση και έτσι δεν θα απαντηθούν ποτέ.

Δεν προσέρχεσαι να μας πεις πως, απ’ τη μία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να προσέρχεται κι ο Δημόπουλος και όλοι οι βολικά άφαντοι του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις του κι απ’ την άλλη μπορείς να τους βολεύεις να μην γράψουν την τρίτη απουσία που θα τους στείλει στο δάσκαλο με ερώτημα έκπτωσης.

Εκπτώσεις δεν θα ΄κανες και θα διοικούσες με νοικοκυροσύνη και ισότητα και ισονομία, αλλά κοντεύεις να προικίζεις υποψήφιες, να απονέμεις τιμητικές συντάξεις σε υποψήφιους, αξιώματα και καθήκοντα σε υπάκουους “ βαλτούς” που ορμάνε ή απειλούν να ορμήσουν και τελικά κρύβονται στην σπηλιά της αυθαιρεσίας και της αναποτελεσματικότητας που χρυσοπληρώνεις παράνομα. Δεν προσέρχεσαι να εξηγήσεις σ’ αυτούς που σε ψήφισαν πως αυτοί είναι μόνιμα στην φτώχεια, στην ανέχεια και “στην απόξω”, ενώ οι αρεστοί τραβάνε σερί τις κοινωφελείς, τις ανανεώσεις και την άνεση. Να μας πεις αν πράγματι άνθρωποι με οικογένεια και παιδιά έχουν να δούνε εισόδημα, τρία και πέντε και έξι και οκτώ χρόνια και ένα -1- πράμα γι’ αυτούς ΔΕΝ έκανες.

Δεν προσέρχεσαι καν να απαντήσεις δημόσια ερωτήματα, όπως αν μπορεί υπάλληλος του Δήμου μπορεί να αμείβεται ταυτόχρονα και ως εξωτερικός συνεργάτης.

Δεν προσέρχεσαι να μας πεις πως νοικιάζεις γη με αντίστροφη δημοπρασία, πως το ένα φωτοβολταϊκό το θες και δεν βλάπτει τον τουρισμό μας και το άλλο δεν το θες γιατί τον βλάπτει, ενώ δεν φρόντισες καν να ‘ναι δική μας η γη που τώρα παίρνουν χωρίς καν να σε ρωτήσουν. Δεν προσέρχεσαι να μας πεις πως δίνεις γη με κάθε τρόπο και ενώ έλεγες για χωρικά σχέδια και ΖΟΕ, ποτέ δεν συζήτησες με ΚΑΝΕΝΑΝ για τα σχέδια αυτά, για τις ανάγκες μας και το μέλλον. Δεν προσέρχεσαι να συζητήσεις για την ανάπτυξη μας την τουριστική και την προβολή του τουρισμού μας και τόσα άλλα -κατ’ εσέ σημαντικά-, αλλά συγχαίρεις εν Αθήναις υπουργούς που πολύ βολικά εμφανίζονται να αγιάζουν τα κρυφά σχέδιά σου.,

Δεν προσέρχεσαι καν να μας πεις αν ο Κέλας έλεγε ψέματα ή υπερβολές, αλλά το γυροφέρνεις το θέμα κάνα πεντάλεπτο στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς αντίλογο, εσύ που θες 20λεπτες συνεντεύξεις για να μην βαριέται ο θεατής-δημότης που τον θες όμως θεατή όχι μόνο στις συνεντεύξεις, αλλά -κυρίως- στις πράξεις σου ως άρχοντα. Δεν προσέρχεσαι γιατί θα πρέπει να εξηγήσεις πως μια συνέντευξη για όλα τα θέματα που συσσωρεύτηκαν τρεις και πέντε και εννιά μήνες πρέπει να βολευτούν σε 20 λεπτά, αλλά εσύ μπορείς να δίνεις 25λεπτη συνέντευξη σε βολικό συνομιλητή, για ένα και μοναδικό θέμα.

Δεν προσέρχεσαι να ξεκαθαρίσεις τι καραγκιοζιλίκια συμβαίνουν με τους άγνωστους και επίσης άφαντους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που έφτασαν μια οικογένεια να ‘ναι και κοινότητα και σύλλογος και εθελοντές και να διαφημίζουν “κλαδεύουμε ιδιωτικούς κήπους και αναλαμβάνουμε ευθύνες άλλων που δεν μπορούμε να αναλάβουμε”. Πως ο αναπληρωτής σου φροντίζει για κούφια ευχαριστήρια και τυμπανοκρουσίες, αλλά ταπεινά και στη ζούλα “περνάει” την διακοπή νερού για δυο μέρες σε μια ολόκληρη κοινότητα, άπαξ ανά δίμηνον…

Δεν προσέρχεσαι να μας εξηγήσεις με ποιον τρόπο, οι τρεις σωματοφύλακες-κληρονομιά του καλύτερου, μονίμως απόντα συνεργάτη σου, μοστράρουν την εργατικότητά τους με σύνθημα “η ισχύς εν τη ενώσει” και πως μοστράρουν ενότητα έναντι της υπόλοιπης παράταξης. Δεν προσέρχεσαι να μας εξηγήσεις γιατί επιβαλλόταν τελικά η προεδρία του πρώην και αντιπάλου για να εξυγιανθεί η δημοτική επιχείρηση… Δεν προσέρχεσαι να μας πεις δυο κουβέντες για το αν πράγματι, ο πρόεδρος παραιτήθηκε γιατί ο Δήμος μας έγινε πρότυπο ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα. Δεν προσέρχεσαι να εξηγήσεις πως και με ποιο τρόπο και ποιων ευθύνες, ενάμιση χρόνο μετά ΔΕΝ γνωρίζουμε γιατί ένα απορριμματοφόρο είναι κρυμμένο στην ΔΕΑΔΟ και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει τσεκάρει να δει αν είναι απ’ τα τέσσερα κλεμμένα ή τα τρία εξαφανισμένα.

Δεν προσέρχεσαι να εξηγήσεις, εσύ ο της νοικοκυροσύνης και της παράδοσης, γιατί έσπασες την παράδοση που θέλει τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ να είναι αιρετός και “κάθισες” εκεί έναν υποψήφιό σου που δεν εκλέχτηκε. Και αναγκάστηκες να κάνεις αυτό το πρωτοφανές, εσύ ο κραταιός δήμαρχος, πριν καν συμπληρώσεις χρόνο στη δημαρχία.

Δεν προσέρχεσαι καν να μας ενημερώσεις αν πράγματι τα πρακτικά της ΔΕΑΔΟ δόθηκαν σε εταιρεία που ακούγεται ότι δόθηκαν.

Δεν προσέρχεσαι, με το εγχειρίδιο της πολιτικής και τον άβακα του μαθηματικού, να μας εξηγήσεις πως φέτος θα πληρώσουμε σε ιδιώτη 430.000 για ναυαγοσώστες, για τέσσερις μήνες, ακόμα κι αν το καλοκαίρι είμαστε σε lock down… Δεν θα μας εξηγήσεις ποτέ γιατί πρέπει να επιμένουμε στον ιδιώτη, αντί με τα 430.000 μιας χρονιάς μόνο να δημιουργήσουμε τους δικούς μας δημοτικούς ναυαγοσώστες, αφού πιθανώς τρέχουμε να αναστήσουμε και την δημοτική αστυνομία. Δεν θα προσέλθεις. Θα μείνεις κρυμμένος πίσω απ΄ την λατρεία του νομότυπου και θα θυσιάζεις μόσχους στο βωμό της ελεύθερης αγοράς που μας ρουφάει το αίμα μέχρι θανάτου. Το θέμα θα συζητηθεί υπό την εποπτεία σοσιαλιστή και θα το ψηφίσουν και μερικοί σοσιαλιστές ακόμα. Και θα το έχεις ήδη εγκρίνει εσύ, ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών. 430.000 για ναυαγοσώστες από Ιούνιο ως Οκτώβριο. Τέσσερις -4- μήνες.

Δεν προσέρχεσαι γιατί έχεις ήδη κυβερνήσει 549 μέρες και σου απομένουν 913 και οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις δεν θα είναι για θεωρίες και προθέσεις και απατηλές δεσμεύσεις, αλλά για πράξεις και γεγονότα και επιδιώξεις και σχέσεις αθέμιτες που τώρα πια ΔΕΝ μπορείς να εξηγήσεις σε μια άνετη συζήτηση. Δεν προσέρχεσαι γιατί διέψευσες μόνος σου τα πάντα και ελπίζεις ότι το παραμύθι θα επιζήσει ως και τις επόμενες εκλογές, αλλά θα καθορίσουν και τις μέρες μετά απ’ αυτές.

Δεν προσέρχεσαι να εξηγήσεις πως κάτι προστατεύεται από περιορισμούς λόγω ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όταν σ’ ένα φάκελλο με δεκάδες έγγραφα δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα ιδιώτη, σε μια υπόθεση που αφορά ιδιωτικές κατοικίες. Και ποιος σου πρόσφερε αυτή την γνωμάτευση και την επικαλέστηκες.

Δεν προσέρχεσαι, όπως δεν προσερχόσουν στα πέντε χρόνια του προκατόχου σου, παρά μόνο μια φορά, όταν ο προκάτοχος ξεπέρασε τα όρια και μπήκε στην αυλή σου. Δεν προσέρχεσαι γιατί την αυλή του προκατόχου σου την έκανες αυλή σου και ομάδα σου και εισπράττεις ως και γλειφιτζούρια, φτάνει να υπάρχουν γλειφιτζουράδες να διατηρούν την πλαστή, ονειρική εικόνα της νοικοκυρίσιας, σωτήριας δημαρχίας.

Δεν προσέρχεσαι γιατί αυτός που σε καλεί να προσέλθεις, προσέρχεται πάντα, ακόμα κι όταν κανείς άλλος δεν διακρίνει μια τέτοια ανάγκη. Και ζαλίζεσαι τώρα που το “δεν ξέρω γιατί μας κάνει πόλεμο” κι άλλα επικοινωνιακά εννιάμερα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και άρχισαν οι πολλοί, οι ανώνυμοι, οι αδικημένοι που σε εμπιστεύτηκαν, να χρησιμοποιούν ότι εσύ χρησιμοποίησες και χρησιμοποιείς σε βαθμό κατάχρησης για να πούνε ότι σιχάθηκαν το ψέμα, την αναισχυντία, το θράσος, την αναισθησία. Την αναξιοπρέπεια, ειδικά αυτού που σφαζόταν ότι θα ‘ναι νοικοκύρης.

Δεν προσέρχεσαι να τοποθετηθείς για πάρα πολλά και να εξηγήσεις άλλα τόσα. Το να απολογηθείς δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ στην πολιτική σου ιδιοσυγκρασία. Χάθηκε αυτό, δεκαετίες πριν, όταν ανακαλύφθηκε η δύναμη της παραπληροφόρησης των εξαγορασμένων.

Δεν προσέρχεσαι να εξηγήσεις πολιτικά πως απ’ το ένα κόμμα στο εντελώς αντίθετο βρέθηκες, αλλά ακόμα “πουλάς” προσήλωση στα ιδεώδη και τα πιστεύω του πρώτου. Δεν προσέρχεσαι να εξηγήσεις πως το απόλυτα απαγορευμένο “σε πιάνει στον ύπνο” και χασκογελάς, αντί να ξεσπαθώνεις υπέρ όσων ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ να υπερασπίζεσαι. Δεν προσέρχεσαι γιατί κανένας νόμος στην Ελλάδα δεν προβλέπει ότι και οι έσχατοι βαστάζοι, όταν δεν υπερασπίζονται την Δημοκρατία, όπως ορκίστηκαν, αξίζουν δίκη και καταδίκη.

Δεν προσέρχεσαι να καταθέσεις μια σου αγωνία γιατί αγωνίες που να αφορούν τους πολλούς δεν έχεις. Επείγον και άξιο θέμα για το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το αίτημα του επιχειρηματία, του αρεστού, του κομματόσκυλου, του υποστηρικτή. Κι αυτά δεν είναι αγωνίες που κάποτε είχαν οι υγιείς πολιτικοί. Είναι ραντεβού, γραμμάτια και επιταγές.

Δεν προσέρχεσαι ακόμη κι όταν σε καλούν εγγράφως -αν και δεν επιβάλλεται- και σου εκθέτουν και τα βασικά θέματα που θα κληθείς να απαντήσεις. Κι επειδή συνειδητός δούλος μιας τάχα αθωωτικής τυπικότητας είσαι κι όχι ανά πάσα στιγμή ανοιχτός στην κρίση και την κριτική και τον έλεγχο άρχοντας και υπηρέτης του δήμου (δήμου, όχι Δήμου) … πρωτοκολλάς το αίτημα και κλείνεσαι ακόμα περισσότερο στον κύκλο των αυλικών, των κολάκων, των ωφελημένων, αυτών που λένε ό,τι θέλεις ν’ ακούσεις. Και των συνενόχων.

Δεν προσέρχεσαι.

Κι όπως παλεύεις να προλάβεις την κρυφή ατζέντα σου, ο χρόνος που κυλά γίνεται στενή γραβάτα, στενά παπούτσια, σε ανηφόρα λιτοχωρίτικη.

Και κυλά εξαιρετικά γρήγορα – ο χρόνος- όταν στην πράξη φανούν όλα τα ψεύτικα -όπως φάνηκαν ήδη- και οι εναπομείνασες 913 θα προστεθούν απλώς στις χιλιάδες που πέρασαν και χάσαμε, χωρίς αυτό που μας οφείλει η Ιστορία των 118 χρόνων μας: μια διοίκηση χρηστή, δίκαιη, ωφέλιμη για τους πολλούς, όχι κοτζαμπάσηδες κονομημένων και μονίμως κονομούντων. Μια κανονική διοίκηση. Στην διάρκεια της οποίας τα βασικά, τα ελάχιστα και απαραίτητα και απαράβατα θα ‘ναι εγγυημένα χωρίς κανέναν έλεγχο. Όπως μας τάζετε δεκάδες χρόνια τώρα.

Δεν προσέρχεσαι.

Δεν θα προσέλθεις.

Θα ελπίζεις μόνο να παραμείνει η κριτική περιορισμένη στα όρια του χειρότερου Δημοτικού Συμβουλίου της τελευταίας δεκαετίας και να μην επεκταθεί εκεί που δεν έχεις πια την δύναμη που είχες 21 μήνες πριν: στον δήμο.

 

ΥΓ: άκου… ναι, κάνε κλικ εδώ να θυμηθείς τι δεν ξεχάσαμε.-