Κουνήθηκε ο Όλυμπος UPDATE

6 ρίχτερ στην Ελασσόνα

ο Δήμος Λάρισας ειδοποίησε τους κατοίκους να μη μείνουν εντός κτιρίων – εκκενώθηκαν και τα σχολεία μας

 

 

UPDATE

Από τις 12.16 ως τις 20.49 σήμερα, 3.3.2021, στην περιοχή της Ελασσόνας που βρίσκεται το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 6 ρίχτερ, καταγράφηκαν ακόμη 48 σεισμικές δονήσεις, μεταξύ 1,6 και 5,2 ρίχτερ (στις 20.24 απόψε). Η πιο πρόσφατη, αυτής που καταγράφηκε στις 20.49 είχε μέγεθος 4,1 ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά και προς εκτόνωση και -όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις- συνιστούν την ετοιμότητα των κατοίκων των περιοχών, στις οποίες σημαντική σεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη.

 

 

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 ρίχτερ που καταγράφηκε στις 12.16 το μεσημέρι της 3ης.3.2021, 20 χμ νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος 10 χμ, αναστάτωσε και περιοχές του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στις οποίες έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Αισθητός έγινε και στο Λιτόχωρο, φαινόμενο σπάνιο για την περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινα θύματα ή ζημιές, αλλά οι Λαρισαίοι κλήθηκαν από τον Δήμο τους να μην παραμείνουν εντός κτιρίων, μέχρι νεώτερης ενημέρωσης.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δημοσίευσε ήδη στοιχεία για τρεις ακόλουθους μικρότερους σεισμούς, στις 12.29 (4,7 ρίχτερ), στις 12.26 (4,2 ρίχτερ) και στις 12.34 (4,9 ρίχτερ). Δημοσιεύματα αθηναϊκών Μέσων κάνουν λόγο για αναφορές από Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές στις οποίες έγινε αισθητή η δόνηση των 6 ρίχτερ στις 12.16 σήμερα.

 

Με εντολή του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, τα σχολεία του Δήμου εκκενώθηκαν αμέσως μετά την σεισμική δόνηση στις 12.16.

Δελτίο Τύπου

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Εκκένωση των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

Με απόφαση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου, έγινε άμεση εκκένωση των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια), μετά την σημερινή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12:16 μμ, με επίκεντρο 16χλμ νότια της Ελασσόνας. Οι σχολικές μονάδες έκλεισαν στο πλαίσιο της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, για το ενδεχόμενο μετασεισμικής δραστηριότητας.

 

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
03-03-2021

 Εκκένωση των σχολείων όλων των βαθμίδων στον Δήμο Κατερίνης

Ο  Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12:16 μ.μ. με επίκεντρο την Ελασσόνα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην περιοχή μας, αποφάσισε την εκκένωση, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για το ενδεχόμενο μετασεισμών.

 

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ – Το επίκεντρο στην κεντρική Ελλάδα

 

 

 

 

 

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 4459     Ώρα: 13:30 Αθήνα,     03/03/2021

 

Ενέργειες του πυροσβεστικού σώματος μετά από την εκδήλωση σεισμικής δόνησης στην περιοχή της Ελασσόνας Θεσσαλίας

 

Μετά τη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ελασσόνας, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές σε μια οικία στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας, καθώς και σε ένα σχολείο στην περιοχή Δαμάσι Τυρνάβου.

Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ Ε/Π του ΠΣ μεταβαίνει στην περιοχή για εναέρια επιτήρηση και έλεγχο.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, ενώ ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει στο σημείο που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση για τον συντονισμό των δυνάμεων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.