Διαδικασίες μιας στάσης

για εισιτήριο και στάσεις

χωρίς εμάς για μας – κι ο δήμαρχος δίνει συνεντεύξεις ….Τύπου (με έναν κι αυτόν ούτε καν δημοσιογράφο)

 

 

 

Στις αρχές του Νοεμβρίου 2020, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, Φώντας Μπαραλιάκος έκανε μια δήλωση, ενημερώνοντας ότι δεν τον βρίσκει αντίθετο να “μπει εισιτήριο στον Όλυμπο”…

Λίγες μέρες αργότερα, ο Πέτρος Κιάφας ρωτούσε τον δήμαρχό μας, Βαγγέλη Γερολιόλιο για το θέμα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση και να βάλει εισιτήριο στον Όλυμπο, είναι διαδικασία και απόφαση άλλων (φορέων, διοικήσεων, κτλ). Έκτοτε, για το θέμα δεν ακούσαμε κάτι. Ούτε απ’ τον Μπαραλιάκο, ούτε απ’ τον Γερολιόλιο, ούτε απ’ τον Κιάφα, ούτε απ’ τον Στέργιο Φαρμάκη που δεν “μασάει” λόγια και καταγγελίες.

 

Εισιτήρια,

 

Ήρθε όμως… η δύναμη του Διαδικτύου (και πιθανώς και ένα τοπικό δικηγορικό γραφείο -δεν ήρθε, αλλά μ’ αρέσει να το λέω-) και αποκάλυψε ότι, στις 16.12.2020, ο διάδοχος των Φορέων Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών, ΟΦΥΚΕΠΑ (αυτούς που κατάργησε ο υπουργός που υποδέχτηκε ο δήμαρχος και δήλωσε ότι αγαπάει το δάσος όσο τίποτ’ άλλο) ανέθεσε σε μελετητική εταιρεία να διερευνήσει τα πως και πόσο και γιατί του … εισιτηρίου στον Όλυμπο. Η εταιρεία έχει χρόνο τεσσάρων μηνών να …μελετήσει το θέμα. Οπότε, κατά τα μέσα Απριλίου… να σου και το εισιτήριο!!!

 

eishthrioΩΧΥΒ46ΜΑΖΤ-ΤΨΝ

 

Χωρίς κανείς να ξέρει, χωρίς κανείς απ’ όσους εκλέγουμε ή τους άμεσα ενδιαφερόμενους (τους κατοίκους) να πει, συμπληρώσει, προσθέσει το παραμικρό. Το είπε ο βουλευτής, το δέχεται ο δήμαρχος, το ανέλαβε ο αρμόδιος φορέας, οι πολίτες και οι εκπρόσωποί τους δεν αναμειγνύονται πλέον σε ανάλογες fast track αναπτυξιακές διαδικασίες και όλα μια χαρά. Ο Κωστής Χατζηδάκης να ‘ναι καλά και οι ντόπιοι βοηθοί του… αυτοί που ζήτησαν απ’ τον υπουργό αυτά που θέλουν και τώρα υλοποιούνται. Σήμερα, ο δήμαρχός μας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας και είχαν μια εντελώς επιτυχή συνεργασία για την ανάπτυξη του Ολύμπου. Στόχος να αναπτυχθεί ο Όλυμπος και να φτάσει στα 5.000 μέτρα (το παραμύθι).

Λίγη υπομονή, σε λίγο θ’ αλλάξουμε κουτάλια για να τρώμε ΜΟΝΟ με χρυσά.

Όπως τους βλέπουμε και μας βλέπουν.-

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Κατερίνη   04/03/2021

Γόνιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/03/2021 στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου, όπου ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, την Α’ Αντιπρόεδρο κα Ματούλα Βελώνη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Πεΐδη και την Οικονομική Επόπτρια κα Χάιδω Παπαχατζή.

Κύριο θέμα της συζήτησης απετέλεσε η αξιοποίηση και η ανάπτυξη του Ολύμπιου ορεινού όγκου. Υπήρξε σύγκλιση των απόψεων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη  και αποφασίστηκε η κατάρτιση ενός «οδικού χάρτη» με τελικό προορισμό την πολυπόθητη και επί πολλά έτη αναμενόμενη αναπτυξιακή αξιοποίησή του.

Συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα θα πραγματοποιηθεί με την  αρχική μελέτη, η οποία θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία και έξοδα του Επιμελητηρίου Πιερίας και θα αποτελέσει τη βάση όλων των υπολοίπων μελετών και εργασιών που θα ακολουθήσουν, μέχρι την επίτευξη του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την αποδοτική και αειφόρο ανάπτυξη του Πιερικού Ολύμπου.

Επιπλέον καθορίστηκε ο συγκεκριμένος χώρος επί του οποίου θα τοποθετηθεί ο ψηφιακός διαδραστικός σταθμός (infokiosk), προσφορά του Επιμελητηρίου προς το Δήμο Δίου – Ολύμπου, μέσω του οποίου θα προβάλλονται τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη.

Το Επιμελητήριο Πιερίας δεσμεύεται να συνεχίσει τις αναπτυξιακές του προσπάθειες παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία και στην κοινωνία.