Ή δημοσιογράφος ή εκβιαστής

διάλεξε

εγώ διάλεξα πολύ πριν γίνεις δήμαρχος, πολύ πριν εμπλακείς στα κοινά – δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι τόλμησες να πεις κατ΄ ιδίαν, το αντίθετο

 

 

 

 

 

Απευθύνθηκα σήμερα -τηλεφωνικά στον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιο, για να τον ενημερώσω ότι η Ε τ Ο δέχεται να του κάνει μια συνέντευξη, στην οποία θα έχει όσο χρόνο απαιτηθεί ή όσον επιλέξει ο ίδιος, με μοναδικό αντικείμενο της συνέντευξης τα παράπονά του, τις καταγγελίες, ό,τι ο ίδιος επιλέξει να θέσει κατά της Ε τ Ο (δηλαδή του ενός που την διαχειρίζεται και την λειτουργεί). Φυσικά και η συνέντευξη δεν θα γινόταν μόνο, αλλά και θα δημοσιευόταν … αφού αν την κάνεις και δεν την δημοσιεύσεις είναι σαν να αυτοκτονείς ως Μέσο/δημοσιογράφος. Ζήτησα μόνο, στο τέλος να έχω το περιθώριο των 15 δευτερολέπτων να συμπληρώσω -κλείνοντας την συνέντευξη- ότι είναι απαράδεκτο εν ενεργεία δήμαρχος να κρύβεται και πλήρως απάνθρωπο να γίνεται -στο παρασκήνιο- ένας απαράδεκτος πόλεμος εναντίον μου -σε ανθρώπινο και προσωπικό επίπεδο-, ακριβώς για τους λόγους που ο ίδιος ο δήμαρχος προέβαλλε από τον Σεπτέμβριο του 2018 ως σήμερα: γατί ο τόπος μας είναι τόσο μικρός και τίποτα δεν είναι κρυφό και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι όλα φανερά.

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε διάφορα.

Εξέφρασε σοβαρά παράπονα που δεν έθεσε ποτέ ως σήμερα με τον ίδιο τρόπο.

Και παλιότερα είχε κάνει παραπονάκια για ανακρίβειες σε δημοσιεύματα και τα έθετε λίγο πλαγίως, λίγο στην πλάκα και πάντα έπαιρνε -σοβαρότατα- την απάντηση ότι ήταν στοιχεία που δεν μπορούσα να γνωρίζω και για τα οποία κανείς δεν με ενημέρωσε, αν και φροντίζω να ενημερώνομαι. Κυρίως, γιατί… πως να αναζητήσεις κάτι το οποίο αγνοείς, επειδή αυτός που μόνος το κατέχει πλήρως, δεν το μοιράζεται μαζί σου; Τα πρώτα παράπονα που εξέφρασε σε μένα ο δήμαρχός μας, στην αρχή της θητείας του, συνοψιζόταν στο “βίτσα μας πας…” και μετά -αφού η βίτσα συνεχίστηκε- άρχισαν τα παρασκηνιακά και τα …λιτοχωρίτικα. Όσο κι αν πύκνωναν τα ερωτήματα. Αρκούνταν μόνο να παραπονείται γιατί δεν γράφω-δίνω συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία στην αποκομιδή και του απαντούσα ότι, αν αυτό συμβαίνει, φαίνεται και είναι νωρίς να δώσω συγχαρητήρια και προτιμώ να γράφω για το πως, ο ίδιος και κος Σαμαράς και 15 δημοτικοί σύμβουλοι χάρισαν έργο 850.000€ σε κάποιους που παραμένουν ανώνυμοι. Και εγγράφως ζήτησα πολλά στοιχεία για την υπόθεση και για την ανωνυμία -και στον Δήμο και στην ΠΕ Πιερίας- κι ακόμα περιμένω…

Ο δήμαρχος -σήμερα- επέμεινε ότι οι ανακρίβειες, τα ψεύτικα και ελλιπή στοιχεία, η εμμονή στην κριτική, το να μην εξακριβώνω και να μην ρωτάω πριν γράψω, δεν είναι μια αθώα παράλειψη, μια λάθος πρακτική, μια άλλου επιπέδου μεμπτή συμπεριφορά επαγγελματία δημοσιογράφου σχεδόν 33 ετών, αλλά ένας συνειδητός ε κ β ι α σ μ ό ς.

Του το επεσήμανα.

Τον διαβεβαίωσα ότι ο εκβιασμός -γενικά- είναι άθλια πράξη και ποινικό αδίκημα για όποιον τον αποτολμήσει και ειδικά για τους δημοσιογράφους, ένα από τα τρία μεγαλύτερα παραπτώματα. Δεν ανασκεύασε και δεν άλλαξε το παραμικρό απ’ αυτό που μου σέρβιρε κατάμουτρα. Δεν με διαβεβαίωσε ότι θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να τύχω της αντιμετώπισης που αρμόζει σε δημοσιογράφο που εκβιάζει, όπως ισχυρίζεται. Από τα λεγόμενά του δε προέκυπτε ότι ο εκβιασμός που -κατά τον ίδιο- πράττω δεν είναι χθεσινός, αλλά συμβαίνει καιρό τώρα.

Αυτήν την ανυπόστατη και άσχετη με την πραγματικότητα κατηγορία την στήριξε στο γεγονός ότι γράφω ψέματα, διαστρεβλώνω, με σκοπό και στόχο και για τον λόγο αυτό δεν ρωτώ, δεν διασταυρώνω, κτλ. Και ότι θα μπορούσα να ρωτώ και να διασταυρώνω. Ο ισχυρισμός αυτός είναι ενός δημάρχου που -μετά κάμποσα προφορικά ερωτήματα- δέχτηκε και γραπτά τα ερωτήματα για πολύ σοβαρότερη υπόθεση απ’ την πχ πρόσληψη μερικών φίλων του και υποψηφίων του ή για την όποια άλλη και όλες τις υποθέσεις. Και μετά 62 μέρες δημαρχιακής σιωπής, όταν κατέφυγα στον Συμπαραστάτη του Δημότη και με δικαίωσε-… εφευρέθηκε το μέγα φάρμακο των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Για μια πλήρως δημόσια υπόθεση, που αφορά πολύ δημόσιο χρήμα, ο φάκελλος της οποίας δεν περιέχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο ιδιώτη και κανένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. Ένα μήνα πριν, έστειλα έγγραφο αίτημα για συνέντευξη με τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή και τους δύο και ο δήμαρχος… το πρωτοκόλλησε. Και ένα μήνα μετά ….απάντηση ΚΑΜΙΑ. Υπάρχουν και όσα στοιχεία χρειαστεί ο δήμαρχος και είναι στη διάθεσή του να τα συλλέξει από το …. Γραφείο Τύπου του Δήμου και το με τη συχνότητα απευθύνομαι σ’ αυτό, για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί έχω μάθει, στις τρεις δεκαετίες δημοσιογραφίας, ότι αυτό το γραφείο είναι για τον Τύπο και δεν χρειάζεται να απασχολώ κανένα άλλο απ’ ευθείας. Και για ευνόητους λόγους. Που μάλλον ο δήμαρχος που με κατηγορεί για εκβιασμό ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ. Ο δήμαρχος που δεν απαντά για σοβαρά θέματα σε επαγγελματία δημοσιογράφο που δημοσιογραφεί στην πατρίδα του, αλλά δίνει συνέντευξη, μια μέρα μετά το σοβαρό θέμα μιας ανώνυμης καταγγελίας, σε έναν επίσης ανώνυμο μπλογκατζή που θεωρεί ότι ο ίδιος και ο δήμαρχος, κάνουν οι δυο τους μια …συνέντευξη Τύπου. Που ακούει ΜΟΝΟ αυτός -γραπτή συνέντευξη- τον δήμαρχο να παραδέχεται ότι ΔΕΝ δημοσίευσε μια προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Δήμου και το προσπερνά, παρασυρμένος απ’ το δήμαρχο, αφού ο μπλογκατζής δεν γνωρίζει καν ότι αυτό που ο δήμαρχος παρέλειψε δεν είναι μια χειρονομία αβροφροσύνης προς το πόπολο που θα εφαρμόσει από …την επόμενη φορά, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Απόφαση που αναρτήθηκε “στο δημοτικό κατάστημα” (Λιτοχώρου) και όχι σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου. Απόφαση που ήταν τόσο “μιλημένη” ώστε από τους 13 που καθόριζε η προκήρυξη να προσληφθούν, τελικά προσελήφθησαν …μόνο 11. Προσλήψεις που έγιναν χωρίς κανένα κριτήριο πχ αποδεδειγμένης παρατεταμένης ΑΝΕΡΓΙΑΣ, δηλαδή ναι δημότες…ελάτε, θα πάρουμε τους 13 με την μεγαλύτερη ανεργία και τα μεγαλύτερα βάρη, τώρα που θέλουμε προσωπικό. Αλλά και γι’ αυτό το θέμα … ο δήμαρχος προσέρχεται στους ανώνυμους μπλογκατζήδες. Πιθανώς γιατί ανώνυμη ήταν και η καταγγελία…

Υπάρχουν πολλά ακόμα να ειπωθούν δημόσια και θα ειπωθούν.

Κυρίως γιατί στην παραζάλη του ο δήμαρχος δεν έκρινε σωστά ότι δεν μπορείς να υφίστασαι για καιρό -προσωπικά, κρίνω ότι και 15 μέρες είναι πολλές- ε κ β ι α σ μ ό και να περιμένεις πότε θα σου τηλεφωνήσει ο εκβιαστής για να τον κατηγορήσεις για εκβιασμό. Αλλά ούτε κι αυτός που δεν είναι εκβιαστής, αλλά υπομένει ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ έναν ανεπίτρεπτο πόλεμο, σε όλα τα επίπεδα (και στον επαγγελματικό και στο προσωπικό/ανθρώπινο), έχει δικαίωμα να ανεχτεί μια τέτοια κατηγορία, ακόμη κι αν έχει εκφραστεί κατ’ ιδίαν. Και αφού αφορά δημόσια θέματα και δημοσιογραφία, ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο … ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Θα ήταν σαν να συνομολογούσε την ενοχή του. Σαν να είχε κάτι να κρύψει. Σαν να είχε απόλυτο δίκιο ο όποιος δήμαρχος και το όποιο θύμα και σαν να υπήρχε πράγματι εκβιασμός.

Κι όπως είπε πριν εκλεγεί ο δήμαρχός μας, ο τόπος μας είναι τόσο μικρός που όλοι γνωρίζουν τα πάντα. Καιρός να γνωρίσουν όλοι αν πράγματι υπάρχει εκβιαστής και εκβιασμός. Και σε τι κέρδος/η αποσκοπούσαν και ο εκβιαστής και ο εκβιασμός.

Ως αυτό να το αποδειχτεί, δεν είναι δυνατόν αυτός που αποκρούει πλήρως κάθε τέτοια βάρβαρα άδικη και παντελώς ανυπόστατη κατηγορία να συνεχίσει να κάνει αυτό που ο δήμαρχος περιγράφει ως εκβιασμό: να δημοσιογραφεί. Και επειδή η Ε τ Ο είναι πλήρως χειροποίητη και δημιούργημα καθημερινό ενός και μόνου, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει, πριν αποδειχτεί η κατηγορία του δημάρχου σε βάρος μου. Ή πριν διαψευστεί πλήρως.

Αύριο κιόλας πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας κι όπου αλλού επιλέξει να καταγγείλει τον εκβιαστή και τον εκβιασμό. Επειδή αντιλαμβάνομαι πλήρως τις ευθύνες μου σχεδόν 33 χρόνια τώρα, τον καλώ να φέρει την υπόθεση και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, της οποίας μέλος είναι και ο συνάδελφος που στελεχώνει το Γραφείο Τύπου του Δήμου. Εργασιακή εκπρόσωπός μας στην ΠΕ Πιερίας εξακολουθεί -πιθανότατα- να είναι η κα Ελίνα Διαμαντοπούλου. Την καλώ κι αυτή να επιληφθεί, ανεξαρτήτως των επιλογών του δημάρχου Δίου-Ολύμπου και να συλλέξει τα στοιχεία, προκειμένου να τα θέσει στο Πειθαρχικό.

Η Ε τ Ο αναστέλλει την λειτουργία της.

Δεν την διακόπτει, δεν “κλείνει”.

Ούτε φυσικά μπορεί να περιμένει επ’ άπειρον την απόφαση του κατηγόρου της.

Αναγνωρίζοντας τον καθημερινό φόρτο εργασίας δημάρχου και συνεργατών του, θα δώσει το διπλάσιο χρόνο από μια σημαντική προκήρυξη για να κάνει γνωστή ο δήμαρχος την απόφασή του, πριν αναλάβει η ίδια να αποδείξει ότι ο δήμαρχος την κατηγορεί άδικα και να συνεχίσει την λειτουργία της.

Δηλαδή, θα δώσει οκτώ ημέρες περιθώριο. Από αύριο Σάββατο 6.3.2021 ως το πρωί του επόμενου Σαββάτου 13.3.2021. θα μετρήσει δηλαδή τις μέρες όπως ακριβώς και η προκήρυξη του δημάρχου: με τα σαββατοκύριακα και ως το πρωί της επομένης από την διορία.

ΥΓ: λυπάμαι που έτυχε σήμερα η επικοινωνία μας και δεν πρόλαβα να γράψω ότι διευθυντής και πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ βρέθηκαν να μην γνωρίζουν ούτε καν ποιο απορριμματοφόρο ήταν κρυμμένο και πιθανώς εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο νταμάρι και εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους. Να γράψω πόσο καιρό περιμένει ο Κιάφας στοιχεία για την παραγωγή απορριμμάτων μας, η Κουρίτα ένα σχεδιάγραμμα για το νέο Αστυνομικό μας Τμήμα, πόσο καιρό ο Κουριάτης θυμάται ότι θα έπρεπε να θυμάται ο Κιάφας, αλλά όχι όσα έπρεπε να θυμάται ο ίδιος, αλλά και μια έκκληση σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής, να ασχοληθούν, όπως έχουν καθήκον, με τόσα σοβαρά ανοιχτά θέματα, αντί να παίρνουν απλώς παρουσίες στις συνεδριάσεις άπαξ του μηνός και τίποτα άλλο… Κι άλλα πολλά ήθελα να γράψω. Θα μπορούσες, δήμαρχε, να τα εντάξεις κι αυτά στον εκβιασμό, αφού έτσι αντιλαμβάνεσαι ότι επώνυμα δημοσιεύει ένας …εκβιαστής. Ένας αυτός χωρίς καμία υποστήριξη εκδοτικού συγκροτήματος, κόμματος και λοιπών δυνάμεων, χωρίς ποτέ να δεχτεί να δουλέψει σε γραφεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, γνωστά και υπαρκτά ή υπαρκτά και ταυτόχρονα άγνωστα.

Όλοι δείχνουμε ποιοι είμαστε όταν αναλάβουμε το τιμόνι. Θα στο πω και στο πρωτότυπο, στις 13.3.

Καλή μου ξεκούραση.-