“Έκοψαν καπίστρι”

λέει ο Παφίλης

για τμήματα της Αστυνομίας – αλλά μάλλον έχουν ΄κόψει καπίστρι” κι άλλοι…

 

 

 

“Ξέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων θα φέρει περαιτέρω καραντίνα, κι άρα περαιτέρω δυσαρέσκεια στα μαγαζιά, περαιτέρω δυσαρέσκεια στον κόσμο που είναι σπίτι και ούτω καθεξής. – Το κάνουν επί σκοπώ για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να διαδώσουν τον ιό. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση για την καραντίνα. Αυτό το εξήγησα πολύ ωραία για όσους δεν το είχαν καταλάβει, γιατί κάποιοι καλόπιστοι μπορεί να μην μπορούσαν να πιστέψουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εκβιάζει την Ελλάδα με ένα βιολογικό όπλο όπως είναι ο ιός, και το είπε ο κ. Κυρίτσης.”

 

 

“Προσευχόμαστε να λειτουργήσει η οικονομία με ασφάλεια, έχουμε βοηθήσει πάνω από 550.000 επιχειρήσεις με 7,5 δισ. ευρώ Επιστρεπτέα, πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες με αποζημιώσεις και επιδόματα, δίνουμε 2 δισ. για την Εθνική Αμυνα, μειώνουμε ενοίκια, μειώνουμε ΦΠΑ, όπως οφείλαμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Παρ΄όλα αυτά, η οικονομία άντεξε το 2020, αλλά δεν χρειάζεται να θριαμβολογούμε.”

 

 

 

 

Σημαίνει σαλεύω, τα χάνω, “χάνω λάδια”, “καίω φλάντζα”. Προέρχεται εκ μεταφοράς από το τρέλαμα ενός αλόγου που, όντας αφηνιασμένο, τελικά σπάει το καπίστρι, το σύστημα δηλαδή των ιμάντων με το οποίο είναι δεμένο και από το οποίο καθοδηγείται.