Είναι νόμιμο, κε εισαγγελέα;

ή είναι υπεράνω του Νόμου οι συγκεκριμένοι;

ως πότε θα παρανομούν; ήδη συμπλήρωσαν 24 ώρες παράβασης του Νόμου; ή όχι?

Στο απόσπασμα δύο σχετικών δελτίου Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορεί ο όποιος ενδιαφερόμενος να δει το τι μπορεί να δημοσιευτεί για τις δύο υποθέσεις που είδαν από χθες το -υπερβολικό- φως της στρεβλής δημοσιότητας, με “δημοσιεύματα” “Μέσων” της Πιερίας.

Ούτε κάτι πιο συγκεκριμένο γεωγραφικά περιγράφουν τα δελτία Τύπου, ούτε την ελάχιστη ιδιότητα των συλληφθέντων, ούτε καν την ηλικία τους, για συγκεκριμένες παραβάσεις. Η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και του τεκμηρίου της αθωότητας είναι -εδώ και πολλά χρόνια- νόμος του κράτους μας και κατάκτηση για την οποία πάλεψαν -μαζί με πολλούς άλλους, όπως οι νομικοί- οι δημοσιογράφοι. Όχι οι “δημοσιογράφοι” και οι όποιοι μπλογκατζήδες, αλλά οι δημοσιογράφοι και οι νόμιμες Ενώσεις τους.

Στα παρακάτω αποσπάσματα μπορείτε να δείτε “δημοσιεύματα” του εκδότη που γράφει με την πένα του, τα οποία προσέτρεξε να αναπαράξει ΔΥΣΤΥΧΩΣ και αιρετός του Δήμου μας και συγγενής του, αλλά και άλλα “Μέσα” της Πιερίας και της Λάρισας που αργότερα απέσυραν τα δημοσιεύματα, αφού για σχεδόν 24 ώρες συμμετείχαν κι αυτά στην προσβλητική παρανομία.

Επιβάλλεται ΤΩΡΑ -όπως το ίδιο επιτακτικά επιβάλλεται εδώ και ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ- να επέμβει ο αρμόδιος για την τήρηση των νόμων του ελληνικού κράτους, κυρίως γιατί το “χούι” αυτό κρατάει δεκαετίες και δεν συμβαίνει τυχαία. Τυχαία δεν συμβαίνει και το ότι για άλλες, σημαντικότερες παρανομίες, γνωστές και εμφανείς στα “Μέσα” αυτά και σ’ αυτούς τους “δημοσιογράφους”, δεν γράφεται το παραμικρό, με πένα σε ηλεκτρονική σελίδα ή με καλέμι σε μαρμάρινη πλάκα. Κι επειδή ό ίδιος το επικαλείται, πολύ χρήσιμο θα ήταν να ελεγχθεί αν ο γραφέας με την πένα, γράφει -και δημοσιεύει-, τηρώντας την σχετική δεοντολογία της Ε.Σ.Ε.Π.Η.Μ.Β.Ε. και της Ε.Σ.Ε.Τ..

Όσον αφορά τον αιρετό και τον συγγενή του που επιμένουν και συνεχίζουν να δημοσιεύουν κι αυτοί τα …αποκαλυπτικά στοιχεία του “εκδότη” “δημοσιογράφου” (ενώ άλλοι τα απέσυραν), πρέπει ο αρμόδιος για τέτοιους ελέγχους (ο εισαγγελέας ασχολείται και με τα του Τύπου) να ελέγξει ποιος/ποιοι επικοινώνησαν με ποιον/ους “δημοσιογράφο”/”δημοσιογράφους” και αν οι πρώτοι παρείχαν στους δεύτερους ποιο υλικό. Σε Πιερία και Λάρισα. Πέρα από το ότι συνεχίζουν και δημοσιεύουν το πόνημα του “εκδότη”.

Ενδεικτικό της ακρίβειας των “δημοσιευμάτων” είναι και η φωτογραφία που τα κοσμεί. Αντί ενός μικρού take away cafe, εμφανίζεται ο τεράστιος χώρος μιας καφετέριας, με εμφανή πολλά σημαντικά στοιχεία. Μπορεί δηλαδή τα “δημοσιεύματα” να παρανομούν και σε βάρος άλλων. Αλλά σίγουρα αυτά ο κάθε εισαγγελέας μπορεί να τα εντοπίσει.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μικρότερη, αλλά σίγουρα καταστρατήγηση των σχετικών νόμων εμφανίζεται και σε δημοσίευμα άλλου τοπικού Μέσου που κι αυτό δεν αντιστάθηκε στην γοητεία της …καταγγελτικής δημοσιογραφίας που δεν εφαρμόζεται τουλάχιστον σε όλες τις περιπτώσεις, όπως επιβάλλει η λογική και η δεοντολογία, όταν υπάρχει ανάγκη δημοσιογραφική.

Τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει επίσης να δούμε και πως θα αντιμετωπίσει το θέμα η -πολύ ευαίσθητη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων διοίκηση- του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Αλλά και οι συνάδελφοι του αιρετού που έχασε όσα ο Νόμος του παρέχει, με και από τα “δημοσιεύματα”. Και γιατί το “δημοσίευμα”, εμφανίζοντας παράνομα ιδιότητα του συλληφθέντα, επέλεξε να επικεντρώσει στην συγκεκριμένη: του δημοτικού συμβούλου. Όχι αν είναι κοντός ή ψηλός, του τάδε ή του δείνα κόμματος/δημοτικής παράταξης, αλλά ειδικά σ’ αυτό.