“Ξηλώνεται” εγκληματική οργάνωση

στην Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αντιπεριφέρειας (Πιερίας)

καταιγιστικές εξελίξεις από το πρωί στην Αντιπεριφέρεια και όλη την Πιερία – συνεχής ροή με τα ρεπορτάζ των πανελλαδικών καναλιών

 

 

 

 

 

 

 

Η πολύμηνη έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και η σημερινή τεράστια επιχείρηση που είχε σκηνικό της την Κατερίνη, την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σχολές οδηγών, κατοικίες και -πιθανώς- ιατρεία, απέφερε -μέχρι στιγμής- 14 συλληφθέντες και μια δικογραφία που περιλαμβάνει περισσότερους από 300 εμπλεκόμενους και τεράστιο όγκο στοιχείων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, πέντε υπάλληλοι και οκτώ ενδιάμεσοι μεταξύ υπηρεσίας και πολιτών.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με προκαθορισμένους στόχους και ενέργειες και η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Κατερίνη, την Πιερία και την Ελλάδα. Στην πλήρως σχεδιασμένη και πολυάνθρωπη επιχείρηση μετείχαν αστυνομικοί από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε ήδη γνωστό από το ρεπορτάζ του ALPHA TV, η επιχείρηση σχεδιάστηκε αφού είχαν υπάρξει και βίντεο και υλικό παρακολούθησης από την δράση του κυκλώματος. Ενώ όλα αυτά βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και οι καρποί της πολύμηνης έρευνας συλλέγονταν με άνεση από τους αστυνομικούς, ενώ η είδηση αναμεταδιδόταν από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας εξέδιδε δελτίο Τύπου, με το οποίο ισχυριζόταν ότι είναι δική της απόφαση το διήμερο κλείσιμο της Διεύθυνσης και ότι “Ως περιφερειακή διοίκηση δεν δείχνουμε ούτε πρόκειται να δείξουμε την παραμικρή ανοχή σε οποιοδήποτε φαινόμενο αδιαφάνειας”. Παρά την διαβεβαίωση της περιφερειακής διοίκησης για μηδενική ανοχή σε οποιοδήποτε φαινόμενο αδιαφάνειας, τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία περιγράφουν την δράση πολυμελούς κυκλώματος με δράση σε όλη την Ελλάδα και αποτελέσματα που ήταν ευρέως γνωστά στην Κατερίνη.

 

Διπλώματα οδήγησης και χωρίς εξετάσεις – 15 συλλήψεις για διαφθορά (κλικ εδώ)

 

 

 

Κατερίνη: 14 συλλήψεις, μέχρι στιγμής, για διαφθορά – Έδιναν διπλώματα με το αζημίωτο(κλικ εδώ)

 

Η Ε τ Ο προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοίκηση της Αντιπεριφέρειας και αμέσως μετά την λήψη του δελτίου Τύπου -γραπτώς-, προκειμένου να ενημερωθεί για το αντικείμενο της έρευνας των αρμοδίων αρχών και αργά το απόγευμα -τηλεφωνικά- προκειμένου να διευκρινιστεί το πότε η διοίκηση ενημερώθηκε για την έφοδο του Εσωτερικών Υποθέσεων. Δεν υπήρξε καμία απάντηση και η Αντιπεριφέρεια παραπέμπει στο λακωνικό και ανακριβές δελτίο Τύπου. Ούτε από τον Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρξε -μέχρι στιγμής- κάποια αντίδραση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστολή λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών
της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας την Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 στο πλαίσιο εκτάκτου ελέγχου των αρμόδιων αρχών.

Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, με απόφασή της, προχωρά στην άμεση αναστολή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και αύριο Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο εκτάκτου ελέγχου που πραγματοποιείται από τις αρμόδιες αρχές.

Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας στηρίζει και συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο την έρευνα των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά στη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ως περιφερειακή διοίκηση δεν δείχνουμε ούτε πρόκειται να δείξουμε την παραμικρή ανοχή σε οποιοδήποτε φαινόμενο αδιαφάνειας και είμαστε αποφασισμένοι να διευκολύνουμε με κάθε μέσο και τρόπο το έργο των ελεγκτικών αρχών.