Τηλε-συνεδριάζει

το Δημοτικό Συμβούλιό μας

με 13 θέματα, αλλά όχι θέμα “Γουμαριάς” – στο ρόλο του “από μηχανής θεού”, το θέμα του έργου των 1.240.000 ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και προκαλεί εξάρσεις μνήμης (άλλου για άλλον) – ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ – στις 7μμ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Το θέμα της “Γουμαριάς” και των επενδύσεων ΑΠΕ στην περιοχή ΔΕΝ θα έρθει τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και ΔΕΝ θα υπάρξει απόφαση του σώματος κατά των συγκεκριμένων επενδύσεων που θα υπερασπίζεται τον αγροτικό και τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής. Το θέμα δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής τηλε-συνεδρίασης που θα παρακολουθήσουμε σε ζωντανή σύνδεση στις 7μμ, με 13 (φτου σκόρδα) θέματα.

Είναι δεδομένο πια ότι η διοίκηση του Δήμου μας και ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος επέλεξαν να ρίξουν μερικές … ενημερωτικές ντουφεκιές “στον αέρα”, να στείλουν 2+1 -αδύναμων επιχειρημάτων- ενστάσεις, συνεχίζουν να αγνοούν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει μία πρόταση, αλλά τρεις -3- και ΔΕΝ επιλέγουν να αποκτήσουν το μόνο ισχυρό επιχείρημα στην ένσταση τους κατά της δέσμευσης της γης που διεκδικούμε -και δίκαια-: μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιθανώς αυτό ήταν και το ζητούμενο. Να υπάρξουν κάποια ηχηρά, αλλά αναποτελεσματικά παράπονα, αλλά όλες οι αιτήσεις να προχωρήσουν χωρίς ουσιαστικές αντιρρήσεις. Ουσιαστικές αντιρρήσεις που ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε, γιατί ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία σχετική πράξη του Κ. Δημόπουλου, η γη μας αφέθηκε να βρίσκεται εκτός εγγραφής στο Κτηματολόγιο και η διοίκηση του Δήμου μας τρέχει τώρα να εγγράψει, ενώ ταυτόχρονα κρίνονται και οι αιτήσεις στην ΡΑΕ (και για την “Γουμαριά” και για όλη την Ελλάδα).

Παρά την απουσία της “Γουμαριάς” -που μπορεί να “παίξει” στην τηλε-συνεδρίαση και πάλι ως κομπάρσος μόνο και όχι σαν πρωταγωνιστής-, τα υπόλοιπα θέματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα και -ως μια ελάχιστη εξασφάλιση- περιέχουν και θέμα (το 13ο!!!) επιλογής υδρονομέων που είναι μόνιμο hit του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Αλλά και το προηγούμενο, το 12ο, είναι κι αυτό ήδη ένα “μεγάλο αστέρι” στις τηλε-συνεδριάσεις και σήμερα επανέρχεται, ως τελικό ρεσάλτο και προθέρμανση για το 13ο. Να θυμίσουμε μόνο ότι το θέμα αφορά ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο αμμορυχείο που πλαγίως όμως -παρά την παλαιότητα και την εγκατάλειψή του- κόστισε 1.240.000. Ευρώ, όχι δραχμές. Ήτοι 422.530.000 δραχμές. Για το θέμα ένα είναι σίγουρο μέχρι στιγμής και προ της επαναφοράς του προς έγκριση: ο αντιδήμαρχος που ήταν βέβαιος τι πρέπει να θυμάται για την εμπλοκή του στο έργο, συνάδελφός του μετέπειτα αντιδήμαρχος διοίκησης που δεν είχε καμία σχέση με το έργο, ΔΕΝ θυμόταν την δική του καίρια ανάμιξη του στο έργο, όταν ήταν μέλος της διοίκησης που το ολοκλήρωσε και το παρέλαβε. Μπερδευτήκατε, είμαι σίγουρος. Πιθανώς θα ξεμπερδευτείτε απόψε, αν παρακολουθήσετε την αποψινή τηλε-συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου διοίκησής μας. Να το παρακολουθήσετε. Είναι και δωρεάν και δεν απαιτεί εγγραφή. Και είναι η διοίκησή μας όλα αυτά. Και οι διοικητές μας.-

Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Τετάρτη  31 Μαρτίου 2021 και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη  σύμφωνα με:

1.  το άρθρο 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 55 Α) «Μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19» που κυρώθηκε με άρθρο 2 του  ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76 Α).

2.  Τη με αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 17974(ΦΕΚ 1119 Β/22.03.2021) «Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/19.3.2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021».

3.  τη με αρ. πρωτ ΔΙΔΑΔ/Φ.69/144/οικ.2605/11.02.2021 της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού –32η Εγκύκλιος».

1. 5η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2021

Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία

2. 6η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2021

Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία

3. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη μελών επιτροπών παραλαβής εργασιών.

Εισήγηση: Τεχνική Υπηρεσία

4. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων της εν λειτουργία εγκατάστασης «Συσκευασία – Εμπορία Ελαιολάδου» που βρίσκεται στη θέση «Κάναλος» του Αγροκτήματος Σκοτίνας με πρόσωπο σε οδό απαλλοτριωθείσας έκτασης.

Εισήγηση: Τεχνική Υπηρεσία

5. Έγκριση  εισόδου – εξόδου οχημάτων  εγκατάστασης αποθήκευσης υγραερίου που βρίσκεται στη Κοινότητα Νέας Εφέσου του Δήμου Δίου – Ολύμπου με πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο διανομής.

Εισήγηση: Τεχνική Υπηρεσία

6. Καθορισμός δικαιολογητικών για την υπαγωγή επιχειρήσεων στο άρθρο 5 του ν. 429/76 ως εποχιακά λειτουργούσες.

Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία

7. Έγκριση ή μη παράτασης μίσθωσης άδειας περιπτέρου

Εισήγηση: Νομική Υπηρεσία

8. Ορισμός ως εκπροσώπων για να καταβάλουν τις οφειλές από αποζημίωση προς τρίτους για ιδιοκτησία, που προκύπτουν με βάση την 119 διορθωτική  της 1/2002 Πράξης Εφαρμογής της επέκτασης Λεπτοκαρυάς

Εισήγηση: Τεχνική Υπηρεσία

9. Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους λαϊκών αγορών από τους πωλητές λαϊκών αγορών που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους βάσει ΚΥΑ ή με την εκ περιτροπής δραστηριοποίησή τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊου (COVID-19)

Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία

10. Τροποποίηση της 14/2021 Απόφασης ΑΔΣ

Εισήγηση: Γενική Γραμματέας

11. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος

Εισήγηση: Τεχνική Υπηρεσία

12. Παραχώρηση κατά χρήση του παλαιού αμμορυχείου με σκοπό την ανάδειξή του σε χώρο αναψυχής, τέχνης και πολιτισμού, στο φορέα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ»

Εισήγηση: Δημοτική Σύμβουλος Κατσαμάκα Ουρανία

13. Λήψη απόφασης για την επιλογή υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2021

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλαϊτζής

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο προσωπικό σας e-mail σας επισυνάπτουμε  την πρόσκληση και τις εισηγήσεις των ανωτέρω θεμάτων,  προς ενημέρωσή σας.

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σαμαράς Κωνσταντίνος

 

Κοινοποιείται

1.- Δήμαρχο Δίου Ολύμπου

2.- Γενική Γραμματέα Δήμου Δίου Ολύμπου

3.- Δημοτικούς Συμβούλους

4.- Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος

5.- Προϊσταμένους Τμημάτων

6.- Νομική Υπηρεσία Δήμου Δίου Ολύμπου.

7.- Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων

8.- Επιστημονικούς συνεργάτες

9.- Συμπαραστάτη του Δημότη Δήμου Δίου Ολύμπου