Δύο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ λάθη

σε μια βδομάδα

ένα νέο κι ένα παμπάλαιο – έχουμε Ηρώο-ξέφραγο αμπέλι; – με πρόσκληση ή παράνομα … πάει ο πάσα ένας και καταθέτει στεφάνια?

 

 

 

 

 

Προσπαθώντας να αποδείξει ότι το θέμα ήταν ανάξιο λόγου, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, κατάφερε το ακριβώς αντίθετο, περιγράφοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ό,τι ακριβώς συνέβη με το σοβαρό ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος και οι υπηρεσίες του Δήμου, στην κατάθεση στεφάνων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

 

 

 

 

Το θέμα της κατάργησης του πρωτοκόλλου και την διάκριση σε βάρος όλων των κομμάτων είχε αναδείξει αμέσως μετά την τελετή η Ε τ Ο, για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Πιερίας, ενώ ο εταίρος του δημάρχου στην διοίκηση Στέργιος Φαρμάκης άσκησε σκληρή κριτική για το θεσμικό ολίσθημα. Ολίσθημα που κατήγγειλε και η Κ. Κουρίτα. Μέχρι στιγμής, κανένα άλλο κόμμα με τοπική οργάνωση στον Δήμο μας δεν πήρε θέση για το θέμα, ενώ σιγή τηρεί και το κόμμα του οποίου ο πολιτευτής έλαβε προνόμια αιρετού του Κοινοβουλίου δια απλής αιτήσεως. Και η τοπική οργάνωση της ΝΔ που κι αυτή ΔΕΝ κλήθηκε στην τελετή. Σε ότι αφορά την προσπάθεια Γερολιόλιου να δικαιολογήσει τις επιλογές του, ένα μένει να επισημανθεί: μία μέρα πριν και ενώ είχε διαπιστώσει ότι μπορούν και πρέπει να κληθούν τα κόμματα, επέλεξε να ικανοποιήσει μόνο το αίτημα ενός κόμματος που προσήλθε με δικό του στεφάνι και ΔΕΝ ενημέρωσε καν τα υπόλοιπα.

Και ενώ ως την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φαινόταν το θέμα να αφορά μόνο τον εορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821, σήμερα προέκυψε ότι το πρωί της ίδιας μέρας, ενώ ακόμη γεγονός ήρθε να θέσει σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο το Ηρώο μας είναι ξέφραγο αμπέλι, με τον δήμαρχο παρόντα πει τόπου ή σε απόσταση 200 μέτρων. Οι γνωστοί απόστρατοι που παρανομούν κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου “ξαναχτύπησαν”. Αυτή την φορά κι αφού έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη δικαιολογία, στο ευχέλαιο μετά κατάθεσης στεφάνων, συμπεριλήφθηκε και η …ευχή “ποτέ ξανά εμφύλιος”. Αλλά παρά την ευχή, πρόσθεσαν και φέτος μια -παράνομη, εδώ και δεκαετίες- πράξη διατήρησης του εμφύλιου στην πράξη και στον υψηλότερο τόπο τιμής του Δήμου μας. Συνεχίζουν να παραβαίνουν νόμο του ελληνικού κράτους και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, με την ανοχή Δήμου και λοιπών Αρχών, από Αστυνομία ως Εισαγγελία. Πρόπερσι ανακήρυξαν και οσιομάρτυρα. Με τις επιδόσεις της σημερινής διοίκησης του Δήμου στην προάσπιση βασικών θεσμικών αρχών και την απαράδεκτη ανοχή των αρμοδίων, του χρόνου θα ανακηρύξουν το Ηρώο μας σε Τόπο Παράνομης Εμμονής στο Διχασμό. Και θα επαναλάβουν την ευχή “ποτέ ξανά εμφύλιος”. Για να την διαψεύσουν εκ των προτέρων. Στο Ηρώο-ξέφραγο αμπέλι μας. Και του χρόνου καλύτερα.

ΥΓ: δεν είστε το σύνολο των αποστράτων. Είστε οι λίγοι που εύχονται “ποτέ πια εμφύλιος”, ενώ δεν υλοποιείται την πλήρη υποταγή και την εφαρμογή νόμων του κράτους, ενώ έχετε δώσει όρκο ειδικά γι’ αυτό. Δεν έχετε άλλο να επιδείξετε ως συνδικαλιστές, παρά μόνο προσήλωση στο Διχασμό και εκμετάλλευσή του.-