Άλλα στην ανακοίνωση,

άλλα στην κρίση,

άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο;;; – δεν σας προλαβαίνουμε

Προέδρευες και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας.

Και στο 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Άκουσες τον αρχηγό της παράταξής σου και δήμαρχό μας να καταθέτει ευτυχής την επιτυχία του να εμφανιστούν φέτος περισσότεροι υποψήφιοι υδρονομείς για την αρδευτική περίοδο, να μειώνει τα έξοδα, να μην θεωρεί απίθανο, αλλά πολύ πιθανό να προσλάβουμε περισσότερους του χρόνου κτλ.

Όλα τ’ άκουσες.

Και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Και ήξερες ΣΙΓΟΥΡΑ και την ανακοίνωση της 19ης.3.2021 που καλούσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις για πρόσληψη και είχε και έχει την υπογραφή του δημάρχου. Την ήξερες και την επικαλείσαι και εισήγαγες το θέμα στην συνεδρίαση και η ανακοίνωση καθόριζε και τα προσόντα των υποψηφίων. Ξαναδές τα. Ειδικά τα προσόντα των υποψηφίων.

Να έχει ο υποψήφιος ελληνική ιθαγένεια, να είναι μεταξύ 18 και 65 ετών, να γνωρίζει γραφή και ανάγνωση. Ούτε από τα δικαιολογητικά προκύπτει κάποια άλλα απαίτηση.

Έτσι, φτάσαμε να δηλώνει περιχαρής ο δήμαρχος ότι …φέτο… προσήλθαν και ενδιαφερόμενοι κι απ΄ άλλα χωριά, συνολικά 18 κτλ

Και εγκρίθηκε το θέμα το 13ο και προσλήφθηκαν οι 11 και δημοσίευσες και το απόσπασμα απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου εκεί που πρέπει, στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Κι εκεί ανακαλύψαμε ότι από τους 18 προέκυψαν οι 11, αφού το αρμόδιο Τμήμα και οι αρμόδιοι του Δήμου συνεκτίμησαν την εμπειρία, τον τόπο κατοικίας την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τη υπηρεσίας.

Κι ότι η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε αφού τα μέλη του έλαβαν υπ’ όψιν τους τις αιτήσεις, τα καθήκοντα και τα προσόντα των υδρονομέων και κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως η γνώση του αντικειμένου, η προϋπηρεσία ως υδρονομέα, ο τόπος κατοικίας, κτλ.

Επειδή στην συνεδρίαση δεν φαίνεται να εξετάζονται οι υποψηφιότητες με βάση τις ιδιαιτερότητες… αλλά να εγκρίνεται χωρίς καμία εξέταση ο κατάλογος με τους 11 προτεινόμενους, προκύπτει μια βασική απορία (που έχουν και οι 7 που “κόπηκαν” και πολλοί άλλοι που δεν προσήλθαν, αν και το ήθελαν, θεωρώντας ότι -όπως στο παρελθόν- θα υπάρχει κριτήριο εντοπιότητας:

Τι ίσχυσε τελικά;

Όσα περιλαμβάνει ανακοίνωση της πρόθεσης του Δήμου να προσλάβει υδρονομείς και τα κριτήρια που τέθηκαν εκεί ή όσα περιγράφει το απόσπασμα της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου;;;

ΥΓ: κανείς δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης των προηγούμενων ετών -από το 2012 ως σήμερα- δεν κατηγόρησε για λάθη κάποιον δημοτικό υπάλληλο. Ούτε δημοσιογράφος. Αντιθέτως, διοικήσεις ενοχοποιούν υπαλλήλους, όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, ενώ είναι αισχρή και πρόστυχη η παρασκηνιακή προσπάθεια να εμφανιστούν οι δημοσιογράφοι ότι βάλλουν κατά υπαλλήλων. Οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ένα έγγραφο φέρει υπογραφή δημάρχου και η άλλη υπογραφή πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου, ως τελική έγκριση. Κανείς προηγούμενος αυτών των δύο δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη. Υπογραφή δεν βάζουμε ποτέ ανεξέλεγκτα και αν την βάλουμε…. αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναμένουμε απάντηση, έστω και μέσω του tsakalitounet.blog, mavriinuxtastavouna.olympos.varkos.peristash.pieria.ktl.-

 

Ανακοίνωση πρόσληψης 11 υδρονομέων άρδευσης
για την αρδευτική περίοδο 2021 (κλικ εδώ)

 

Λήψη απόφασης για την επιλογή υδρονομέων άρδευσης
για το έτος 2021 (κλικ εδώ)