Επιστολή η Μαυρίδου,

συνάντηση η Μάνη

για/με τους μελισσοκόμους της Πιερίας και τα προβλήματά τους

 

 

 

 

 


Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Γραφείο Τύπου

Κατερίνη, 02.04.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και στεκόμαστε στο πλευρό των μελισσουργών

Σοφία Μαυρίδου: «Η ενίσχυση της μελισσοκομίας και η στήριξη του σημαντικού αυτού κλάδου για τον πρωτογενή τομέα της Πιερίας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Στεκόμαστε δίπλα στους μελισσουργούς καθώς και σε όλους τους παραγωγούς της Πιερικής υπαίθρου και στηρίζουμε έμπρακτα τα δίκαια αιτήματά τους».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, απευθύνει επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και στους αρμόδιους Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς, με την οποία διατυπώνει σαφώς τη στήριξη της πρότασης του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας, για την θέσπιση νέας μελισσοκομικής δράσης στο πλαίσιο του Προγράμματος Βελτίωσης Συνθηκών Παραγωγής & Εμπορίας Προϊόντων Μελισσοκομίας, σε σχέση με την προστασία μελισσοκομείων από επιθέσεις μεγάλων θηλαστικών και ειδικότερα αρκούδας. Συγχρόνως αιτείται με σθεναρότητα, την ενεργοποίηση εκ νέου, ενός οριζόντιου μέτρου επιδότησης για την «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης».

Βασικό μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελεί να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν, η διαφύλαξη της περιουσίας, των μελισσουργών που πλήττονται από τις συχνές επιθέσεις αρκούδων στα μελίσσια τους, με αποτέλεσμα να υφίστανται ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές.

 

 

 

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

 Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:

Συνάντηση με εκπροσώπους των μελισσοκόμων Πιερίας

 

Προ ολίγων ημερών, η Βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας «Ο Άγιος Φιλάρετος Ο Ελεήμων» και συζήτησε μαζί τους για όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μελισσοκομίας.

Στην Πιερία δραστηριοποιούνται περισσότεροι από 500 μελισσοκόμοι, οι οποίοι με τις γνώσεις τους και αξιοποιώντας το εξαιρετικό κλίμα της περιοχής, παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας.

Η μεγάλη προσφορά της μελισσοκομίας δεν περιορίζεται στο μέλι, ένα σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν, συνώνυμο με την ευεξία, την αγνότητα και τη φύση, αλλά έχει επιπλέον ζωτική σημασία για τη γεωργία, τη βιοποικιλότητα και την αγροτική ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Η κυρία Μάνη τόνισε ότι η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του πρωτογενή τομέα της χώρας, ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο, με τεράστια αναπτυξιακή προοπτική για την Πιερία αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Διαβεβαίωσε δε τα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση και τη στήριξή τους.