Παν’ (για επένδυση) τα “φιλέτα”

ολοταχώς

με απόφαση της διοίκησης Κουκοδήμου και ελάχιστες, αναμενόμενες “διαρροές” – Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ κι ο Χιονίδης “θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία και προσπάθεια” για την εξαίρεση των “φιλέτων” από τον πλειστηριασμό

 

 

 

 

 

κλικ στις εικόνες για να δείτε τα βίντεο

 

 

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
23 Απριλίου 2021

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση αναστολής του διαγωνισμού μίσθωσης
δημόσιων παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας

Καταψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης

 

Κώστας Κουκοδήμος:
Mόνο μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και οικονομική ευημερία για τον τόπο μας

 

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, καταψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης, με την οποία ζητούσε αναστολή του διαγωνισμού για την μίσθωση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης στην Καλλιθέα.

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν προσκληθεί και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Πιερίας, η αντιπεριφερειάρχης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας.

«Δεν είμαστε μόνο υπέρ της αξιοποίησης των συγκεκριμένων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και όλης της περιουσίας του Δήμου Κατερίνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Σκοπός των διαγωνισμών είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη των ακινήτων σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης τους και με την εν γένει και ειδική νομοθεσία που τα διέπει», είπε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας ότι,οι προς μίσθωση εκτάσεις είναι δημόσιες και από την νομοθεσία «αποκλείεται» η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στον διαγωνισμό.  «Ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα, την πρόθεση, ούτε τη δυνατότητα να σταματήσει τη διαδικασία εκμίσθωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, σχολίασε πως η απόφαση για την μίσθωση «είναι πολιτική», ενώ χαρακτήρισε «οξύμωρο και άκρως υποκριτικό» το να μισθώνει σε ιδιώτες ο Δήμος δικά του ακίνητα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, αλλά να μην αναγνωρίζει το ίδιο δικαίωμα στο δημόσιο, για δικές του εκτάσεις.

«Δεν είμαστε μόνο υπέρ της αξιοποίησης  των συγκεκριμένων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο  αλλά και όλης της περιουσίας του Δήμου Κατερίνης που προσπαθούμε εδώ και 2 χρόνια να την αποτυπώσουμε. Επιπλέον, να την ξεμπλέξουμε και στις περιπτώσειςπου υπάρχουν καταπατημένες δημοτικές εκτάσεις, να επιστρέψουν στο Δήμο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους», είπε ο δήμαρχος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, εκτίμησε ότι μόνο μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και οικονομική ευημερία για τον τόπο μας.


Όταν για μια επένδυση καταστρέφεται οικονομικά μια κοινότητα και δεκάδες επαγγελματίες.
ΕΓΚΡΙΝΕΙ ο δήμαρχος κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ  τις  μακροχρόνιες εκμισθώσεις πάνω στην θάλασσα εκτάσων  51.000 τ.μ., στην παραλία της Καλλιθέας και ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας,  των 19 δημοτικών συμβούλων και των πολιτών που έχουν αντίθετη άποψη. Ακίνητες περιουσίες του δήμου και  των πολιτών που ανήκουν σε τουριστική ζώνη χάνουν τις αξίες τους.
Με οριακή πλειοψηφία των παρατάξεων του κ. Κουκοδήμου-Νταντάμη 21 συμβούλων στους 41 καταψηφίσθηκε η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης «Πολίτες σε Δράση», της παράταξης του κ. Λιακόπουλου και του κ. Τσουπέη, για ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ που αφορά την εκμετάλλευση των παραλιακών φιλέτων στον δήμο Κατερίνης.
Παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο οι βουλευτές Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εκπρόσωποι φορέων. Άπαντες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, τάχθηκαν υπέρ της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής με όρους και προυποθέσεις και δήλωσαν ότι πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν μας την τοπική κοινωνία και τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των Δημοτών. Μοναδική εξαίρεση, ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης που τάχθηκε υπέρ της εκμίσθωσης «χωρίς αστερίσκους και αλλά».
Η πρόταση μας αφορούσε την ματαίωση του διαγωνισμού για την ήπια τουριστική αξιοποίηση των παραλιακών εκτάσεων από επιχειρηματίες και την συζήτηση για εύρεση λύσεων και προτάσεων από τον δήμο Κατερίνης και την ΕΤΑΔ ΑΕ.
Οπως και ο ίδιος ο διαγωνισμός ρητά αναφέρει οι όροι δόμησης και οι πολεοδομικές δυνατότητες  άρα και η αξιοποίηση των εκτάσεων, μπορούν  να ΑΛΛΑΞΟΥΝ  ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ του μισθωτή κατά παρέκλιση των σήμερα ισχυόντων και κατά συνέπεια να μην υπάρξει ήπια τουριστική αξιοποίηση. Οι εκτάσεις με καταμέτρηση των υπηρεσιών του δήμου Κατερίνης είχουν μετρηθεί και  καταγραφεί μεγαλύτερες από ότι αναφέρεται στον διαγωνισμό, δίδοντας έτσι στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να εφαρμόσει ΕΣΧΑΔΑ  και  ΕΣΧΑΣΕ και να αναπτύξει μεγάλα ποσοστά δόμησης των εκτάσεων, με αποτελέσματα δυσχερή για τους πολίτες και το περιβάλλον.
Η παράταξή μας δηλώνει υπέρ της ανάπτυξης, χωρίς όμως αυτή να υποβαθμίζει την αξία εκτάσεων δημοτικών είτε ιδιωτικών είτε επιχειρήσεων υφισταμένων που δεν θα έχουν, πλέον , πρόσβαση στην θάλασσα ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΑΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος, εν αντιθέσει με προηγούμενη ψηφοφορία (Κορινού), δεν ζήτησε «ψήφο κατά συνείδηση», ΑΓΝΟΗΣΕ την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας και 19 Δημοτικούς Συμβούλους.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και ο επικεφαλής μας Σάββας Χιονίδης, συντασσόμενοι με την τοπική κοινωνία και τους φορείς , θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία και προσπάθεια, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η συνολική ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς να απομειώνονται οι αξίες των άλλων εκτάσεων.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                                                                                                        ΚΑΤΕΡΙΝΗ
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»                                                                                                                            25/4/2021