Για το 8ωρο

και την Ιστορία

24ωρη πανελλαδική απεργία της 6ης Μαίου 2021

 

 

 

 

 

Αφίσα + Ανακοίνωση - Πρωτομαγιά 6--5-2021

 

 

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Όλοι και όλες στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων
για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη
Η Εργατική Πρωτομαγιά, διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς, 135 χρόνια μετά την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του 2021.
Σε μια εποχή που η τεχνολογική πρόοδος δίνει τη δυνατότητα για μείωση των ωρών εργασίας και στην Ευρώπη γίνονται ήδη οι πρώτες απόπειρες μείωσης του χρόνου εργασίας από προοδευτικές κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ ταυτισμένη με τα πιο ακραία επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρεί την θεσμοθέτηση της 10ωρης εργασιας.
Μετά τις αντεργατικές ρυθμίσεις των δύο τελευταίων ετών και την ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία, μετά την εργαλειοποίηση της πανδημίας για μείωση μισθών, ελαστικοποίηση της εργασίας και άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά κηρύσσει ουσιαστικά τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας.
Διάλυση του οκταώρου, απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση του ετήσιου ορίου υπερωριακής απασχόλησης, διευθέτηση χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και απελευθέρωση καταχρηστικών απολύσεων είναι μόνο μερικά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μαζί με διατάξεις που στοχεύουν στον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος, στον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και στην περαιτέρω υποβάθμιση του ΣΕΠΕ
Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην κυβέρνηση – εντολοδόχο των συμφερόντων μιας μικρής ελίτ να διαλύσει κατακτήσεις ενός αιώνα και να μας οδηγήσει στην πλήρη επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας. Με οδηγό την Εργατική Πρωτομαγιά θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα σε εργασία με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπή αμοιβή, με διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων. Για το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ισχυρό κοινωνικό κράτος. Για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτή την ώρα, το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και να βρεθούν με πραγματική διάθεση ενότητας και αγώνα, όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης που έρχεται. Οι σημερινοί εργαζόμενοι αλλά και οι επόμενες γενιές θα είναι αμείλικτοι κριτές για τη στάση όλων σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
Στις 6 του Μάη οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή .
ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου
ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή
είναι δικαίωμα όλων μας

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ν.Ε Πιερίας
Αγ. Λαύρας 23 – (1ος Όροφος)-Τηλ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr

 

 


6 ΜΑΗ 9πμ – 12πμ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ –  ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

135 χρόνια από τηναιματοβαμμένη απεργία στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατοχύρωσή του στη χώρα μας,  η κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει το απλήρωτο 10ωρο, να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κουρελιάσουνε τη ζωή και τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματά μας!

Στο όνομα του εκσυγχρονισμού, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έρχεται να καταργήσει το σταθερό ημερίσιο εργάσιμο χρόνο και να νομοθετήσει τη 10ωρη δουλειά με τις 2 επιπλέον ώρες απλήρωτες. Διακαής πόθος όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά το πώς θα ξεμπερδέψουν με το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, δίνοντάς τον βορά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να τους εξασφαλίσει οτι «θα βγαίνει» η δουλειά με το ήδη υπάρχον εργατικό δυναμικό και χωρίς να χρειάζονται νέες προσλήψεις.

Εν ολίγοις καταργείται το 8ωρο και ο εργαζόμενος θα έχει το «δικαίωμα» να έρχεται σε «ισότιμη» συμφωνία με τον εργοδότη έτσι ώστε να δουλεύει 10 ώρες σε κάποια χρονική περίοδο και τις επιπλέον ώρες να τις παίρνει σε άλλη χρονική περίοδο με τη μορφή μειωμένου ωραρίου ή ρεπό. Ποιον κοροϊδεύουν; Προσπαθούν να απομονώσουν τον κάθε εργαζόμενο σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να γίνεται πιο εύκολη λεία στις δαγκάνες της εργοδοσίας.

Ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο και 6ωρο, σε 5μερο. Απαιτούν την αύξηση της απλήρωτης δουλειάς, μέχρι και 150 ώρες κουρελιάζοντας και με αυτόν τον τρόπο την οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων. Παράλληλα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πολλαπλασιάζει τις επιχείρησες εκείνες που μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές και βάζει χέρι στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στην απεργία. Δηλαδή στο μεγαλύτερο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους.

Δε θα αφήσουμε το ρολόι της ιστορίας να γυρίσει πίσω!

Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Δε ζούμε για να δουλεύουμε. Εν έτει 2021 που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, δε θα ανεχτούμε να μας γυρίσουν πίσω στο μεσαίωνα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ζωή που θα μπορούμε να ζούμε υγιείς, να κάνουμε όνειρα, να ζούμε ανθρώπινα με βάση τις ανάγκες της εποχής μας.

Μέσα από την οργανωμένη πάλη, με πειθαρχημένη απειθαρχία προετοιμάζουμε την αγωνιστική μας απάντηση στις 6 Μάη με στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης στις 10:30πμ.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας!

Απαιτούμε:

  • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών.
  • Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.
  • Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
  • Σταθερό ωράριο εργασίας και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση μισθών. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

10ωρη δουλειά – Σύγχρονη σκλαβιά

Εμείς δε θα πεθάνουμε για τα αφεντικά!

————————————————
Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00 και στη συγκέντρωση των Σωματείων στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης και στην Πλατεία Ηρώων του Λιτοχώρου,
στις 10:30πμ
————————————————

Ανακοίνωση-Κάλεσμα

Συνάδελφοι ,και Συναδέλφοισσες.

Πέρασαν  135 χρονιά από την ηρωική αιματοβαμμένη πρωτομαγιά των εργατών του Σικάγο, και 101 χρονιά  από την καθιέρωση  του  8ωρου στη χώρα μας, που το  επέβαλαν οι αγώνες και οι  θυσίες των εργαζομένων ενάντια στην  εξουσία του κεφαλαίου. Σήμερα η ίδια εξουσία με άλλες κυβερνήσεις  γυρίζουν το ρολόι της ιστορίας πίσω, επανασχεδιάζοντας και οικοδομώντας το νέο μεσαίωνα.. Καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, εξαπολύουν πολέμους, διαλύουν   χώρες για να υφαρπάξουν τον πλούτο, χαράζουν νέα σύνορα, οδηγούν  εκατομμύρια ανθρώπους  στην προσφυγιά, καταστρέφουν το περιβάλλον για να κάνουν μπίζνες.

Σε αυτόν το δρόμο είναι ταγμένη η  κυβέρνηση της Ν.Δ, ακολουθώντας πιστά την πολίτικη των  προηγούμενων  κυβερνήσεων, που είναι βουτηγμένες όλες  μέχρι τον λαιμό σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Ψήφισαν  νόμους που διάλυουν τις εργασιακές σχέσεις, που  ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση, που μείωνουν μισθούς  και συντάξεις, που  κατάργησαν το ΕΚΑΣ, που μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες, που μετέτρεψαν την υγεία σε εμπόρευμα με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες  νεκρούς από την πανδημία, αφού αρνούνται  να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού,  γιατί την υγεία τη θεωρούν κόστος . Είναι η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ψήφισαν  νόμους  που ξηλώνουν το δικαίωμα  στην απεργία, που περιορίζουν  τις συνδικαλιστικές  ελευθερίες για να έχουν λυμένα τα χέρια τους οι  μεγαλοεπιχειρηματίες .

Σε αυτόν τον αρμαγεδώνα  η κυβέρνηση της Ν.Δ  το επόμενο διάστημα  φέρνει έναν ακόμα νόμο έκτρωμα  που καθιερώνει τη 10ωρη εργασία με απλήρωτες τις δυο επιπλέον ώρες, που  βάζει νέους περιορισμούς στις συνδικαλιστικές ελευθερίες για να απαλλαγεί  ο εργοδότης από κάθε συλλογική ενοχλητική φωνή που διεκδικεί το δίκιο του, ο διακαής πόθος των επιχειρηματικών ομίλων. .

Αυτό το μέλλον  οικοδομούν  η κυβέρνηση και οι ομοϊδεάτες τους στην ΕΕ , για τα παιδιά μας, και τα εγγόνια μας. Έναν μασκαρεμένο  μεσαίωνα που τον  ονομάζουν πρόοδο, με ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης ,δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, με τσακισμένη την υγεία των εργαζόμενων από τα  εξοντωτικά ωράρια, με διαλυμένες τις οικογενειακές και  τις  ανθρώπινες σχέσεις, για να πλουτίζουν  μια χούφτα κεφαλαιοκράτες

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Αυτό το μέλλον το απορρίπτουν οι εργαζόμενοι, το απορρίπτει  η νέα γενιά, αλλά  και εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, γιατί αρνούμαστε  να ζήσουν  τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και η νέα γενιά στο μασκαρεμένο μεσαίωνα, με την ένταση της εκμετάλλευσης  που υπηρετεί τα κέρδη  των επιχειρηματικών ομίλων .

Στις 6 ΜΑΗ, ενώνουμε την φωνή μας, με τη φωνή  των εργαζόμενων και λεμέ φτάνει πια!

Διεκδικούμε  

  • Κατάργηση του νόμου καρμανιόλα -Κατρούγκαλου-Βρουτση, που ρίχνει στον Καιάδα τους συνταξιούχους και τις  νέες  γενιές.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία  για όλους χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.
  • Επαναφορά του  ΕΚΑΣ, της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά και όλα όσα έκλεψαν  μέχρι σήμερα από τους συνταξιούχους, για να τα δώσουν  στους επιχειρηματικούς ομίλους, και τα σφαγεία του ΝΑΤΟ.
  • Να γίνουν προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να βγουν τώρα οι συντάξεις που εκκρεμούν χρόνια. Φτάνει πια το αίσχος της  κοροϊδίας  στους συνταξιούχους.
  • Να μη κατατεθεί ο νέος νόμος  τερατούργημα που καθιερώνει  τη 10ωρη εργασία.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων

Όλοι και όλες στην απεργία και την συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία στις 6 ΜΑΗ στην  πλατειά Ελευθερίας στην Κατερίνη  στις 10:30π.μ

Την  1η ΜΑΗ τιμάμε τους νεκρούς μας  που έπεσαν στην ταξική πάλη. Είναι ο δρόμος των εργατών του Σικάγο. Ο δρόμος των αγώνων που φωτίζουν  το μέλλον για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

 

 

 

«Πρωτομαγιά. Γεια σας, όλοι πάμε στη μάχη!»
«Όταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά, δεν πεθαίνει ποτές!»

(Σημειώματα αγωνιστών στο δρόμο για την εκτέλεση την Πρωτομαγιά του 1944 )

 

6 ΜΑΗ απεργούμε!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ στις 10.30 Π.Μ.

 

Τιμάμε τη φετινή Πρωτομαγιά με τις αξίες της τάξης μας!
Μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο. Είναι εμβληματική μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη ανανεώνει την απόφαση της για να συνεχίσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα ως τη νίκη.

Όπως την Πρωτομαγιά του 2020 τα συνδικάτα έδωσαν οργανωμένα μήνυμα ελπίδας από το Σύνταγμα και από άλλες πόλεις της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο, τσακίζοντας στην πράξη τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και αναδεικνύοντας το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς μέσα στην πανδημία, έτσι και φέτος κάνουμε δική μας υπόθεση και την οργάνωση της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους!

Η πανδημία «θερίζει» το λαό μας

 

Ένας χρόνος πανδημίας ανέδειξε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Στη χώρα μας οι νεκροί ξεπέρασαν τους 9.000, οι διασωληνωμένοι από Covid είναι καθημερινά εκατοντάδες. Ακόμη περισσότεροι είναι όσοι πάσχουν από άλλες ασθένειες και βρίσκονται καθημερινά εκτός ΜΕΘ, αναμένοντας ένα κρεβάτι με κόστος μερικές φορές τη ζωή τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών.Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να βρεθούν απλές κλίνες, ΜΕΘ και το αναγκαίο προσωπικό, νοικιάζει με το «αζημίωτο» ιδιωτικές κλινικές υποδομές και τους δίνει και γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε καλό στην εργατική τάξη παρά μόνο θύματα από πανδημίες και πολέμους. Είναι εκατομμύρια τα εγκλήματά τους σε χώρους δουλειάς. Είναι δισεκατομμύρια όσοι βιώνουν καθημερινά αδιέξοδα για να μπορούν μερικές χιλιάδες κροίσοι να απολαμβάνουν τον πλούτο από την εκμετάλλευση των λαών.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο.

Οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους βαφτίζουν «πρόοδο» τη 10ωρη δουλειά όπως το 1919, ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο και 6ωρο, σε 5μερο.Απαιτούν την αύξηση της απλήρωτης δουλειάς, μέχρι και 150 ώρες.

Η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, αυτό που ΕΕ-κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι το περιέγραψαν ως «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, φτάνει στο κόκκινο την εκμετάλλευση. Το «τέντωμα» του καθημερινού ωραρίου, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων, σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής τους, αποτελούν ισχυρά πλήγματα στην ζωή των εργαζομένων.

Ο νόμος που ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο, προβλέπεται ήδη από νομοθετικές ρυθμίσεις στις οποίες έχουν βάλει το αντεργατικό τους λιθαράκι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ως σήμερα. Από τη μία δυναμώνει η απλήρωτη εργασία ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και από την άλλη διαλύεται η κοινωνική ζωή των εργαζομένων, η φυσική αντοχή, ο απαραίτητος ημερήσιος χρόνος που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ξεκουράζεται, να βρίσκεται με την οικογένεια του, να έχει ελεύθερο χρόνο.

Παράλληλα, μονιμοποιούν την «τηλεργασία» ως έναν νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας που μετατρέπει το σπίτι σε χώρο δουλειάς τσακίζοντας την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.

Ιδιωτικοποιούν τις επικουρικές συντάξεις μετατρέποντας την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, με συντάξεις και παροχές που θα εξαρτώνται όχι από τις ανάγκες, αλλά από την τσέπη του κάθε ασφαλισμένου.

Προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για να μας δέσουν χειροπόδαρα, να μην μπορούμε να απεργήσουμε, να συνδικαλιστούμε, να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία των συνδικάτων μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στην εκπαίδευση προωθεί την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, τα πειραματικά σχολεία αναγκάζοντας εκατοντάδες μαθητές, τριες να ψάχνουν να βρουν σχολείο να φοιτήσουν αν αξιολογηθούν ότι δεν μπορούν να φοιτήσουν σε τέτοια σχολεία, τη τράπεζα θεμάτων δένει ακόμη περισσότερο την Τ.Ε.Ε με τις επιχειρήσεις ενώ δεν παίρνει κανένα μέτρο για να αποσυμφορηθούν οι αίθουσες ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διάδοσης του covid 19. Τέλος μέσα από ανάθεση στον κάθε εκπαιδευτικό, μαθητή, και γονιό της ευθύνης της προμήθεια των selftestμε το αζημίωτο βέβαια και της διάγνωσης καθώς και της ηλεκτρονικής καταγραφής του αποτελέσματος κορυφώνει την ατομική ευθύνη.

135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της ιστορίας πίσω δεν πάει! ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις μας!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά,

6 ΜΑΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

 

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας και της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Ο κόσμος της εργασίας και της γνώσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια αλλιώτικη επέτειος…

Η ιστορική μνήμη των εργατικών αγώνων, η διεθνής γλώσσα της, η διαρκής ανάγκη υπεράσπισης των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αλλά και η ελπίδα ενός άλλου κόσμου δικαιοσύνης, ισότητας και κοινωνικής χειραφέτησης συναντώνται σ’αυτόν τον συμβολικό εορτασμό.

Είναι μια μέρα αγώνα, είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Οι κοινωνικές αντιθέσεις και οι ανισότητες οξύνονται υπό τη κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αποβαίνουν θανατηφόρες σε συνθήκες πανδημίας. Η ανάγκη ενός δίκαιου κόσμου χωρίς εκμετάλλευση ζωντανεύει στις ελπίδες και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός νέων εργασιακών ρυθμίσεων με τη κατάργηση του 8ωρου στο επίκεντρο, αποτελεί πρόκληση ιστορική. Η κυβέρνηση δρομολογεί την επιστροφή στον 19ο αιώνα δια της ανάκλησης των πιο αντικοινωνικών σχεδίων της εποχής των μνημονίων.

Το τμήμα Παιδείας και η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, να πάρουν τη θέση τους στη μάχη των μαχών.

Όπως αναμετρήθηκαν οι εργαζόμενοι της Παιδείας, μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (φοιτητές/-τριες, μαθητές-τριες και γονείς), με την κυβέρνηση, υπερασπιζόμενοι το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης, τη Δημοκρατία σε σχολεία και πανεπιστήμια έτσι μπορούν να ενισχύσουν το μέτωπο του κόσμου της εργασίας στη μεγάλη μάχη για ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχουν την Πέμπτη, 6 Μαΐου, στις απεργιακές κινητοποιήσεις – συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.

Δίνουμε τη μάχη των μαχών.

Θα την κερδίσουμε.

Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.