ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και τώρα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Πιερίας να μπει μπροστά για την οργάνωση του αγώνα του κλάδου μας

 

 

 

ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Συνάδελφοι-ες, η κυβέρνηση της ΝΔ δε βλέπει την ώρα να ικανοποιήσει τις ορέξεις των μεγάλων εργοδοτών για περαιτέρω ξεζούμισμα των εργαζομένων. Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας σχεδιάζουν να δώσουν τη χαριστική βολή στην απορρύθμιση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, και να τον διευθετήσουν με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, ξηλώνοντας ένα-ένα οτι εργασιακό δικαίωμα μας έχει μείνει.

Με φερετζέ την ψηφιακή κάρτα καταργούν το 8ωρο, 101 χρόνια μετά την κατοχύρωσή  του στην Ελλάδα. Αυξάνεται η υπερωριακή απασχόληση και καταργείται σχεδόν σε όλους τους κλάδους η Κυριακάτικη αργία. Ποιανού άραγε επιθυμία είναι το απλήρωτο 10ωρο και 12 ωρό και η ανταλλαγή του με ρεπό;

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ μας υποδεικνύει το πώς θα διαμαρτυρόμαστε κάνοντας ωμή  παρέμβαση στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων, βάζοντας στο χέρι ακόμα και το απεργιακό δικαίωμα. Συνεχίζοντας από εκεί  που το άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύουν το νομικό οπλοστάσιο που βάζει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στο μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-ες, εμείς, οι καμαριέρες, οι μπουφετζήδες, οι σερβιτόροι, οι ντελιβεράδες και όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει σκληρή δουλειά και εξαντλητικά ωράρια ήλιο με ήλιο προκειμένου να ‘’βάλουμε πλάτη’’ για να σωθούν οι επιχειρήσεις. Γνωρίζουμε καλά οτι οι δυνάμεις μας δεν αναπληρώνονται με ένα ρεπό σε βάθος εξαμήνου. Γνωρίζουμε καλά οτι το θαύμα του τουρισμού χτίζεται με το δικό μας ιδρώτα.

Κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στα κοράκια του μεγάλου κεφαλαίου να χτίσουν την ανάπτυξή τους πάνω στα συντρίμμια μας. Αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα που μας οδηγεί στη σύγχρονη σκλαβιά δε θα επιτρέψουμε να περάσει!

Εμείς οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό πρέπει τώρα να ενώσουμε  τις  δυνάμεις μας, να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και να στείλουμε την κυβέρνηση να ‘’μαζέψει έλιές’’… Να γυρίσουμε την πλάτη στις ξεπουλημένες  συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και στη ΓΣΕΕ  και να οργανώσουμε τα αγωνιστικά μας βήματα έτσι ώστε να οικοδομήσουμε ισχυρό εργατικό μέτωπο ενάντια σε όσους μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Εδώ και τώρα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Πιερίας να μπει μπροστά για την οργάνωση του αγώνα του κλάδου μας. Να καλέσει Γενική Συνέλευση όπου θα συζηττήσουμε και θα σχεδιάσουμε την απεργιακή μας απάντηση όταν τολμήσουν να φέρουν για ψήφιση στη Βουλή το τερατούργημα με τις ανατροπές του αιώνα.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.