Χαλκιδική: 87+9=96

Πιερία: 13+1=14

η ανακοίνωση των φετινών “Γαλάζιων Σημαιών” (για παραλίες, μαρίνες και τουριστικά σκάφη) έβγαλε πρώτη στην Ελλάδα την ΠΕ Χαλκιδικής – 14 στην Πιερία, 8 στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, 6 στο Δήμο Κατερίνης- “και του χρόνου”

 

 

 

 

Στους αριθμούς των “Γαλάζιων Σημαιών” του 2021 των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, προσθέστε 8 Σημαίες για μαρίνες και 1 για τουριστικό σκάφος στην ΠΕ Χαλκιδικής και 1 σημαία για μαρίνα (Πλαταμώνα) στην ΠΕ Πιερίας.

 

Γαλάζια Σημαία 2021 – Κατάλογος βραβευμένων ακτών, μαρινών και σκαφών(κλικ εδώ)

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2021

Πεντακόσιες Σαράντα Πέντε (545) ελληνικές ακτές, δεκαέξι (16) μαρίνες και έξι (6) τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”2η η Ελλάδα Παγκοσμίως

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας). Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έγινε φέτος διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό:

Ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κος Κωνσταντίνος Αραβώσης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κος Γρηγόρης Τάσιος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κος Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, κος Σταύρος Κατσικάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Και φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από την ΕΕΠΦ τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.