Δεν υποστηρίζουμε αίτημα,

διευκρινίσεις θέλουμε

η “Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας” για την γέφυρα των λαρισαικοπιερικών στεναγμών και των πολλών αμαρτιών -πριν καν κατασκευαστεί

 

 

 

 

 

Το τοπικό “γεφύρι της Άρτας”-γέφυρα στο Παπαπούλι απασχολεί αυτή την ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά την ερώτηση που κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” (ΚΚΕ) και οι σύμβουλοί της για “τη μη κατασκευή γέφυρας που θα συνδέσει τους παραλιακούς οικισμούς Καστρί Λουτρό του Ν. Λάρισας με τους Νέους Πόρους Πιερίας” και εισηγητή τον επικεφαλής της παράταξης, Αναστάσιο Τσιαπλέ.

Η διατύπωση της ερώτησης -”για τη μη κατασκευή”- και η πρωτοφανής δημοσιότητα που πήρε η κατάθεσή της από τον Τύπο της Λάρισας, δημιούργησε ερωτηματικά σχετικά με τον αν η συγκεκριμένη παράταξη προκρίνει και υποστηρίζει το έργο που έχει διχάσει τους πάντες και σε όλα τα επίπεδα. Όπως διευκρίνισε με δήλωσή του στην Ε τ Ο ο κος Τσιαπλές, “η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας δεν υιοθετεί κανένα αίτημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής, αλλά κατέθεσε την ερώτηση προκειμένου να διευκρινιστεί από την διοίκηση της Περιφέρειας -και πιθανώς και τα υπηρεσιακά στελέχη- αν πράγματι καθυστερεί η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρόταση και αν ναι, γιατί. “Είναι τεχνικοί οι λόγοι; νομικοί; προστασίας του περιβάλλοντος; πολιτικής πρόθεσης; Γινόμαστε δέκτες αλληλοσυγκρουόμενων στοιχείων και είναι ώρα να διευκρινιστούν τα πραγματικά γεγονότα και οι διαδόσεις”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τον “στραγγαλισμό” του μοναδικού στην Ελλάδα οικοτουριστικού πάρκου “Τηθύς” στον υγροβιότοπο Παπαπούλι των Ν. Πόρων, από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και την ψήφιση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη-Μητσοτάκη που επιτρέπει χωροθέτηση έργων ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές, η όρεξη όσων -σε Πιερία και Λάρισα- προωθούν το συγκεκριμένο παράλογο και καταστροφικό έργο, με το πρόσχημα της συντομότερης σύνδεσης Ν. Πόρων-Μεσάγγαλων, “άνοιξε” και προχωορύν τώρα σε μία οργανωμένη και τελική εφόρμηση, προκειμένου να “φυτέψουν” μια αχρείαστη γέφυρα και να καταργήσουν έναν βιότοπο που συμβάλλει τα μέγιστα στην ιχθυογένεση στο Θερμαϊκό. Ήδη, η ύπαρξή του και η λειτουργία του υπονομεύεται από την γειτνίαση με την “πρωτεύουσα των τροχοσπιτουπόλεων”. Υπενθυμίζεται ότι ο υγροβιότοπος εμφανίζεται να μην υπέχει καμία προστασία στην επικράτεια και τις υπηρεσίες της Λάρισας/Θεσσαλίας!!!

 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση για κατασκευή της γέφυρας που θα συνδέσει Καστρί-Λουτρό με Νέους Πόρους