Επιτέλους ! ! !

μια ...ξεκάθαρη απάντηση για την γέφυρα

διά στόματος Αγοραστού

 

 

 

 

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στην συνεδρίασή του της 19ης.5.2021, ασχολήθηκε με το “θέμα” της γέφυρας των θεσσαλομακεδονικών στεναγμών, της γέφυρας που συγκεκριμένοι αιρετοί και ιδιώτες επιθυμούν να “φυτέψουν” στην καρδιά ενός σημαντικού βιότοπου, στο Παπαπούλι των Νέων Πόρων (Πιερίας, Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δήμου Δίου-Ολύμπου).

Το μέγα παραμύθι της παραμεθορίου Πιερίας-Λάρισας έφτασε να απασχολήσει το σώμα κατόπιν επερώτησης της “Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας” που πόρρω απείχε απ’ το να χαρακτηριστεί ύποπτη (για την αυτοδιοικητική παράταξη του ΚΚΕ), αφού τα ΜΜΕ της Λάρισας που την προέβαλαν, αλλά και το κείμενο της ίδιας της επερώτησης, θα μπορούσαν να εκληφθούν ως υιοθέτηση του αιτήματος για κατασκευή της γέφυρας, με κάθε τρόπο, κόστος και επιπτώσεις. Τελικά, η παράταξη διευκρίνισε ότι την κατέθεσε προκειμένου να διευκρινιστεί -επιτέλους, μετά πολλά χρόνια, πολλές συσκέψεις, πολλές διακηρύξεις και ακόμη περισσότερες υποσχέσεις- ο λόγος ή οι λόγοι που διατηρούν το έργο στην κατηγορία των ανέφικτων, παρά τις προθέσεις πολλών ισχυρών.

Δείτε τι απάντησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προκάτοχος του Απόστολου Τζιτζικώστα στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και εξίσου υποστηρικτής της φοβερής γέφυρας, Κώστας Αγοραστός. Και γιατί … “οι Κατερινιώτες θέλουν να ‘ρθούν σε μας…”.

Η Ε τ Ο παρακολουθεί το θέμα της γέφυρας στο Παπαπούλι και θα επανέλθει άμεσα με αποκαλύψεις που αφορούν και το ιστορικό της υπόθεσης, αλλά και το παρόν και το μέλλον που επιφυλάσσουν αυτοί που γνωρίζουν το ισχυρό αλλοδαπό ενδιαφέρον για τις παραθαλάσσιες εκτάσεις μεταξύ Νέων Πόρων και Μεσάγγαλων. Προς το παρόν, θα επισημάνει μόνο ότι ο υδροβιότοπος Παπαπούλι είναι προστατευόμενη περιοχή και αν η ΠΕ Λάρισας, ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν το γνωρίζουν και δεν το έχουν καταγράψει στα κατάστιχά τους, ας ρωτήσουν να πληροφορηθούν αν τα σύνορά τους είναι στεγανά σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους και συνθήκες. Κι ότι πράγματι, ο πρόσφατος περιβαλλοντοκτόνος νόμος Μητσοτάκη-Χατζηδάκη δίνει την ευχέρεια να γίνουν έργα ασύμβατα με προστατευόμενες περιοχές, …σε προστατευόμενες περιοχές, γεγονός που ξεσηκώνει ολοένα και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με τις προθέσεις των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Δείτε το και πείτε μας αν “βγάλατε άκρη” και αν ναι, πείτε το και σε μας…