Προβληθήκαμε

CONNECT Tourism & Travel Event

Benvenuti in Grecia

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

 O Δήμος Δίου-Ολύμπου προβλήθηκε στις εκθέσεις τουρισμού «CONNECT Tourism & Travel Event» και «Benvenuti in Grecia»

O Δήμος Δίου-Ολύμπου συνεχίζει δυναμικά την εξωστρέφεια και την προβολή του διεθνώς, μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις τουρισμού. Συμμετείχε, ως προορισμός, στην ψηφιακή έκθεση «CONNECT Tourism & Travel Event», που διοργανώθηκε από το Thessaloniki Convention Bureau και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 11 και 12 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της έκθεσης, η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στον «Εναλλακτικό Τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία», όπου ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανέδειξε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες–buyers την εύκολη πρόσβαση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», τις υποδομές αλλά και την πληθώρα επιλογών και εναλλακτικών εμπειριών, που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης στην περιοχή. Τον Δήμο εκπροσώπησε, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Τουρισμού Γιώργου Καραλή, στέλεχος της WiseRamSA, συνεργάτης του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. To ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν την περιοχή και τον Όλυμπο και επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ταξίδια εξοικείωσης, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου προβλήθηκε και μέσω της έκθεσης που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ιταλίας «Benvenuti in Grecia». Ο ΕΟΤ φιλοξένησε στο ψηφιακό του περίπτερο την περιοχή της Ολυμπιακή Ριβιέρας, προβάλλοντας βίντεο, παρουσιάσεις αλλά και την αγγλική τουριστική σελίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Τον προορισμό εκπροσώπησε η σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα τουρισμού, Ευαγγελία Ξυπτερά.

«Ο τόπος μας τοποθετείται δυναμικά σε όλα τα φόρουμ και τις διεθνείς εκθέσεις, έτσι ώστε η επανεκκίνηση του τουρισμού να μας βρει έτοιμους στην πρώτη γραμμή, για να υποδεχτούμε επισκέπτες από τις παραδοσιακές μας αλλά και νέες αγορές. Σχεδιάζουμε στρατηγικά, μεθοδικά και συνεργατικά με όλους μας τους εταίρους την επόμενη, καλύτερη τουριστικά μέρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου ως τουριστικό προορισμό» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δίου-Ολύμπου Γιώργος Καραλής.

 

 

 

21/05/2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιο κοντά στην ιταλική τουριστική αγορά με τη συμμετοχή της στο workshop Benvenuti in Grecia”

          Σε μια ακόμη σημαντική εκδήλωση με στόχο την προσέλκυση της ιταλικής τουριστικής αγοράς έλαβε μέρος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  Πρόκειται για το workshop με τίτλο “Benvenuti in Grecia” (δηλ. “Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα”) που διοργάνωσε  διαδικτυακά το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία.                                                                                            

          Το τριήμερο workshop πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Μαΐου  2021 μέσω μιας σύγχρονης και ιδιαίτερα λειτουργικής διαδικτυακής πλατφόρμας,  όπου  κάθε εκθέτης δημιούργησε τον δικό του χώρο σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας.

          Κατά το τριήμερο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δεκάδες B2B συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Ιταλίας, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να αναζητηθούν περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας. Στη στοχευμένη παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Μαΐου, προβλήθηκαν όλα τα τουριστικά  πλεονεκτήματα της περιοχής με προμετωπίδα την πόλη της Θεσσαλονίκης.

          «Με τη Θεσσαλονίκη να συνδέεται αεροπορικώς με πέντε Ιταλικές πόλεις  (Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη, Τρεβίζο, Μπολόνια),  η συγκεκριμένη τουριστική αγορά έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλη την Περιφέρεια μας. Γι’ αυτό και συμμετέχουμε, στοχευμένα και πάντα καλά προετοιμασμένοι, σε κάθε σημαντικό  event  που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Στόχος μας παραμένει πάντα ο τουρισμός 365 μέρες, καθώς η Κεντρική Μακεδονία έχει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα για να τον πετύχει» δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

 

 

 

*workshop= εργαστήριο, σεμινάριο