L I V E η συνεδρίαση

του Δημοτικού Συμβουλίου μας

τ ώ ρ α – με τηλεδιάσκεψη (και με υπότιτλους για καλύτερη παρακολούθηση)

 

 

 

 

Δείτε την αποψινή τηλε-συνεδρίαση σε απ’ ευθείας αναμετάδοση-live streaming

 

 

Η συνεδρίαση άρχισε με απόντες τους/τις: Κουριάτη, Τσιμήτρη, Δαδούλη, Δημητριάδη, Μυλωνέρο και Κεχαγιά. Επίσης, συνεχίζουν να απέχουν από την συνεδρίαση οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, πλην Κυριακάκη (Λιτοχώρου). Μέχρι στιγμής, φαίνεται να μην μετέχει στην συνεδρίαση νομικός σύμβουλος του Δήμου, αν και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και το θέμα της κατασκήνωσης της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, στην Λεπτοκαρυά. Έτσι, λόγω και των απουσιών των Δαδούλη και Μυλωνέρου, μόνος νομικός παρών στην συζήτηση θα είναι ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτεσυης, Κων. Δημόπουλος.

Αποσύρθηκαν

  • το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης (αίτηση της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης), προκειμένου η αιτούσα να προετοιμαστεί καλύτερα και να μετέχει στην συζήτηση του θέματος, όταν γίνει
  • και το 15ο θέμα, λόγω λάθους τοπογραφικού σχεδίου (λάθος περιοχή) που εισηγήθηκε η τοπική κοινότητα.

Στην ενημέρωσή του προς το σώμα, ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος ευχήθηκε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει κανονικά και δια ζώσης, σε πραγματικό χώρο και όχι με τηλε-διάσκεψη.

Στις 7.50μμ, η συνεδρίαση βρισκόταν στην διαδικασία απάντησης από τον δήμαρχο των ερωτήσεων που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Καμία ερώτηση για ενημέρωση του σώματος δεν υπήρξε από την διοικούσα παράταξη (ως συνήθως) και σήμερα και καμία από την συμπολιτευόμενη παράταξη του Στέργιου Φαρμάκη.

Στις 8.05μμ, η συνεδρίαση πέρασε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και στη συζήτηση του 1ου θέματος (για την μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και θέμα σχετικό με την κατασκήνωσή της στην Λεπτοκαρυά) μετέχει και η νομική σύμβουλος του Δήμου, δικηγόρος Αθηνά Χατζή.

Μία ώρα μετά, η συζήτηση του θέματος κινείται σε υψηλούς τόνους, η νομική σύμβουλος του Δήμου υπερασπίζεται και την εισήγηση της για το θέμα και όσα έπραξε τα προηγούμενα χρόνια γι’ αυτό, βάλλοντας χωρίς όρια κατά “πρώην δημάρχου που όλοι γνωρίζουν ότι έχει κάποια εμμονή εναντίον μου”. Σε ότι αφορά την εισήγησή της, τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν συμφωνούν και πρέπει ο Δήμος να συνεχίσει την ένδικη προσπάθεια για δικαστική απόφαση υπέρ των συμφερόντων του. Σε ότι αφορά την ιστορία του θέματος, ο Στέργιος Φαρμάκης ζήτησε ήδη να γίνει εσωτερική έρευνα και να εξεταστούν οι χειρισμοί όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Απαντώντας σε όσα δήλωσαν και ρώτησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και με την απαράδεκτη ανοχή του προέδρου του σώματος και του δημάρχου, η νομική σύμβουλος του Δήμου ξεπέρασε κάθε και όλα τα όρια και προσέβαλε κατά μόνας και ομοθυμαδόν τους δημοτικούς συμβούλους, σε κάθε και όλα τα επίπεδα… Η κορύφωση του εξευτελισμού αιρετών προσώπων, υπηρεσιακών συναδέλφων της και της διαδικασία συνεχίζει να συντελείται από την νομική σύμβουλο, ενώ ο κύβος έχει ήδη ριχτεί και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της δικστικής προσφυγής, αντίθετα με την εισήγηση της Αθηνάς Χατζή.

Στις 10μμ ακριβώς, η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν κόλαφος για την νομική σύμβουλο του Δήμου -ακριβώς γιατί επέμεινε τόσο πολύ στην εισήγηση, την αυθεντία της και την προσπάθειά της να πείσει το σώμα-: ομόφωνα υπέρ της εξάντλησης των νομικών μέσων και διαδικασιών.