Ξενάγηση Γερμανών δημοσιογράφων

στις ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου

και τον γαστρονομικό πλούτο της παρολύμπιας περιοχής

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

Ξενάγηση Γερμανών δημοσιογράφων στις ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου

και τον γαστρονομικό πλούτο της παρολύμπιας περιοχής

 

Ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, συγκεκριμένα από τη γερμανική καθημερινή εφημερίδα «Berliner Tagesspiegel», από το γαστρονομικό πολιτιστικό περιοδικό «Effilee Magazine» και από μία από τις σημαντικότερες καθημερινές εφημερίδες της Γερμανίας, την «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Οι δημοσιογράφοι, που εξειδικεύονται στο τουριστικό και γαστρονομικό ρεπορτάζ είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο προβολής του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό, να ζήσουν από κοντά τις ατμοσφαιρικές ακτές Ολύμπου και να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειεας, εκλεκτά τοπικά εδέσματα και διεθνώς αναγνωρίσιμα κρασιά της Πιερίας.

Τους καλεσμένους συνόδεψε κατά την περιήγησή τους στις παραθαλάσσιες και ορεινές ομορφιές του Δήμου Δίου-Ολύμπου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δίου-Ολύμπου Γιώργος Καραλής, ενώ υπεύθυνη για τον συντονισμό του ταξιδιού ήταν η εταιρεία «Wise Ram S.A.», Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Μεταξύ των γαστρονομικών θησαυρών του τόπου μας, που ανακάλυψαν και γεύτηκαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι ήταν τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής στους απέραντους αμπελώνες, οι ακτινιδιοκαλλιέργειες, μέλι και τσίπουρο Ολύμπου αλλά και τη γαρίδα Πλαταμώνα.

Ξεναγήθηκαν με ταχύπλοο σκάφος, από το λιμάνι του Πλαταμώνα έως το λιμάνι της Γρίτσας, διαπιστώνοντας την καθαρότητα των ακτών του Ολύμπου, ενώ απόλαυσαν την καθηλωτική θέα από τη θάλασσα προς το μυθικό βουνό.

Παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας, οι εκλεκτοί καλεσμένοι του Δήμου, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την δύναμη του τοπίου, δηλώνοντας ότι ευχαριστήθηκαν τόσο την περιοχή, όσο και την τοπική γαστρονομία, ενώ θα ακολουθήσει η μεταφορά της ανεπανάληπτης αυτής εμπειρίας στο γερμανικό αναγνωστικό κοινό.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, έχοντας ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης του την εξωστρέφεια και προβολή του Δήμου σε όλο τον πλανήτη, επιχειρεί με στρατηγικά μελετημένες δράσεις προβολής, να καταστήσει σαφές πως ο Δήμος Δίου-Ολύμπου (ακτές Ολύμπου, παραδοσιακοί οικισμοί και η ευρύτερη παρολύμπια περιοχή) αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό, για επίσκεψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς προσφέρει προς ανακάλυψη μία πληθώρα ενδιαφέροντων στοιχείων (π.χ. μορφές εναλλακτικού τουρισμού).

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί την ομάδα των Γερμανών δημοσιογράφων για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας και τον πλούτο που έχει να προσφέρει.