Η Κυπριακή Δημοκρατία ψήφισε

τους βουλευτές της

σχεδόν ισοπαλία ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δείχνουν τα exit polls – νίκη του ΔΗΣΥ οι πρώτες εκτιμήσεις δημοσιογράφων και αναλυτών

 

 

 

 

 

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, σήμερα 30.05.2021, πρώτο θέμα ήταν η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της  Τουρκίας στην Ελλάδα και τελευταίο, οι σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο. Οι εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία έγιναν σήμερα υπό το βάρος σοβαρών καταγγελιών για σοβαρά σκάνδαλα, τις εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο, τον συνεχιζόμενο εκτροχιασμό του καθεστώτος Ερντογάν σε ότι αφορά και την Κύπρο και την αποτυχία των πρόσφατων προσπαθειών για δημιουργία διαδικασίας για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Τα Exit Polls των τηλεοπτικών καναλιών, ιδιωτικών και ΡΙΚ, περιγράφουν σχεδόν ισόπαλους τους αιώνιους μονομάχους ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, με ποσοστά μεταξύ 23 και 28% και οκτώ μικρότερα κόμματα να καταγράφουν επιτυχία μεταξύ 2 ως 12%. Υψηλότατα ποσοστά κατέγραψε και η αποχή από τις εκλογές.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, έκλεισαν για μια ώρα το μεσημέρι (12-1μμ) και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα, οπότε και ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εντολή για καταμέτρηση του αποτελέσματος και παρουσιάστηκαν τα exit polls.

 

 

 

LIVE/Βουλευτικές Εκλογές 2021:
Στο 56,7% η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι τις 17:00

 

 

Κυπριακές βουλευτικές εκλογές 2021