Αρκεί να κληθούν…

αν και όποτε συζητάται θέμα της κοινότητάς τους

αν πάλι κληθούν, αλλά δεν έρθουν… η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άκυρη

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας -του Στράτου Κυριακάκη εξαιρουμένου- έχουν απαξιώσει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο, απουσιάζοντας μόνιμα από τις συνεδριάσεις του σώματος, ακόμη και τις τηλεσυνεδριάσεις που δεν απαιτούν και μετακινήσεις στην έδρα του Δήμου. Το θέμα θίγεται …κάπως, ευκαιρίας δοθείσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρόσφατα ακούστηκε από την διοίκηση ότι θα το εξετάσει. Τώρα. 20 και πλέον μήνες μετά την ανάδειξή τους.

Και φυσικά, το θέμα δεν είναι τα όρια του νόμου και τι αυτός επιβάλλει, αλλά το πως εννοούν το ρόλο τους όλοι οι αυτοί που διεκδίκησαν την εκλογή τους και έκτοτε δεν μάθαμε ούτε τα πρόσωπά τους. Θέμα που πρέπει να ελεγχθεί είναι και το αν σ’ αυτούς τους 20 μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για τοπική κοινότητα, ΧΩΡΙΣ την συμμετοχή στην συνεδρίαση και την ψήφο του τοπικού προέδρου.

Γιατί αν δει κανείς τι λέει ο νόμος του 2018 και μια σχετική εγκύκλιος του 2019, οι πρόεδροι δεν έχουν καμία υποχρέωση. Πρέπει να καλούνται σε συνεδρίαση στην οποία θα συζητηθεί θέμα που αφορά την κοινότητά τους, αν δεν προσέλθουν η απόφαση είναι άκυρη και αυτή είναι η μόνη πίεση που ασκεί ο νόμος, προκειμένου οι πρόεδροι να προσέρχονται στις συνεδριάσεις του ανωτάτου οργάνου διοίκησής μας. Στην ουσία, οι πρόεδροι δεν έχουν καμία υποχρέωση να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αν ΔΕΝ πρόκειται να συζητηθεί θέμα που αφορά την κοινότητά τους.

Φυσικά, όλα αυτά αλλάζουν και βελτιώνονται με τον νόμο που κατάργησε σήμερα την απλή αναλογική και τα όσα προβλέπει για την “Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών”, για τον οποίο, όλα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος συμφωνούν ότι διορθώνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σχετικά μετην Αυτοδιοίκησή μας. Και την καταστροφική απλή αναλογική…

top pr ΨΠΛΕ465ΧΘ7-35Ω

leit top koin egk88_21082019