Αύριο απεργούμε

για τα ως χθες αυτονόητα

κατά του νέου παραλογισμού Μητσοτάκη-Χατζηδάκη

 

 

 

adedy10621strike

 

 

sepe strike 10621

 

 

Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δούλοι … για το καλό μας;

Οι καλόγεροι του μεσαίωνα βάφτιζαν το κρέας «ψάρι» για να ξεφεύγουν από τους κανόνες της νηστείας, η σημερινή κυβέρνηση βαφτίζει το ψάρι «κρέας» για να κοροϊδέψει εκατομμύρια εργαζόμενους, άνεργους και μικροεπιχειρηματίες.

Όσο όμως κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να κρύψει ότι το νέο της νομοσχέδιο για τα εργασιακά είναι ένα τεράστιο δώρο στους μεγαλοεργοδότες χορηγούς της και μια βέβαιη, ολέθρια καταστροφή του κόσμου της εργασίας.

Όσο κι αν, χωρίς ντροπή και με περίσσεια κουτοπονηριά, βαφτίζει «εκσυγχρονισμό» τον εργασιακό μεσαίωνα που σχεδιάζει, δεν μπορεί να κρύψει ότι μόνο «το καλό των εργαζομένων» δεν έχει κατά νου.

Όσο κι αν κάνει κανείς λάστιχο τη λογική, δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι «για το καλό» των εργαζομένων η επιβολή της δεκάωρης εργασίας με ατομική σύμβαση και μείωση των αποδοχών, το «σπαστό» ωράριο στη μερική απασχόληση, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η «αναγκαστική» άδεια στον εργαζόμενο και οι ανεξέλεγκτες απολύσεις που «θωρακίζονται» με την απαγόρευση και την ποινικοποίηση των απεργιών.

Όσο κι αν λαϊκίζει ασύστολα η κυβέρνηση για τα ανύπαρκτα «οφέλη» του νομοσχεδίου, τη νύφη θα την πληρώσουν τόσο οι εργαζόμενοι, που θα δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας με μειωμένες αποδοχές, όσο και οι άνεργοι, που περιμένουν στην ουρά για να προσληφθούν κι άλλο τόσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο εμπορικός κόσμος που περιμένουν  με αγωνία και απόγνωση να βγούμε από την κρίση της πανδημίας για να δουν αύξηση της κατανάλωσης και τόνωση της ρευστότητας.

Γι΄ αυτό την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, ο κόσμος της εργασίας θα βρίσκεται στους δρόμους. Για να μην επιτρέψει την ψήφιση του βάρβαρου αυτού νομοσχεδίου, που απειλεί την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Γι΄ αυτό εργαζόμενοι, άνεργοι και μικροεπιχειρηματίες της Πιερίας πρέπει την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, να δηλώσουν όλοι «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στις 10.30 το πρωί.

Για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που μεροληπτούν υπέρ των λίγων και περιφρονούν την πλειοψηφία.

Αρκετές οδυνηρές θυσίες κάναμε οι πολλοί, δεν μπορεί η ανταμοιβή μας να είναι η μετατροπή της χώρας σε μια αγορά φθηνής, ελαστικής εργασίας, χωρίς δικαιώματα.