Τα ΔΣ αλλάζουνε,

κι οι στόχοι ίδιοι μένουν...

νέο ΔΣ για τον ΠΟΤΑΠ με 13 -φτου σκόρδα- μέλη – πρόεδρος Τσιτλακίδης, αντιπρόεδρος Καραλής

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκροτήθηκε σε σώμα
το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

 

Το μεσημέρι της Τρίτης 8 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του  Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και την κατανομή θέσεων και αξιωμάτων κατά τα προβλεπόμενα στα σχετικά άρθρα του Καταστατικού του.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου κ. Χρήστος Τσινίκος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης κα Μαρία Τερζίδου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής, ο κ. Βασίλειος Δήμου και η κα Ειρήνη Τσαγκαλίδου από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο κ. Στέλιος Ούζας και η κα Αφροδίτη  Μπέλλου από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ο κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης από την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας, ο κ. Κων/νος Σιμόπουλος από την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας και η κα Αναστασία  Μποστανίτη από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου.

Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. εξελέγη ομόφωνα ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ενώ κατανεμήθηκαν ομόφωνα και οι παρακάτω αρμοδιότητες σε κάποια από τα δεκατρία μέλη του νέου Δ.Σ., και πιο συγκεκριμένα:

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Καραλής

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης

Γενικός Γραμματέας: Νίκος Λαλούμης

Οικονομικός Διαχειριστής: Στέλιος Ούζας

Εντεταλμένη Σύμβουλος Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού: Αναστασία Μποστανίτη

Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημόσιων  Σχέσεων:  Αφροδίτη Μπέλλου

Εντεταλμένη Σύμβουλος Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού:

Ειρήνη Τσαγκαλίδου

Εκτελεστικός Συντονιστής: Βασίλειος Δήμου

Ήδη κατά την προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Π.Ο.Τ.Α.Π. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου, οπότε και διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου είχε αναφερθεί στην προώθηση και ανάδειξη του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της Πιερίας μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και η ίδια: «Ο στόχος όλων μας είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πιερίας και ως Περιφερειακή Αρχή ενεργούμε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του Π.Ο.Τ.Α.Π. αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της Πιερίας».

Μετά την κατανομή των αξιωμάτων έλαβε χώρα διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των νεοεκλεγέντων μελών του Δ.Σ. και οριοθετήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναπτύξει ο Π.Ο.Τ.Α.Π. για την καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο νέος Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης αφού ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την τιμητική αυτή εκλογή, έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων και των στόχων του Π.Ο.Τ.Α.Π. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Οργανισμός οφείλει άμεσα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στα τουριστικά πράγματα του τόπου, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση του πιερικού τουριστικού προϊόντος, τη διαχείριση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και τη διερεύνηση εισόδου σε νέες, καθώς και τον εμπλουτισμό συναφών δράσεων, πάντα σε αγαστή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.