Δώσε Αίμα

Κράτα τον κόσμο ζωντανό

Η Αιμοδοσία του Γ.Ν. Κατερίνης καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες του νομού να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να προσφέρουν αίμα συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2021, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ.

 

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δυο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα που έχει.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι:

«Δώσε Αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό»

 

 Το μήνυμα εστιάζει στην ενέργεια που φέρνουν οι νέοι στις κοινότητες που ζουν και επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές αιμοδότες κρατούν τον κόσμο ζωντανό. Ακολουθώντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προβάλλει τη συστηματική και όχι μόνο σε περιόδους κρίσης ανάγκη για αίμα και προωθεί την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας σε αίμα από 100% εθελοντική αιμοδοσία.

Τη φετινή χρονιά λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, δεν επιτρέπονται ιδιαίτερες εορταστικές εκδηλώσεις. Περισσότερο όμως από κάθε άλλη χρονιά, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, σε όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη τους, στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, έδειξαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, την ευαισθησία και ευσυνειδησία τους, στηρίζοντας και τους συνανθρώπους μας που τους είχαν ανάγκη και το σύστημα υγείας.

Η Αιμοδοσία του Γ.Ν. Κατερίνης καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες του νομού να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να προσφέρουν αίμα συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό.

 

Τόπος : Τμήμα Αιμοδοσίας. Εγκαταστάσεις νέου Γ.Ν. Κατερίνης.

Ημέρα : Δευτέρα 14/06/2021, ώρες : 08.30-13.30 και 18.00-20.00.

 

Σας περιμένουμε.

 

  Τμ. Αιμοδοσίας Γ.Ν. Κατερίνης                                                               O Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης

                                  Η Διευθύντρια

   Παπαδοπούλου Μαργαρίτα                                                                          Γεώργιος Χατζηγεωργίου