Ευχές για τις πανελλήνιες

που αρχίζουν αύριο

και πάλι εν μέσω πανδημίας

 

 

 

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:
Μήνυμα της βουλευτή Πιερίας της ΝΔ προς τους υποψήφιους μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Η φετινή σχολική  χρονιά ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες με τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου οι εξετάσεις αποτελούν την κορύφωση μιας προσπάθειας, η οποία πέρα από τη συστηματική μελέτη, απαιτούσε φέτος και την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συνθηκών που επέβαλε στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην καθημερινότητά μας η πανδημία.
Και μόνο για αυτούς τους λόγους, οι υποψήφιοι είναι ήδη νικητές, γιατί έκαναν τον αγώνα τους με υπομονή και αισιοδοξία απέναντι σε πρωτοφανείς για όλους συνθήκες.
Με αυτοπεποίθηση και δύναμη ψυχής θα δώσουν τα παιδιά μας κι αυτές τις εξετάσεις, γνωρίζοντας πως τα έχουν καταφέρει στα δύσκολα, οπότε μπορούν με σιγουριά να αντιμετωπίσουν κάθε αντιξοότητα και να αδράξουν τις ευκαιρίες που θα τους φέρει η ζωή. Οι εξετάσεις είναι μόνο ένα βήμα, το μέλλον είναι μπροστά τους.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία και να είναι βέβαιοι ότι με πίστη στο Θεό και στις δυνάμεις τους θα επιτύχουν τους στόχους τους  και θα πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους υποψηφίους μαθητές και σε όλες τις υποψήφιες μαθήτριες του νομού μας καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τους!

Για μία ακόμη χρονιά η νεολαία μας, η σχολική κοινότητα, βρέθηκε αντιμέτωπη με δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας. Η δια ζώσης διδασκαλία αντικαταστάθηκε για αρκετό καιρό από την τηλεκπαίδευση και η διαδικασία αυτή αποδείχθηκε αρκετά προβληματική και για τα σχολεία της περιφέρειας λόγω του ασταθούς δικτύου επικοινωνίας και του ελλιπούς εξοπλισμού εκπαιδευτικών και μαθητών – μαθητριών.

Εκτός αυτού φέτος δυστυχώς ψηφίστηκε και η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Μέτρο άδικο και τιμωρητικό, που στερεί από τα δημόσια πανεπιστήμια περίπου 25.000 υποψηφίους και υποψήφιες.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μάχεται ενάντια σε κάθε νομοθέτημα που ταλαιπωρεί τους μαθητές και τις οικογένειές τους και δημιουργεί ανισότητες στην  πρόσβαση όλων των υποψηφίων στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στον τομέα της Παιδείας κι Εκπαίδευσηςη οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να προσφέρει απλόχερα ευκαιρίες και όχι να θέτει φραγμούς. Πρέπει επίσης να δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε η Επιτυχία, η Πρόοδος, η Μόρφωση να είναι προνόμιο για τα παιδιά όλων των οικογενειών και όχι λίγων και συγκεκριμένων.

Καλό κουράγιο,

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, σε όλες τις μαθήτριες!!!

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Εκπαιδευτικός – Βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ)

 

 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές,

Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, σας εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη, αυτοπεποίθηση και καλή επιτυχία.

Η συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα σημαντική και θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία.Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα την καθορίσει και για τον λόγο αυτό χρειάζεται να προσπαθήσετε με ψυχραιμία και δίχως άγχος. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο και θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες στη ζωή σας που θα έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Πιστέψτε στον εαυτό σας και με «όπλα» τις γνώσεις σας και την παιδεία που σας έχουν προσφέρει η οικογένειά σας και οι εκπαιδευτικοί σας, αλλά και με πίστη στον εαυτό σας, ελπίδα και θετική σκέψη αγωνιστείτε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Καλή δύναμη εύχομαι, επίσης, στους γονείς σας που μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες σας, βρίσκονται πάντα δίπλα σας και προσπαθούν με αγάπη να σας συμπαρασταθούν και να σας εμψυχώσουν. Αλλά και στους εκπαιδευτικούς που με συνέπεια και υπευθυνότητα σας προσέφεραν τα εφόδια και τις γνώσεις για να φτάσετε ως εδώ και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιτυχή και ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Καλή επιτυχία σε όλους. Η σκέψη κι οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

 

 

Μήνυμα Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Με τη σκέψη μου στις μαθήτριες και στους μαθητές του Δήμου μας, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων. Ο Δήμος Κατερίνης, προκειμένου να διευκολύνει εκπαιδευτικούς και μαθητές, έθεσε και φέτος ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας στα σχολεία, ενώ βρίσκεται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων.

Η μαραθώνια προσπάθεια των παιδιών μας, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, οδεύει στην τελική ευθεία. Με οδηγό την ψυχραιμία και τη διαύγεια εύχομαι από καρδιάς, η έναρξη των εξετάσεων να σηματοδοτήσει και μία αφετηρία, που θα ανοίξει το δρόμο σε έναν ευρύ κύκλο νέων αναζητήσεων και οριζόντων.

Το ταξίδι βέβαια, για την πραγμάτωση των στόχων δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η ζωή ανοίγεται μπροστά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα σας. Κόποι, όνειρα και κυρίως πολλές μάχες, σας περιμένουν να τις δώσετε και να τις κερδίσετε.

Οι ευχές όλων μας, σας συνοδεύουν.

Καλή επιτυχία!

 

Κώστας Κουκοδήμος

Δήμαρχος Κατερίνης

 

 

Μήνυμα του Θανάση Λιακόπουλου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείου στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σηματοδοτεί έναν ακόμη αγώνα των νέων μας στο στίβο των επιδιώξεων για ένα καλύτερο αύριο.
Η προσπάθεια για την κατάκτηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ψυχοφθόρα τόσο για τους ίδιους τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειες και τους καθηγητές τους.
Οι εξετάσεις που ξεκινούν την Δευτέρα, διεξάγονται εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω της πανδημίας του covid 19 και των περιοριστικών μέτρων που είχαν ως συνέπεια την δημιουργία δύσκολων καταστάσεων.  Δύσκολες καταστάσεις που προκάλεσαν την πλήρη ανατροπή τόσο στην ομαλή λειτουργία των σχολείων όσο και στην προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές.
Στα δικά μου μάτια όλα τα παιδιά μας είναι ήδη νικητές αφού επέδειξαν σοβαρότητα, ωριμότητα και ψυχραιμία στη δοκιμασία αυτή.
Και…μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι μια από τις πολλές μάχες που έχετε να δώσετε στη ζωή σας. Άλλες θα είναι πολύ πιο δύσκολες και πολύ πιο αποφασιστικές. Με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση μπορείτε να την κερδίσετε. Συνεχίστε να διεκδικείτε τα ονειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι οι προσδοκίες και οι στόχοι σας θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα!!
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής συνδυασμού
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

 

14/06/21

Μήνυμα προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

Αγαπητά μου παιδιά,

μετά από μία δύσκολη και ιδιόμορφη περίοδο προετοιμασίας ήρθε η ώρα να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό προκειμένου να πετύχετε τους στόχους που ο καθένας και η καθεμία έχει θέσει.

Συμμερίζομαι την αγωνία τόσο τη δική σας όσο και των γονιών σας, όμως είμαι πεπεισμένος ότι θα δώσετε μυαλό και ψυχή για να κατακτήσετε τα όνειρά σας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας και οι κόποι σας να ευοδωθούν!

 

 

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας