Τι ήταν το συνέδριο

σύμφωνα με ειδικό και βουλευτή

ναι, αυτό που ακυρώθηκε… το 1º Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας

 

 

Το 1º Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας ακυρώθηκε.

Ακυρώθηκε κατόπιν γενικής και γενικευμένης κατακραυγής, σε πολλά επίπεδα και για πολλούς λόγους.

Κυρίως γιατί η αίσθηση που προκάλεσε η προβολή του εξώκειλε προς απόψεις που έθιγαν την γυναίκα και τον ρόλο της στον σημερινό κόσμο και -κυρίως- στον κόσμο του αύριο, επαναφέροντας -υποδόρια- απόψεις παρωχημένες και καταστροφικές.

Κάποιες -βολικές- παραδοχές υπάρχουν και στο κείμενο που δημοσίευσαν οι οργανωτές του, ανακοινώνοντας την ακύρωση του συνεδρίου. Επιμένοντας δε στην διάθεση προσφοράς και της δράσης υπέρ του κοινού καλού, στην ανακοίνωση της ακύρωσης, δεν παρέλειψαν να ισχυριστούν και τα εξής:

Καθώς λοιπόν δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή αυτού του σημαντικού συνεδρίου, ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει την ενημέρωση του πληθυσμού, διαφυλάσσοντας τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις των γυναικών, ώστε να επιλέξουν και να επιδιώξουν την τεκνοποίηση όποτε και όπως οι ίδιες το επιθυμούν.

Ο σάλος που προκάλεσε η προβολή/διαφήμιση του συνεδρίου είχε ως πρώτη απώλεια της απόσυρση της σημαντικότερης αιγίδας που είχε το  συνέδριο: της Προέδρου της Δημοκρατίας. Είχαν προηγηθεί πολλά απογοητευτικά μηνύματα από προσκεκλημένους στο συνέδριο, με γνωστότερο αυτό της  Καίτης Γαρμπή. Αυτοί που δεν απέσυραν ποτέ την συμμετοχή τους -και την τοποθέτησή τους στις εργασίες του συνεδρίου- ήταν οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης, με κορυφαίο τον πρόεδρο της Βουλής. Κατά τους οργανωτές και όπως μπορείτε να δείτε στην ανακοίνωσή τους, κλήθηκαν πολλοί παράγοντες της δημόσιας ζωής στο συνέδριο, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί του σύγχρονου επιστημονικού προβληματισμού για ένα κορυφαίο κοινωνικό πρόβλημα. Αλλά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε δημοσιευτεί και εξαφανίστηκε, οι παράγοντες αυτοί δεν θα άκουγαν τις ομιλίες άλλων, αλλά θα μιλούσαν, θα απευθύνονταν στο συνέδριο. Και πιθανώς θα έμεναν για να ακούσουν και τους ειδικούς. Αλλά το όλο γεγονός …ακυρώθηκε.

Το τι πραγματικά ήταν το συγκεκριμένο συνέδριο περιέγραψε, από το βήμα της Βουλής, ένας ειδικός: γιατρός μαιευτήρας, εθελοντής επί χρόνια, πρώην υπουργός και σημερινός βουλευτής. Ο Γιάννης Μουζάλας. Δείτε το για να μην έχετε απορίες, αν το θέμα σας ενδιαφέρει. Το θέμα και του απειλητικού δημογραφικού προβλήματός μας, αλλά -κυρίως- το θέμα του πως, στις μέρες μας, πολιτική, επιστήμη και marketing “κάνουν business” και… αλλιώς φαίνεται κάτι και κάτι εντελώς διαφορετικό είναι. Με την βοήθεια της διαφήμισης και της παραπλάνησης.